Engellinin halinden engelli anlar

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, dün saat 11.00’da Polis Haftası kutlamaları kapsamında Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ziyarette bulundu.

Çerkezköy 9.04.2013 19:21:00 0
Engellinin halinden engelli anlar

 KOCABIÇAK’A BİLGİ VERDİ

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Dernek Yönetimi ile gittiği Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak tarafından karşılandı. Murat Kocabıçak nezdinde bütün Polis Teşkilatının, Polis Haftası’nı kutlayan Hayrettin Çetinkaya, daha sonra gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirmeyi planladıkları projeler hakkında Murat Kocabıçak’a bilgi verdi. 
 

KENT KONSEYİ’NE REST ÇEKTİK

Çerkezköy Sakatlar Derneği için bugüne kadar gerçekleştirilen en önemli projenin Engelli Konaklama ve Bakım Merkezi projesi olduğunu ifade eden Hayrettin Çetinkaya, “Bu projenin temelleri Çerkezköy Kent Konseyi bünyesindeki Engelliler Meclisi tarafından atıldı. Başta Kent Konseyi yönetimi istemedi. Fakat biz konseye projenin büyük önem arz ettiğini, bizim için en önemli projenin Engelli Konaklama ve Bakım Merkezi projesi olduğunu söyledik ve konseye adeta rest çektik” diye konuştu.
 

MECLİSTEN OYBİRLİĞİ İLE GEÇTİ

Çerkezköy Engelli Konaklama ve Bakım Merkezi projesine en çok da Belediye Başkanı Ali Ertem’in destek verdiğini söyleyen Hayrettin Çetinkaya, “Dernek olarak destek için tüm siyasi parti temsilcilerini, STK’ları ve kamu kurum kuruluşlarını ziyaret ettik. Belediye meclis üyeleri ile tek tek görüşüp, yaşadığımız sorunların çözümü için bu projenin gerekliliğinden bahsederek destek istedik. Sonunda projemiz meclisten oybirliği ile geçti” dedi. 
 

BAKANIMIZ PROJEMİZDEN ETKİLENDİ

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nın Çerkezköy’e geldiğini anımsatan Hayrettin Çetinkaya, “Bakanımıza dernek binamızı gezdirdik. Gezinin sonunda giriş kata döndüğümüzde tam çıkacakken, ‘Bir alt katta da Rehabilitasyon Havuzu var, isterseniz orayı da gezebiliriz’ dedim. Bunun üzerine bakanımız eşine dönerek, ‘Sen istersen dışarıda beni bekle. Ben bir de alt katı gezmek istiyorum’ dedi. Bakanımızın bu söyleminden, Engelli Konaklama ve Bakım Merkezi projemizden etkilendiğini anladım” diye konuştu. 
 

SEMİNERLER DÜZENLEMEK İSTİYORUZ

Dernek olarak okullara giderek öğrencilere “Bizler Sakat Kaldık, Sizler Sakat Kalmayın” konu başlığı altında nasıl sakat kaldığımızı anlatacakları seminerler düzenlemek istediklerini belirten Çetinkaya “Konuyla ilgili hazırladığımız projemiz şuanda Trakya Kalkınma Ajansı’nda görüşülüyor. Eğer gerekli desteği bulabilirsek, çocuklarımıza engelli kalmamaları için nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda yaşanmış hikâyelerle seminerler vermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 

AKRABA EVLİLİĞİ YAPARSANIZ SOYUNUZ KURUR

Sakatlar Derneği olarak gençleri akraba evliliklerine karşı uyardıklarını da sözlerine ekleyen Hayrettin Çetinkaya, “Akraba evlilikleri konusunda son yıllarda halkımızda bir duyarlılık oluştu. Eğer siz ailelere ‘Akraba evliliği yapmayın. Yoksa soyunuz kurur’ derseniz, akraba evliliği olmaz. Bunun bir devlet politikası olması gerekiyor” diye konuştu. Asıl hedeflerinin askeriyedeki Mehmetçiklere akraba evliliğinin zararları hakkında seminerler vermek olduğunu söyleyen Çetinkaya, “Çünkü askeriyede ülkenin her yanından gencimiz var. Biz onları bilinçlendirirsek, onlar da memleketlerine gittiğinde akraba evliliğine karşı çıkacaklardır” dedi.
 

KAPAKLI’YA DA BİR ENGELLİ BİNASI YAPILACAK

Geçtiğimiz günlerde Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı ziyaret ettiğini söyleyen Hayrettin Çetinkaya, “Kendisi Engelli Konaklama ve Bakım Merkezimizi çok beğendi. Aynısından Kapaklı’ya da bir tane yapılması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını, hatta Yuvam Konutları arkasında Belediyeye ait olan 3 dönümlük araziyi bunun için tahsis edebileceklerini söyledi” diye konuştu. 2012 yılında İlçe Emniyet Müdürlüğü ile zihinsel engellilerle ilgili parmak izi projesi kapsamında ortaklaşa hareket ettiklerini ifade eden Hayrettin Çetinkaya, “Eğer İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün bu yıl da bir projesi varsa, biz elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.
 

DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, “Engellilerin sorunlarını en iyi bilen yine engellilerdir. Çünkü bizlere çok normal gelen bir faaliyet, engelli bir vatandaşımıza sıkıntı çektirebilir” dedi. Çerkezköy’de göreve başladığı günden bu yana Çerkezköy Sakatlar Derneği yönetiminin kendisini birçok kez ziyaret ettiğini söyleyen Kocabıçak, “Bizi sürekli projelerinizden haberdar ettiniz. Biz de bu yıl Trafik Haftası kapsamında gerçekleştireceğimiz projede sizden desteklerinizi bekliyoruz” dedi.
 

PERSONELİN YÜZDE 47’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU

Türkiye’de polis ile vatandaş arasındaki ilişkinin her geçen yıl daha da iyileştiğini belirten Murat Kocabıçak, “Vatandaşımız artık Emniyet Müdürlüklerini daha sık ziyaret eder oldu. Ülke genelindeki emniyet personelimizin yüzde 47’si üniversite mezunu olmasının da bu durumda etkisi büyüktür. Bundan sonraki polis alımlarında da personelde aranan şartlar daha kalite isteyen bir hale gelecektir” ifadelerini kullandı.   
 

MEKANDAN KAYNAKLANAN SORUNLARIMIZ VAR

İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak eksiklikleri giderme çabası içinde olduklarını söyleyen Murat Kocabıçak, “Mekandan kaynaklanan bazı sorunlarımız var. Yeni binaya taşındığımızda bu sorunlarımızın büyük bölümü çözülmüş olacak” dedi. Hizmet veren bütün birimlerin yeni binaya taşınacağını kaydeden Kocabıçak, “Yalnızca polis merkezimiz burada kalacak. 1 aya kadar yeni binaya taşınmayı temenni ediyoruz” dedi.
 

3 AYLIK DENEME SÜRECİ OLACAK

Çerkezköy’deki Çevik Kuvvet biriminin kapatılması hakkında da konuşan İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, “Türkiye genelinde yeni bir uygulamaya geçiliyor. 32 ilçe pilot bölge olarak belirlendi. Çerkezköy de bunlardan biri. Çevik Kuvvet ilçemizde 3 aylık bir deneme sürecinden geçecek. Daha sonra Çerkezköy’de bulunup bulunmaması hakkında karar verilecek. Biz bulunması taraftarıyız. Zira Çevik Kuvvet’in gerekliliği, Çerkezköspor’un son maçında hissedildi” diye konuştu.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10