Başbuğ'a Çerkezköy'de mevlitli anma

MHP'nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş ölümünün 16. Yılı'nda Çerkezköy'de dualarla anıldı. Türkeş için Osmanlı Camii'nde mevlit okutan Çerkezköy Ülkü Ocakları, ardından ise ?

Çerkezköy 5.04.2013 20:38:00 0
Başbuğ

 Çerkezköy Haber - Milliyetçi Hareket Partisi'nin efsanevi lideri ve Türk Siyasetinin unutulmaz şahsiyeti Alparslan Türkeş, vefatının 16. Yılı'nda Çerkezköy'de dualarla anıldı. Çerkezköy Ülkü Ocakları tarafından Osmanlı Camii'nde yatsı namazı öncesinde okutulan mevlid-i şerife çok sayıda ülkücü genç katıldı.

ÇOK SAYIDA ÜLKÜCÜ KATILDI

Okutulan mevlidin ardından Kuran'ı Kerim okuyup dua eden gençler, namaz çıkışında da Ülkü Ocaklarında program gerçekleştirdiler. Ülkü Ocaklarında düzenlenen programa MHP Tekirdağ Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Ataalp, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel ve İlçe Yönetimi, Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Ali Osman Onatlar, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, Milliyetçi Hareket Partisi Eski Kurucu İlçe Başkanı Celalettin Macit ve çok sayıda ülkücü katıldı.
 
MİLYONLARIN SAYGISINI VE SEVGİSİNİ KAZANDI
İlk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Ülkü Ocaklarında görevli Haşim Koçak günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi. Koçak “Başbuğumuz Türk-İslâm âleminde milyonlarca yüreğin saygısını ve sevgisini kazanmış onun fikirlerine ve mücadelesine gösterilen hürmet ve takdir, her geçen gün daha çok artmıştır. Başbuğumuz Alpaslan Türkeş’e, vefatının 16. yılı vesilesiyle bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; Türk-İslam alemine, Türk milliyetçilerine ve Ülkücü Hareket’e baş sağlığı diliyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun” dedi.
 

“SAYGI VE SEVGİ İLE ANIYORUZ”

Koçak’ın konuşmasının ardından MHP Tekirdağ Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Ataalp da bir konuşma yaptı. Merhum Alparslan Türkeş için güzel bir gece hazırlayan ülkücülere teşekkür eden Ataalp “Bugün rahmetli Alparslan Türkeş için okunan dualara camide amin dedik. Allah tüm dualarımızı kabul etsin. Orada omuz omuza amin derken, 1997 senesinde büyük çınarın cenazesindeki İslam ülkesinin hakka yürüdüğü Türk gençliği gözümün önüne geldi. O gün onun için herkesin yüreği yanıyordu. Bizim camiaya mensup olsun olmasın, ben Türk’üm diyen herkes gibi Bozkurt’un, asenasının ve tüm evladının yüreği yanıyordu. Alparslan Türkeş o gün omuzlarda giden bir koca çınardı. Omuzlarda giden, akşam söylediğini sabah unutan kişi değildi. Davasını her şeyi ile sahipleniyordu. Davasını sahiplendiği için bütün arkadaşındaki ekibine örnek oluyordu. Başbuğ’umuzu ölümünün 16.yılında saygı ve sevgi ile anıyoruz” dedi.
 

ÜLKÜCÜ YEMİNİ ETTİLER

Program daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi merhum Genel Başkanı Alpaslan Türkeş anısında ülkü ocakları üyeleri tarafından şiirler okundu. Şiirlerin okunmasının ardından Alpaslan Türkeş için hazırlatılan slayt gösterisi sunuldu. Slayt gösterisinin ardından programa katılan partililer ve ülkücü gençler Çerkezköy Ülkü Ocakları Disiplin Masası Başkanı Yavuz Kemal Yazar, eşliğinde ülkücülük yeminlerini tazelediler.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 

 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10