Su motorunun elektrik kablolarını çaldılar

Çerkezköy Belediyesi’ne ait Çavuşlu yolu üzerindeki su kuyusundaki motora bağlı elektrik kabloları kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındı.

Çerkezköy 5.04.2013 20:36:00 0
Su motorunun elektrik kablolarını çaldılar

 KUYULARA DOKUNMASINLAR

Dört metre uzunluğundaki kablonun kuyu içinden suyun yeryüzüne çıkmasını sağlayan motora elektrik verdiğini belirten Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, olay yerinde odun saplı bir balta bulunduğunu söyledi. Bu gibi olayların daha önce de yaşandığı belirtilirken, konuyla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, kuyu içerisinde 80 metre derinlikte bulunan motorun da zarar görmesine sebep olan olaydan üzüntü duyduğunu dile getirerek “Bu kabloları çalan insanların bundan kazanacakları para 50 TL. Ancak bize maliyeti tam 10 bin TL. Gelsinler, neyse parası ben vereyim bu kuyulara dokunmasınlar. Bu milletin vergisiyle yapılan bu hizmetleri bu şekilde çalmak hangi mantığın ürünüdür anlamak zor. Şehirde 10 tane su kuyusu var ve sürekli bu şekilde hırsızlık vakaları yaşanıyor” dedi.
 

KİMSENİN HAKKI YOK

Bu kuyuların devre dışı kalması nedeniyle sunulan hizmetin de sekteye uğradığını ifade eden Ertem, “Şimdi bu motoru derinden çıkaracağız. Sonrasında tamir edilmesini sağlayacağız. Ancak bu kuyu bir süre kullanılamayacak. Bu da vatandaşlarımızın mağduriyetine sebep olacak. Kimsenin bunu yapmaya hakkı yok” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10