İlçenin en büyük sorunu her zaman “YOL” olacaktır

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nın, Çerkezköy Belediye Başkanı’nın da katıldığı kahve ziyaretleri kapsamında bu hafta Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan kıraathane

Çerkezköy 10.04.2013 20:05:00 0
İlçenin en büyük sorunu her zaman “YOL” olacaktır

 Çerkezköy Haber - AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı kahve ziyaretlerini sürdürüyor. AK Parti heyeti önceki gün de Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ndeki çay bahçesi ve kahvehaneleri ziyaret ederek vatandaşların dertlerini dinledi.

 

NUTUK ÇEKMEYE GELMEDİK

Çerkezköy ilçe sınırları içinde faaliyet gösteren bütün kahvehaneleri ziyaret etmeye gayret ettiklerini ifade eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Buraya nutuk çekmeye gelmedik. Burada bulunan herkes AK Parti’nin gerçekleştirdiği atılımların farkındadır. Hepiniz 2002 ile 2012’nin kıyaslamasını yapıyorsunuzdur” dedi. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde altyapı adına bir sıkıntı olmadığını kaydeden Demirbağ, “Buraya giderilmesini istediğiniz bir problem ya da eksiklik varsa onları dinlemeye ve mümkün olduğu derecede çözüm üretmeye geldik” diye konuştu.
 

SOKAK KÖPEKLERİ NEDEN TOPLANMIYOR?

AK Parti heyeti tarafından gerçekleştirilen ziyarette konuşan Çerkezköy Beyzade Aile Çay Bahçesi İşletmecisi Yunus Macit, Öztrak Caddesi ve bağlı ana sokakların asfaltlandığını fakat Tezgel Sokak’ın asfaltlanmadığını belirterek, “Kalan sokaklar neden asfaltlanmadı?” diye sordu. Mahalle sakinlerinden İlhan Derebaşı ise Bağlık Mahallesi’nde ikamet ettiğini fakat sokak köpeklerinden dolayı eve yürüyerek gidip gelemediğini, arkadaşları tarafından arabayla eve bırakılmak zorunda kaldığını söyleyerek, “Sokak köpeklerinin toplanma imkanı yok mu?” diye sordu.
 

SORUNLARIN YAŞANMAMASI MÜMKÜN DEĞİL

Çerkezköy gibi hızla büyüyen bir ilçede sorunların yaşanmamasının mümkün olmadığını dile getiren Belediye Başkanı Ali Ertem, ilk olarak sokak köpekleri ile ilgili yaşanan sıkıntılar hakkında açıklamada bulundu. Belediye olarak sokak köpeklerine dokunma haklarının olmadığını söyleyen Başkan Ertem, “Kanunun bize emrettiği, sokak köpeklerini toplamak, tedavilerini ve aşılarını yapmak, kısırlaştırmak ve küpelerini taktıktan sonra alındıkları sokağa geri bırakmaktır” dedi.
 

630 KÖPEĞİN TEDAVİSİ YAPILDI

Çerkezköy Belediyesi olarak Trakya’nın en büyük ve en modern köpek barınağını yaptıklarını ifade eden Ali Ertem, “Biz burayı yaptık fakat, bahse konu köpek barınağı hayvanların sürekli barınabileceği bir tesis değil” dedi. 2012 yılı içinde toplam 630 köpeğin toplandığını ve tedavisinin yapılmasının ardından tekrar sokağa salındığını kaydeden Ertem, “Vatandaşımız, kulağında küpe bulunmayan köpekleri bize haber versin. Kulağında küpe olan köpeklerden de korkmasın. Çünkü onlar kısırlaştırıldıkları için saldırmaları mümkün değil” diye konuştu.
 

METİN DÖNMEZ’E GÖNDERME YAPTI

Geçtiğimiz aylarda sokak köpekleri ile ilgili olarak, “Ben ne kadar sokakların sahibiysem, köpekler de o kadar bu sokakların sahibidir” şeklinde açıklamada bulunduğunu anımsatan Ali Ertem, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez’i kastederek “Birisi bu açıklamama konuyu anlayıp etmeden, alakasız yorumlarda bulunarak tepki göstermişti. Dönüp baktığımızda bizden başka hiçbir çevre belediyede hayvan barınağı olmadığını görüyoruz. Hatta sokak köpeklerinin kaynağı olan OSB içinde dahi bir hayvan barınağı olması gerekir” ifadelerini kullandı. 
 

YILDA ORTALAMA 200 BİNA YAPILIYOR

Çerkezköy Beyzade Aile Çay Bahçesi İşletmecisi Yunus Macit’in Tezgel Sokak ile ilgili sorusunu da yanıtlayan Ali Ertem, geçen yıl şehrin ana cadde ve ana arterlerinin sıcak asfalt ile kaplandığını anımsatarak, “Çerkezköy’ün en büyük sorunu her zaman ‘Yol Sorunu’ olacaktır. Çünkü ilçemizde yılda en az 4-5 bin nüfus artışı yaşanmaktadır. Bu kadar artışın olduğu yerde inşaatlarda her zaman olacaktır. 4-5 bin nüfus, bin 500 daire, bu da yaklaşık 200 bina anlamına gelir. Her yıl 200 bina için su-kanalizasyon, elektrik, doğalgaz bağlantılarının yapıldığı düşünüldüğünde, yolların sürekli kazılıp, yeniden onarılması gerekecek” dedi. Ertem, tüm bunlara rağmen vatandaşların çamur içinde yürümemesi için Çerkezköy Belediyesi olarak ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10