Sakatlar Derneği minik öğrencileri bilgilendirdi

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya dernek üyeleri ile birlikte Zübeyde Hanım Anaokulu’nda bulunan minik öğrencilere sunum gerçekleştirdi. Minik öğrencilere “Bi

Çerkezköy 1.04.2013 23:11:00 0
Sakatlar Derneği minik öğrencileri bilgilendirdi

 Çerkezköy Haber - Toplumda engellilik bilincini artırma adına okullarda sunum gerçekleştiren Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, Zübeyde Hanım Anaokulu’nda eğitim gören öğrencileri bilgilendirdi.

 

MİNİK ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİRDİ

Dün saat 13.30’da gerçekleşen programda öğrencileri bilgilendiren Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, öğrencilerin sakat olmaması, engellilere nasıl davranılması gerektiği ve sakatlığın Türkiye’deki nedenleri hakkında bilgiler verdi. Kendisinin de sekiz yaşında iken sakat kaldığını ve ayağının kesildiğini ifade eden Çetinkaya “Bir topun peşinden koşarken yola dikkatsizce çıktım. Daha sonra kazanın ardından ayağım kesildi ve sakat kaldım. Şuan ise gördüğünüz üzere protez bacakla yaşıyorum” dedi.
 

MİNİK ÖĞRENCİLERİ UYARDI

Dernek üyelerinden Meral Dağaşan’ın 8.yaşında iken okuluna giderken şansız bir sakatlık yaşayarak sakat kaldığını ifade eden Çetinkaya “Meral ablanız küçükken yağmurlu bir havada okuluna giderken muz kabuğuna bastıktan sonra kafası üstü yere düşmüş. Ardından omurilik kemiğini kırılarak sakat kalmış. Çocuklar lütfen okullarına giderken karşıdan karşıya geçerken ve yolda bu gibi sebeplere dikkat etmeye çalışın” diye konuştu.
 

“MAVİ KAPAK TOPLAYIN”

Programda minik çocuklara kapak toplayıp toplamadıklarını da soran Çetinkaya, minik öğrencilerden ‘Evet’ cevabını aldı. Bu davranışın küçük yaşta aşılanmasından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Çetinkaya “Bakın bu ablanızdaki tekerlekli sandalyeyi sizin topladığınız kapaklarla aldık. Topladığınız kapakları değerlendirerek bunun sonunda da ihtiyacı olanlara veriyoruz. Kapak toplamaya devam edin. Çerkezköy’deki tüm okullarımızın engellilere karşı duyarlı olduklarını, kayıtsız kalmadıklarını görüyoruz. Toplanan kapakları, geri dönüşüm firmasını vererek, makbuzuyla birlikte karşılığı gelen miktarı alıyoruz. Ardından, engeli bir vatandaşımızın, ihtiyacı olan tekerlekli sandalyeyi alıyoruz. Sizlerde kapakları toplayarak bu bilinçle derneğimize bol bol plastik kapak getirin” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10