“Belediyeyi vergi yüzsüzü yaptınız”

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in yandaşlarına rant sağlamak için her önerisine CHP’li Meclis üyelerinin karşı çıktığını, b

Çerkezköy 7.04.2013 19:28:00 0
“Belediyeyi vergi yüzsüzü yaptınız”

 Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez önceki gün saat 17.30’da parti binasında basın açıklaması yaptı.

 

ŞAİBELİ İŞLERE EVET DEMEDİK

Meclis Üyeleri Halil Demirkıran, Yüksel Sevim,Cengiz Eker, Yönetim Kurulu Üyeleri Cihan Pektaş ve Erdoğan Fıçıcı ile birlikte açıklama yapan Dönmez, Çerkezköy Belediyesi’ndeki uygulamalara değindi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in cevaplaması istemiyle bazı sorular yönelten Dönmez, Başkan Ertem’in yanlış uygulamaları insanların gözünü boyayarak güzel göstermeye çalıştığını iddia ederek “Biz her zaman Çerkezköy Halkının yararına olabilecek konularda yerel yönetimin yanında olduk. Dört yıldır yapılan meclis çalışmalarında CHP şaibeli hiçbir uygulamaya evet dememiştir. Her zaman halkımızın yararına olabilecek uygulamalara destek olmayı kendimize prensip edindik.” dedi.
 

DP, AK PARTİ MİSYONUNU ÜSTLENMİŞ

Bazı insanların CHP Teşkilatını karalamaya çalıştıklarını iddia eden Dönmez “Dedikoduyu bir maharet kabul eden insanlar, bizim hayır dediğimiz konuları, kamuoyuna evet dediğimiz şeklinde duyuruyorlar. Haddini bilmez kişilerin karalama uğraşı olduğunu bildiğimiz için üzerimize alınmamakla birlikte kamuoyunun bilmesi açısından bunun bilindiği şekilde olmadığını ifade etme gereği hissettim. Çerkezköy Belediyesi Meclisi AK Parti misyonunu üstlenmiş olan DP’nin katkılarıyla halkımızın asla onaylamayacağı kararları alabiliyor. Bizim partimizin Belediye Meclis üyeleri hayır dese de AK Parti ve DP’nin Belediye Meclis üyeleri kararın alınabilmesi için yeterli çoğunluğa sahipler” dedi.  Dönmez “Dokuz yıldır halkımızın zararına olabilecek her kararın karşısında olduk.  Ertem’in bazılarına rant sağlamaya yönelik uygulamalarının karşısında olduk. Belediye Başkanı ve yönetimine birçok soru sormama rağmen maalesef ki sorduğum sorulara cevap alamadım. Cuma günü Belediye Meclisinde meydana gelen konular nedeni ile bir basın açıklaması yapma gereği hissettim. Umarım bu güne kadar sorduğum sorulara verilmeyen cevaplar bu sorularıma verilir” diye konuştu.
 

7 MİLYONA BİR O KADAR FAİZ

Geçtiğimiz hafta içerisinde SGK İl Müdürü Mahmut Kotan’ın belediye borçları ile ilgili bir açıklama yaptığını anımsatan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, “Çerkezköy Belediyesinin SGK ya ana borcu 7 milyon olmasına rağmen ödenmemesi nedeni ile bu borç 14 milyonu bulmuş. İl müdürü yakın zamanda icra işlemlerini başlatacağını ifade etti. İl müdürünün geç kaldığını söylememiz gerekir. Çünkü Çerkezköy Belediyesinin haczedilecek pek bir şeyi kalmamış. 7 milyonluk borcu dokuz yıl içerisinde neden ödemediniz.  Çerkezköy Halkına hizmet olarak dönmesi gereken 7 milyonu faize ödemek durumuna nasıl düştünüz?” dedi.
 

BELEDİYEYİ VERGİ YÜZSÜZÜ YAPTINIZ

Ödenmeyen borçları nedeniyle Çerkezköy Belediyesi’nin vergi yüzsüzleri listesinde yer aldığına dikkat çeken Dönmez “Çerkezköy Belediyesi’ni 9 yıldır yöneten sizsiniz. Bu zaman zarfında Çerkezköy Belediyesini vergi yüzsüzü konumuna taşıdınız.  Bunu nasıl başardığınızı eminim ki benim gibi kamuoyu da merak ediyordur.  Ödemelerinizi zamanında yapmış olsaydınız 7 milyon anaparaya 7 milyon faiz ödenmemiş olacaktı. 7 milyon faizle Çerkezköylü insanımıza neler neler yapılmazdı ki. Değil Trakya’da Türkiye’de aynı ölçekte bir başka belediyenin SGK’ya bu kadar borcu olduğunu zannetmiyorum.” diye konuştu.
 

KİMİ KURTARMAK İÇİN EVET DENİLDİ?

Dönmez “Cuma günü Çerkezköy Belediyesi Meclis Toplantısına gelen bir vatandaşın 3,5 metre olan tek katlı iş yerinin yüksekliğinin 6 metreye çıkarılması isteğinin kabul edildiğini gördük.  Öztrak Caddesi Kiler Market yakınında bir alanda yapılmış olan yaklaşık 5 ya da 6 metre yüksekliğe sahip yapı kime aittir? Bu mülke verilmiş olan yükseklik izni daha önce var mıydı? Diğer vatandaşın 3,5 olan yükseklik miktarını 6 metreye çıkarılması o yapıyı kurtarmak için alınmış bir karar mıdır?” dedi. Nisan ayı meclis toplantısında gündem maddesi olarak görüşülen bir başka konunun Çerkezköy’ün Cadde ve sokaklarının asfaltlanması olduğunu, asfaltlama yapılabilmesi için 3 milyon 500 bin TL kredi kullanımı konusu olduğunu ifade eden Dönmez “147 bin metre kare alan ile değişik yerlerin asfalt kaplaması için 22 bin 500 ton asfalt bedeli olan 3 milyon 500 bin TL kredi alınması için yetki istendi. Yapılacak olan asfaltın 60 bin metre karesi Cengiz Topel Caddesi’nin onarımı için komisyona getirilmiştir.  Oysaki bu cadde yaklaşık 5 yıl evvel yapılmıştı. Sayın Başkan yüklenici firma ile ne şekilde anlaştığını izah etmelidir.  Bu tür işlerin 25 yıl zarfında bozulmaları durumunda yüklenici firmanın aynı işi tekrar yapma şartı olduğunu zannediyorum. Söz konusu yerdeki iş yaptırılırken kaç yıl taahhüt edilmişti. Neden bozulan yerler yüklenici firmaya yaptırılmayıp halkımızın fatura edilmektedir?” sorularını sordu.
 

CADDELER BUGÜN YAP, YARIN BOZ

Bazı kaldırım ve caddeler daha önce yaptırıldığını, park alanlarının oluşturulduğunu ifade eden Dönmez “Yakın zamanda yaptırılmış olan asfaltlar, kaldırımlar bu yıl tekrar yaptırılıyor. Geçtiğimiz yıl bütçeye ek olarak 5 milyon ek bütçe yapıldı. Bugün gördüğümüz manzara yapılmış olan asfaltların ve kaldırımların bozulmuş olduğudur.  9 yıldır bu gün yap, yarın boz şeklinde süregelen alışkanlık ne zamana kadar devam edecek?” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10