Bölgesel işbirliği olanakları

Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu tarafından “Bilgi ve Belge Yönetiminde Bölgesel İşbirliği Olanakları” konulu panel düzenlendi.

Bölgede Gündem 28.03.2013 19:44:00 0
Bölgesel işbirliği olanakları

 ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

"Kariyer Günleri 3" etkinlikleri kapsamında 49. Kütüphane Haftası adı altında Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından "Açılış Programı" ve Pınarhisar Meslek Yüksekokulu tarafından "Bilgi ve Belge Yönetiminde Bölgesel İşbirliği Olanakları" konulu panel gerçekleştirildi. Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç’ın açılış konuşması ila başlayan programda "Okullar Hayat Bulsun" projesi kapsamında Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" çerçevesinde "Kütüphaneler Haftası"na yönelik olarak Kırklareli Üniversitesi tarafından düzenlenen ve pilot okul olarak Atatürk İlkokulu ile Atatürk Ortaokulu'nda uygulanan "Hayalimdeki Kütüphane Resim Yarışması" ödülleri verildi.
 

İŞBİRLİKLERİ ANLATILDI

Ayrıca Kırklareli Üniversitesi Merkez Kütüphanesinden en çok yararlanan akademik personel, idari personel ve öğrenciye ödülleri verildi. Daha sonra panel başkanlığını İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Canatar’ın yaptığı panelde; Sofya Kütüphanecilik Çalışmaları ve Bilgi Teknolojileri Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. İvanka Yankova ve Yrd. Doç. Dr. Tanya Todorova üniversite olarak gerçekleştirdikleri uluslar arası projelerden ve anketlerden bahsetti. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serap Kurbanoğlu konuşmasında "Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü'nün Uluslararası Proje ve İşbirlikleri"ni anlattı.
 

SUNUM YAPTILAR

Balkan Kütüphaneler Birliği Başkanı Recep Zogo da konuşmasında "Balkanlarda Bilgi ve Belge Yönetimi Alanında İşbirliği Fırsatları ve Balkan Kütüphaneler Birliği" konusunda bilgiler verdi. Konferansta son olarak Sofya Kütüphanecilik Çalışmaları ve Bilgi Teknolojileri Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dobri Boyadzhiev konuşmasında ise; üniversitesinin web sayfasının nasıl oluştuğunu ve nasıl sürdürüldüğüne değindi.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10