İş okulu öğrencileri iş hayatına hazırlanıyor

Tekirdağ’da Trakya Kalkınma Ajansı desteği ile hayata geçen ‘İş Hayatında Ben de Varım’ isimli proje çok sayıda engelli öğrencinin hayatını değiştiriyor. Tekirdağ İlköğretim Okulu

Tekirdağ 8.04.2013 20:07:00 0
İş okulu öğrencileri iş hayatına hazırlanıyor

 ÖZGÜVEN KAZANIYORLAR

Tekirdağ İlköğretim Okulu ve İş Okulu çatısı altında bahsi geçen proje desteği ile baştan aşağı donatılan iş atölyeleri, İş Okulu öğrencilerinin ve ailelerinin yüzünü güldürüyor. Gerçeğe en yakın çalışma ortamlarında uygulamalı eğitim imkanı bulan öğrenciler ortaya çıkardıkları işler sayesinde büyük özgüven kazanıyor. Öğrencilerinin ve mezunlarının işgücü piyasasında kendilerine bir yer edinmesini amaçlayan Tekirdağ İş Okulu, okul ve işverenler arasındaki iletişimi güçlendirerek işgücü arzına yönelik çeşitli çalışmalar yürütüyor.
 

İŞ HAYATINA HAZIR HALE GELİYORLAR

Proje kapsamında Tekirdağlı esnaf ve sanayicileri engelli istihdamı konusunda bilgilendiren Tekirdağ İş Okulu, öğrenci velilerinin çocukları için duydukları gelecek kaygısının azalmasına da katkıda bulunuyor. İnsan kaynakları altyapısının geliştirilmesine hizmet eden proje kapsamında işyerine uygun çalışma disiplinini öğrenen ve el becerisi edinen öğrenciler ahşap ürünlerinden seramiğe kadar çok çeşitli ürünler ortaya çıkarma ve bunları sergileme şansına sahip oluyor. Bu sayede edinilen özgüven, davranış bozukluklarının giderilmesi için yapılan rehberlik planlaması ile birleşerek öğrencileri iş hayatına hazır bireyler haline getiriyor.
 

İSTİHDAM ETMEYE DAVET ETTİ

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, toplumsal ve ekonomik yönü son derece güçlü olan ‘İş Hayatında Ben de Varım’ isimli projeye verdikleri desteğin benzer içerikli başka projelere de örnek olması gerektiğini belirtiyor. Genel Sekreter Üstün, engellilerin topluma kazandırılmasının önemine değinirken ekonomik anlamda da artı değer sağlayan bu gibi projeleri desteklemeye devam edeceklerini ifade ediyor. Üstün, ayrıca işverenleri aldıkları eğitim sayesinde kalifiye hale gelen İş Okulu öğrencilerini istihdam etmeye davet ediyor.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10