Bilgi yarışmasında il birincisi oldular

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde düzenlenen İmam Hatip Ortaokulları arası bilgi yarışmasına katılan Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu sorulan 15 soruya doğru cevap vere

Çerkezköy 9.04.2013 19:21:00 0
Bilgi yarışmasında il birincisi oldular

 Çerkezköy Haber - Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde eğitim öğretime yeni başlayan İmam Hatip Orta Okulları arasında Kültürel Buluşması hafta sonunda İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

İLÇEMİZİ TEMSİL ETTİ

Tekirdağ Merkez İmam Hatip Orta Okulu, Çorlu İmam Hatip Orta Okulu, 125 Yıl İmam Hatip Orta Okulu, Hayrabolu İmam Hatip Orta Okulu, Malkara İmam Hatip Orta Okulu, Marmaraereğlisi İmam Hatip Orta Okulu, Muratlı İmam Hatip Orta Okulu, Saray İmam Hatip Orta Okulu, Şarköy İmam Hatip Orta Okulu’nun yarıştığı Kültürel Buluşmada ilçemizi Çerkezköy İmam Hatip Orta Okulu temsil etti.
 

15 SORUNUN HEPSİNİ DOĞRU BİLDİLER

10 okulun katıldığı bilgi yarışmasında birinci olduklarını ifade eden Çerkezköy İmam Hatip Orta Okulu Müdürü İsa Çetin “Tekirdağ İsmet İnönü Spor Salonu’nda hafta sonunda düzenlenen ve 10 imam hatip ortaokulunun katıldığı bilgi ve kültür buluşması çerçevesinde okulumuz sorulan 15 sorunun hepsine doğru cevap vererek yarışmayı birinci tamamladı. Bilgi yarışmasında okulumuzu 5-E sınıfından Ayşe Erdoğan ve Fatmanur Karslı, 5-B sınıfından Ali Abdülkadir Bulut ve 5-D sınıfından ise Muhammed Enes Ezer temsil etti” diye konuştu.
 

“YOĞUN ÇALIŞMA SARF ETTİLER”

Çerkezköy’e il birinciliği kazandırdıkları için duyduğu memnuniyeti dile getiren Çetin “İl birincisi olan öğrencilerimiz yarışmanın sonucunda ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler’in elinden aldılar. Büyük başarı elde eden öğrencilerimizi de okul yönetimi olarak kutluyoruz. Çocuklarımız bu bilgi yarışması için yoğun çalışma sarf ettiler. Heyecanlı bir şeklide yarışmaya hazırlandılar. Bunun sonucunda da okulumuza il birinciliğini getirdiler” dedi.
 

“230 ÖĞRENCİMİZ BULUNUYOR”

Gerçekleşen Kültürel Buluşmanın program akışı hakkında da bilgiler veren Çetin “Okulların tanıtımının ardından Kuran-i Kerim okundu. Ardından ise mehteran ve semazen gösterileri gerçekleştirildi. İlahilerin ardından ise ödül töreni gerçekleşti. Bilgi yarışmasında ise sierden ve temel dini bilgiler konusunda sorular soruldu” dedi. Trakya’nın en yoğun öğrenci alan okullarından birisi olduklarını da ifade eden Çetin “ Tekirdağ ve Trakya bölgesinde en fazla öğrenci mevcudu bizim okulumuzdadır. Bu sene 230 öğrencimiz okulumuza kayıt yaptırdı. Bundan sonraki yarışmalarda da okul olarak Çerkezköy’ü en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Okul olarak bütün branşlarda iddialıyız” dedi.
 

ÖĞRENCİLERİNİ KUTLADI

Öğrencilerinin yakalamış olduğu birincilikten dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Yarışma ve Rehber öğretmeni Yasemin Çakır “İlk defa açılan bir okulun böyle bir yarışmada il birincisi olması bizleri fazlasıyla mutlu etti. Öğrencilerimizin bu başarısı ilerleyen yıllarda diğer öğrencilerimize de cesaret vermiştir. Ben başta okul müdürümüz olmak üzere bu başarıda emeği geçen öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyorum” diye konuştu.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10