Yazar Yazıcı okuyucuları ile buluştu

Namık Kemal Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, 49. Kütüphane Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinlikler devam ederken, önceki gün de Rektörlük Konferans Salon’da Yazar Ay

Tekirdağ 29.03.2013 18:40:00 0
Yazar Yazıcı okuyucuları ile buluştu

 EN BÜYÜK PROBLEM, KİTAP OKUMAMAK

Söyleşiye NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, üniversite personeli ile öğrenciler katılırken, söyleşi öncesinde konuşma yapan Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, kitap okumanın önemine dikkat çekti. Günümüz insanının en büyük problemi kitap okumaktan uzak olması olduğunu ifade eden Soysal “Kitap okumanın yarattığı ruh dinginliğini yakalayamamış olmasıdır. Oysa ki, kitap okumak her yıl sadece bir gün hatırlanmamalı, kitap okumak,  güncel aktivitelerimiz arasında yer alan alışkanlık haline gelmelidir” diye konuştu.

TÜRKÇE’Yİ DÜZGÜN KULLANMANIN ÖNEMİ
Konuşmanın ardından Namık Kemal Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nden en fazla kaynak alan öğrencilere, akademik ve idari personele ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müzik Bölümü Öğrencilerinden oluşan grup günümüzün sevilen şarkılarından oluşan müzik dinletisi sunarken, üniversite öğrencileri ile bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Yazar Ayşenur Yazıcı, Kütüphane haftası nedeniyle kitap okumanın dolayısıyla Türkçe’yi düzgün kullanmanın önemine dikkat çekti.

YOLU, KONUŞMAKTAN GEÇER
Yazıcı, “Her meslekte insanın iç dünyası ile ilgileniyorsunuz. İç dünyasını anlamanın yolu, konuşmaktan geçiyor. Kelime dağarcığınız ne kadar fazla ise duygularınızı paylaşmanız o kadar kolay olur. Kelime dağarcığını arttırabilmenin en etkili yolu kitap okumaktır” diye konuşurken, söyleşinin ardından Yazıcı’ya Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Mehmet Altaş tarafından günün anısına teşekkür plaketi verildi. Ayşegül Yazıcı daha sonra okurları için kitaplarını imzaladı.

Haber  / Türker ÖZKAN

0282 726 91 91
0282 747 65 10