Kukla gösterimleri başladı

Bu yıl dünyaca ünlü kukla festivali olan 5. Uluslararası Trakya Kukla Festivali’ne ev sahipliği yapan Çerkezköy’de kukla gösterilerine dün Halk Eğitimi Merkezi’nde başlandı. Yaklaşık 300 kişinin

Çerkezköy 28.03.2013 19:45:00 0
Kukla gösterimleri başladı

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen 5. Uluslararası Trakya Kukla Festivali kapsamında çeşitli ülkelerin kukla gösteri ekipleri ilçemiz öğrencileri ile buluşmaya başladı.

 

İLK GÖSTERİ HEM’DE YAPILDI

İlk dört yılda toplam 25 ülkede çeşitli kukla gösterilerinin sunulduğu 'Kukla Festivali' kapsamında bu yıl 26 ülkeden katılımcı festivalde yer alacak. Çerkezköy’de ise 10 ülkeden 11 farklı ekip ilçedeki öğrenciler için kukla gösterisi sahneleyecek. Bu kapsamda gerçekleştirilmesi planlanan gösterilerin ilki dün saat 11.30’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde yapıldı.
 

ALMAN EKİBİN YERİNE İTALYAN EKİP SAHNE ALDI

Halk Eğitimi Merkezi’ndeki kukla gösteriminde Alman Kukla Gösteri ekibi Fifty Well’in sahne alması planlanıyordu. Fakat bahse konu ekibin uçağının rötar yapması sonucu meydana gelen gecikme nedeni ile bu ekibin yerine İtalyan Kukla Gösteri ekibi Vrein Theatre sahne aldı.
 

ÖĞRENCİLERE KEYİF DOLU ANLAR YAŞATTILAR

İtalyan Kukla Gösteri ekibi Vrein Theatre’in başarılı performansı ile Halk Eğitimi Merkezi salonunu dolduran öğrenciler keyif dolu dakikalar yaşadı. Oldukça eğlenen öğrencilerin kahkahaları salonda yankılanırken, mutlulukları ise gözlerinden okunabiliyordu.
 

YAKLAŞIK 300 KİŞİ İZLEDİ

5. Uluslararası Trakya Kukla Festivali kapsamında ilk olarak Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde sahnelenen kukla gösterisine Recep Arif Gabralı İlkokulu’ndan 250, Cansen Gürsoy Şen Anaokulu’ndan da 40 öğrenci katıldı. Gösteride Recep Arif Gabralı İlkokulu Müdür Yardımcısı Emek Kayacı, Anaokulu öğretmeni Ayşe Bakıcıol ve Sınıf Öğretmenleri Gökhan Akdoğan, Soner Bakıcıol, Ferhat Sarı, Dilek Köksal, Dilek Ceyhan, Gülay Göğebakan, Fatih Çakay, Gamze Gidengil, Hülya Özkan ile Cansen Gürsoy Şen Anaoklu Müdürü Nuray Törnük ve Sınıf Öğretmenleri Perihan Özdemir, Velide İçlikan, Buket Kuşçu da gösteride hazır bulundu.
 

Haber Merkezi  

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10