“İyi bir gelecek, güçlü bir kariyer”

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu tarafından “iyi bir gelecek, güçlü bir kariyer” konulu konferans verildi. Konferansa konuşmacı olarak Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı

Çerkezköy 4.04.2013 01:48:00 0
“İyi bir gelecek, güçlü bir kariyer”

Çerkezköy Haber – Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi ve yönetici asistanlığı 2. Sınıf öğrencilerine yönelik konferans düzenlendi. Dün saat 15.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda verilen konferansa konuşmacı olarak Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce katıldı.

 

ETİK, AHLAK DEMEKTİR

 Konferansta etik ve etiğin genel tanımları, kamu sektöründe etik, özel sektörde etik, Türkiye’nin etik anlayışının kıyaslanması, siyasal etik hususlarını örneklerle anlatan İnce “Etik aslında ahlaktır. Ne var ki ahlak yöreye göre değişiklikler göstermektedir. Bu nedenle daha genel mana içeren etik kavramının kullanılması yeğlenmektedir. Ben özellikle kamu etiği üzerinde durmak istiyorum. Kamu görevlileri, kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde; sürekli katılımcılığı, saydamlığı, tarafsızlığı, dürüstlüğü, kamu yararını gözetmeyi, hesap verilebilirliği, öngörülebilirliği, hizmette yerindeliği ve beyana güveni esas alırlar” dedi.


MUTLU OLACAKSANIZ YAPIN

Etik hatalara karşı kişisel kullanılabilecek iki altın kural olduğunu ifade eden İnce “Başkalarının size yapmasını istemediğimiz şeyleri siz de onlara yapabilirsiniz. Yapmayı düşündüğünüz şeyi, kendi kendinize sorunuz. İş arkadaşlarınız, dostlarınız ve aileniz bunu öğrendiğinde mutlu olabilecek misiniz. Eğer bu iç hesaplaşma sonucu sizi mutlu edecekse o işi yapınız” diye konuştu.

 
Haber Merkezi
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10