Karaağaç Meclisi’nde gerginlik

Karaağaç Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 10.00’da yapıldı.

Kapaklı 5.04.2013 20:39:00 0
Karaağaç Meclisi’nde gerginlik

 HASTANENİN TALEBİ REDDEDİLDİ

Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında yapılan toplantıya tüm meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı. Toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonuna havale edilen konularla ilgili komisyon raporları görüşüldü. Toplantıda ilk olarak Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen yardım talepleri karara bağlandı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’nin 27 Nisan’da Çanakkale Gelibolu yarımadasında şehitliği ziyaretlerinde programın belediye bütçesinden karşılanması komisyonca uygun görüldü. İlgili maddede meclis tarafından da oy birliği ile kabul edilirken, Çerkezköy Devlet Hastanesinde yapılması planlanan tadilat işleri için yapılan dilekçe ise Devlet Hastanesine daha önce yeterli yardım yapıldığından belediyenin bütçesi yeterli olmadığı gerekçesi ile komisyon tarafından reddedildi. Komisyonun red yönünde aldığı karar meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
 

HALKA HİZMET EDELİM

Meclis Toplantısında ilgili talebin karara bağlanmasının ardından Atatürk Mahallesi’nden yapılmakta olan Veysel Karani Cami’nin minareleri için 20 ton demir ve 700 torba beyaz çimento talebine ilişkin komisyon kararının görüşülmesine geçildi. Komisyon caminin istediği malzeme talebini, belediye bütçesi uygun olmadığı gerekçesi reddedildi. Yapılan oylamada oylar eşit çıkınca Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel’in oyuna istinaden camiye yardım yapılması oy çokluğu ile kabul edilirken, komisyonun aldığı karara red oyu kullanan Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, Şahin Salgar, Çetin Özhan, Aytekin Odunci ve Yıldırım Büyükbaş’a tepki gösteren MHP’li Meclis Üyesi Yılmaz Mert, camilerden her ay yardım talebi geldiğini ifade ederek “Bu yardımlara her ay karşılık vermeye karşıyım. Karaağaç’ta batak içinde olan mahallelere yardımda bulunalım. Kısaca halka hizmet edelim” dedi.
 

KOMİSYON REDDETTİ, MECLİS KABUL ETTİ

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Gazi Osman Paşa Mahallesi Cami Yaptırma Yaşatma Derneği’nin yardım talebine ilişkin komisyon raporu görüşüldü. Daha önce yardım yapıldığından dolayı 2013 yılı içinde bir daha talepte bulunulmaması nedeniyle komisyon tarafından talep reddedilirken, komisyonun red yönündeki tavsiye kararı Ahmet Aşar, Ensar Şimşek, Ercan Çelik ve Yılmaz Mert’in kabul oyuna karşılık meclis tarafından oy çokluğu ile reddedildi. Karar kapsamında camiler için talep edilen yardımlar belediyenin bütçesi dahilinde yapılacak.
 

“BİRBİRİMİZİN SÖZLERİNİ ÇİĞNEMEYELİM”

İlgili taleple ilgili komisyon raporunun görüşülmesinin ardından Cem Vakfı Erenler Cemevi’nin ihtiyacı olan güvenlik sistemleri için kamera kurulması talebine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu kararının görüşülmesine geçildi. Komisyonun aldığı karara Ahmet Aşar, Ercan Çelik, Yılmaz Mert ve Ensar Şimşek kabul oyu verirken, ilgili gündem maddesi 6 red oyu ile kabul edildi. Komisyonun kararlarına tekrar red oyu kullanan meclis üyelerine cevap veren Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı MHP’li Meclis Üyesi Yılmaz Mert “Böyle aldığımız kararlara diğer meclis üyeleri red oyu verecekse, komisyon toplanmasın. Komisyon karar alıyor ve sonra meclise gelince de reddediliyor? Bu kısaca arkadaşı satmaktır. Geçen ay aldığımız kararda camilere yardım yapmayacağımızı ifade etmiştik. Birbirimizin sözlerini çiğnemeyelim” dedi.
 

“İSTİFA EDECEĞİM”

Yılmaz Mert’in sözleri üzerine konuşan Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel “O zaman bana ocak ayında yetki verecektiniz. Tek tek komisyon kararlarının gelmesini siz isteniz. Bu konu hakkında yorum yapmak istemiyorum” dedi. Başkan Yücel’in konuşmasının ardından komisyon üyeliğinden istifa edeceğini söyleyen Mert “Ben kimse ile köşe başında pazarlık yapmadım. Ensar Şimşek ile birlikte Plan ve Bütçe Komisyonundan istifa edeceğim” diye konuştu. Toplantıda daha sonra Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi’nin vermiş olduğu dilekçe ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Gençlik Korosunun “Arda Boyları” isimli türkü albümünün tanıtımı ve sahiplenilmesi için Karaağaç Beldesinde bulunan okullarda öğrencilere dağıtılmak üzere belediye tarafından cd’lerin alınması ve dağıtılması komisyonca reddedildi. Mecliste yapılan oylamada, ÇTSO Lisesi’nin Arda Boyları albümünden 100 adet alınması oy çokluğu ile karara bağlandı.
 

ŞİMŞEK DE TEPKİ GÖSTERDİ

Komisyonun aldığı karara red oyu kullananlara bir tepki de DSP’li Meclis Üyesi Ensar Şimşek’ten geldi. Komisyonun ne amaçla toplandığını bildiğini ifade eden Şimşek “Biz bu kararları alırken komisyon üyelerimiz ile alıyoruz. Bende istifa dilekçemi en kısa zamanda vereceğim. Bundan sonraki meclis toplantılarında meclisin aldığı kararlara red oyu kullanacağım” dedi. Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Atatürk Ortaokulu için ihtiyaç duyulan fidanların alınarak okula teslim edilmesi ise komisyonca uygun görüldü. Komisyonun tavsiye kararı meclis tarafından da kabul edildi.
 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de İmar Komisyonuna havale edilen konularla ilgili komisyon raporu görüşüldü. 682, 683, 684, 685 ve 702 nolu parsellerde plan tadilatı yapılması, Karagöz Dere mevkii 110 hektar depolama alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli namız imar planların 3194 sayılı İmar Kanunun 8b maddesi uyarınca komisyonca uygun görüldü. Komisyonun aldığı karar Ensar Şimşek’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edilirken, 314 ada 5 parselin Belediye Hizmet alanı ve Kültürel tesis alanı olarak planlanan imar planı ve Sevgi Dorukaltınbek’e ait 314 ada 6 parsele ait parselin plan müellifinin görüşü doğrultunda kendilerinin çizdireceği imar planlarının belediyeye sunulması komisyonca uygun görüldü. Komisyonun tavsiye kararı ise Ensar Şimşek’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 

5 MAHALLEYE PARK YAPILACAK

Gündemin diğer maddesinde ise Islah OSB imar plan itiraz dilekçesi hakkında İmar Komisyonunun kararı okundu. Askıya çıkartılan ve askı aşamasındaki itirazlar gelen Islah OSB imar planlarının itirazları komisyonca uygun görüldüğü, itiraz eden Şengül Özcan, Veli Kurtoğlu, Cafer Kaya, Birgül Kaya, Murat Özcan, Özlem Kaya’nın Islah OSB dışında kalan parsellerinin imar planı ve Islah OSB içine alınması ile ilgili talepleri 4562 sayılı kanun uyarınca yetkinin Sanayi Bakanlığında olmasından, belediyenin yetkisinde olmadığından reddine, Veli Kurtoğlu’nun 619 ada 1 parsel üzerinde bulunan orta gerilim enerji nakil hattının daha önce ilgili kurum tarafından sökülerek değiştirilmesi ve yerinde bu hattın olmamasından dolayı itirazının kabulüne ve imar planından hattın kaldırılması kararını verdi. Komisyonun aldığı tavsiye kararı ise Ensar Şimşek’in red oyuna karşılık kabul edildi. Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen 5 mahalleye ihtiyaç duyulan çocuk parklarının 5393 sayılı kanunun 14.maddesi gereğinde bir an önce ihale yoluyla yapılması komisyonca uygun görüldü. Komisyonun aldığı karar da oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda Komisyon üyeliklerinden istifa edeceklerini belirten MHP’li Meclis Üyesi Yılmaz Mert ile DSP’li Meclis Üyesi Ensar Şimşek önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili açıklama yapacaklarını ifade etti. 
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10