Oyunda çevre bilincini öğrendiler

Çerkezköy Özel Gülerçin Koleji’nin her ay öğrencilere yönelik olarak düzenlediği tiyatro etkinlikleri kapsamında bu kez Dost Çevre oyunu sahnelendi.

Çerkezköy 5.04.2013 20:33:00 0
Oyunda çevre bilincini öğrendiler

 ÇEVRENİN KORUNMASI ANLATILDI

Özel Gülerçin Koleji anasınıfı, 1, 2, 3, 4’üncü sınıf öğrencileri okullarında sahnelenen “Dost Çevre” adlı oyunu izledi. İsrafil Köse’nin yazdığı ve yönettiği, müziği Umut Yıldız’a ait olan oyunda Kaan Kaya ve Orçun İlhan rol aldı. Yaklaşık bir saat süren tiyatro oyununda öğrencilere atıksal dönüşüm, çevre temizliği ve korunması konusu anlatıldı. Oyunu büyük ilgiyle izleyen öğrenciler bazı bölümlerinde kendileri de katıldı. Hem eğlenen hem önemli bilgiler elde eden minikler, dönüşümde kullanılmak üzere toplanan atıklar konusunda daha büyük özen göstermeye ve çevrelerini daha da temiz tutmaya söz verdi.
 

“ÇEVRE BİLİNCİNİ AŞILADIK”

Tiyatro oyunu hakkında bilgi veren Özel Gülerçin Koleji Müdürü Süleyman Sezgin “Her ay düzenli olarak öğrencilerimiz için etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de anaokulu ve ilköğretim dördüncü kademeye kadar olan öğrencilerimiz için “Dost Çevre” adlı tiyatro oyununu gösterime koyduk. Geri dönüşüm ve çevre kirliğinin anlatıldığı tiyatro oyununda öğrencilerimiz çevre bilincini öğrendiler” diye konuştu.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10