Kültürlerimizi harmanlamalıyız

Tokat- Yeşilyurt, Kuşçu Kasabası Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, derneklerin üstlenmiş old

Çerkezköy 28.03.2013 19:45:00 0
Kültürlerimizi harmanlamalıyız

 Çerkezköy Haber - Merkezi Silivri’de bulunan Tokat- Yeşilyurt, Kuşçu Kasabası Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i makamında ziyaret etti. Başkan Ertem’e çiçek sunan Dernek Başkanı Ömer Geçit, ziyaretlerinin tanışma amaçlı olduğunu söyledi.  Ömer Geçit “Derneğimizi 2008 yılında kurarak faaliyete geçirdik. Derneğimizin merkezi Silivri’dedir. Çerkezköy’de 150 hane insanımız oturmaktadır.  Her yıl şölen düzenleyerek Kuşçu Kasabası insanlarını bir araya getiriyoruz.   Bu yıl 6. sını düzenleyeceğimiz şöleni,   net olmamakla birlikte Çerkezköy’de yapmayı planlıyoruz.  Ziyaretimizin amacı sizinle tanışmaktır” dedi.

 

ÇERKEZKÖY KÜLTÜRÜ OLUŞTURMALIYIZ

Başkan Ali Ertem de Kuşçu Kasabası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyelerine ziyaretleri dolayısıyla teşekkür etti. Ziyaret esnasında, derneklerin faaliyetleri hakkında görüşlerini ifade eden Ertem “Genellikle derneklerimizde kültürlerin yaşatılması hususunda eksiklikler görüyorum. Bu eksikliklerin başında,  insanımızın memleketine dair kültürü yaşatmaya yönelik bir gayret içerinde olmadığıdır.  Hangi derneğin faaliyetine iştirak ettiysem hepsinde de bu eksikliği gördüm. Oysaki düzenlenmiş olan etkinlikte Tokat’ın yemek kültürü fevkalade katılımcılara tattırılabilir. Gençlerimiz geldikleri memleketin folklorunu dahi bilmiyorlar. Dernekler memleketlerinin kültürünü burada sergilerlerse, Çerkezköy’de bu kültürlerin birleşmesi sonucunda bambaşka bir kültür ortaya çıkar” dedi.
 

KARDEŞÇE YAŞAMAK İÇİN KAYNAŞMALIYIZ

Derneklerin görevinin yalnızca yardıma muhtaç çocukların eğitim ve öğretimine katkı sağlamak olmadığını belirten Ertem “İnsanlarımızın kaynaşmasını sağlamak amacıyla dernek üyeleri ve halkın tamamı değişik mekânlara giderek, orada bulunan insanlarla kaynaşmayı sağlamalıdırlar. Çerkezköy’de 81 vilayetten insan bulunmaktadır.  Bu insanların kaynaşması adına bir gayret içerisinde olmak zorundayız.  Erzurumlu’ yâda Tokatlı insanımız bezende kendi lokali yerine, Edirnelilerin yâda Trabzonluların lokalinde zaman geçirebilir. Birlikte olmanın kuralı budur. Kardeşçe yaşamayı amaçlıyorsak, her kesim insanla birlikte olabilmenin gayreti içerisinde bulunmak zorundayız”  dedi. 
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10