Tuzlaspor büyük avantaj yakaladı

Bölgesel Amatör lig 11.Grup’ta 24.hafta Pazar günü oynanan altı karşılaşma ile tamamlandı. Ligde mücadele eden temsilcilerimizden Çerkezkösypor evinde Tuzlaspor ile golsüz berabere kalırken, haftaya ikinci s?

11.04.2013 17:45:00 0
Tuzlaspor büyük avantaj yakaladı

 Çerkezköy Haber - Çerkezköyspor evinde lider Tuzlaspor ile berabere kalarak puanını 25'e yükseltti.

 

LİDER TUZLASPOR’U KONUK ETTİ

Haftaya 24 puanla giren temsilcimiz Çerkezköyspor 50 puanla lider durumda bulunan Tuzlaspor’u Mustafa Uğraş Stadyumunda konuk etti. Rüzgarlı bir havada oynanan karşılaşmaya her iki takım taraftarları da büyük ilgi gösterdi. Karşılaşmanın ilk dakikaları ise karşılıklı ataklarla geçildi. İlerleyen dakikalarda oyunda hakimiyeti eline alan temsilcimiz güçlü rakibi karşısında etkili ataklar geliştirdi. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında her iki takımda açık bir futbol ortaya koydu. Ancak her iki takım savunması da açık vermedi. İlk devrenin kalan dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol sesi çıkmadı.
 

GOLSÜZ TAMAMLANDI

Karşılaşmanın ikinci devresinde de temsilcimiz üstünlüğünü devam ettirdi. İlerleyen dakikalara doğru Çerkezköyspor’da Fırat’ın kullandığı serbest vuruşta top üst direkten döndü. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında ise konuk ekip Tuzlaspor’da Yusuf ikinci sarı kartı görerek oyun dışı kaldı. Uzatma dakikalarında da gelişen ataklardan gol sesi çıkmayınca karşılaşma başladığı gibi golsüz eşitlik ile sona erdi. Karşılaşmadan bir puan ile ayrılarak şampiyonluk yolunda ağır bir yara alan Tuzlaspor Edirne’den gelen Tekirdağspor beraberliği ile saha içinde büyük sevinç yaşadı.Çerkezköyspor bu beraberlik ile ise puanını 25 yaptı. 51 puana yükselen Tuzlaspor ise Tekirdağspor’un iki puan önünde son iki haftaya büyük avantajla girdi.
 

TEKİRDAĞSPOR FIRSAT TEPTİ

Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta şampiyolnuk mücadelesi veren Tekirdağspor zorlu Edirne deplasmanında seyircisiz oynanan karşılaşmada Edirnespor Gençlik ile 1-1 berabere kaldı.Lider Tuzlaspor'un Çerkezköy deplasmanında 0-0 berabere kaldığı haftada liderlik koltuğuna oturma şansını yakalayan sarı siyahlı ekip bu şansı adeta elinin tersiyle itti. Maça yediği golle başlayan Tekirdağspor ikinci yarıya rakibinin 10 kişi kalmasıyla başlarken yakaladığı avantaj karşısında 1 gol atmasına rağmen galibiyet golünü bir türlü bulamadı ve Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta bitime son 2 hafta kala Tuzlaspor ile arasındaki 2 puanlık farkı eritemedi. Maçın 74. dakikasında Bülent hakem tarafından 2. sarı kartla oyundan atılırken 90. dakikada da Nazım kırmızı kart gördü ve Tekirdağspor maçı 9 kişiyle tamamladı.
 

SULTANBEYLİ İKİNCİ DEVRE AÇILDI

Haftaya üçüncü sırada giren Sultangazispor ise haftayı üç puan ile tamamladı. İzmit Çenesuyu Plajyoluspor’un ligden çekilmesi nedeniyle haftayı bay geçen Sultangazispor rakibini 3-0’lık hükmen mağlup etti. Sultangazispor bu üç puan ile puanını 49 yaptı. Haftaya dördüncü sırada giren Sultanbeyli Belediyespor ise evinde Körfez Belediyespor Hereke Yıldızspor’u konuk etti. Maça etkili başlayan konuk ekip ilk devrenin son dakikalarında kaydettiği golle ikinci devreye avantajlı girdi. Yaptığı oyuncu değişiklikleri ile toparlanan Sultanbeyli Belediyespor 57.dakikada bulduğu golle skoru eşitledi. Sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi abluka altına alan ev sahibi ekip Sultanbeyli Belediyespor 63 ve 78.dakikalarda da goller bularak farkı ikiye çıkardı. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında çok rahat bir oyun ortaya koyan Sultanbeyli Belediyespor kalan dakikalarda bir gol daha bularak karşılaşmadan 4-1’lik üstünlük ile ayrıldı. Sultanbeyli Belediyespor bu galibiyet ile puanını 47’e yükseltirken, Hereke Yıldızspor ise 33 puanda kaldı.
 

LÜLEBURGAZSPOR EVİNDE OYNADI

Lüleburgazspor, evinde konuk ettiği Bağcılarspor’u uzatma dakikalarında Onurhan’ın ayağından bulduğu golle 1-0 mağlup etti. Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde mücadele eden Lüleburgazspor, ligin 24.haftasında kendi sahasında çok önemli bir maça çıktı. Özellikle ilk yarıda oynadığı futbolla alkış toplayan temsilcimiz, aradığı golü 90+4. dakikada Onurhan Seven’in ayağından bulmayı başardı ve altın değerindeki 3 puanın sahibi oldu.
Pazar günü, Lüleburgaz 8 Kasım Stadyumu’nda oynanan mücadelede taraftarının da desteğini arkasına alan Lüleburgazspor, maça etkili başladı. Maçın ilk dakikalarından itibaren baskısını hissettiren takım ilk tehlikeli pozisyonunu 5.dakikada Murat ile yakaladı ancak Bağcılarspor kalecisi Muharrem kalesinde geçit vermedi.24.dakikada Ömer’in ceza sahası içinde verdiği pasta Ceyhun, kaleciyle karşı karşıya kaldı, sert vuruşunda top yine kornere çıktı. 42.dakikada Lüleburgazspor’da Emrah, rakibiyle girdiği mücadelede bir sakatlık geçirdi ve oyuna devam edemedi. İlk yarıda etkili bir oyun ortaya koyan Lüleburgazspor, aradığı golü bir türlü bulamayınca mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlandı.
 

ÖNEMLİ GALİBİYET ALDI

İkinci yarıya etkili başlayan takım Bağcılarspor oldu. Maçtaki tek ve en net gol pozisyonunu, 47.dakikada Burak ile yakaladı. Burak’ın ceza sahası içinde sert vuruşunda kaleci Serkan topu yumrukladı ve önemli bir kurtarışa imza attı. 85.dakikada Lüleburgazspor’da Uğur’un ortasında kafayı vuran Ömer, topu kalecinin üstüne nişanladı.Son dakikalara girilirken Lüleburgazspor galibiyeti ne kadar istediğini gösterdi ve etkili ataklarını sürdürdü. Aradığı golü, maçın 4’ncü uzatma dakikasında Onurhan’ın ceza sahası içinden vuruşuyla buldu ve maçta 1-0 öne geçti. Golden sonra büyük sevinç yaşayan oyuncular bu sevinci taraftarlarıyla paylaştı. Maçın başından itibaren üstün bir oyun ortaya koyan Lüleburgazspor, maçtan 1-0 galip ayrıldı ve altın değerindeki 3 puanın sahibi oldu.
 

İNCİRLİ GALİBİYET İLE TAMAMLADI

Bölgesel Amatör Lig 11. Grup’ta düşmesi daha önce kesinleşen İncirlispor, sahasında konuk ettiği Babaeskispor’u 2-1 mağlup etti. Her iki takım da sahanın her yerinde birbirlerine pres yaptılar, alan daralttılar kalelerde gollük pozisyonlara girdiler atamadılar. 10. dakikada bir hava topunda İncirlispor’dan Can Emre ile Babaeskispor’dan Tahir kafaya çarpıştılar ve tedavi için saha kenarına alındılar. Sonrasında her iki takım da 16. dakikaya kadar 10 kişi oynadı. İncirlispor’dan Can Emre’nin yerine Mert girdi. Babaeski’den Tahir başında sargıyla tekrar oyuna dahil oldu. 27-36. dakikalarda Babaeski devamlı atak yaptı ve bu naincirli 37 ve 38. dakikalarda cevap verdi. 39. dakikada sağdan gelişen İncirli atağında yapılan ortaya güzel bir vuruş yapan Gökhan takımını 1-0 öne geçirdi. 45?te İncirlispor takım kaptanı Hüseyin’in orta sahadan güzel pasında topla buluşan Serkan güzel bir vuruşla skoru 2-0 yaptı.
İkinci yarı Babaeskispor İncirli kalesine devamlı yüklendi. 50?de sağdan yapılan serbest vuruşta yakın direkte Babaeskili Tahir kafayı vurarak topu filelere gönderdi ve durumu 2-1 getirdi. İlerleyen bölümde İncirli farkı artırmak istedi, Babaeski de beraberliği kovaladı ama her iki takımın da çabaları sonuçsuz kaldı. 89?da Babaeski’nin şutu sağ direkten döndü. Maç 2-1 sona erdi.
 

KIRKLARELİSPOR’UN GALİBİYET HASRETİ SONA ERDİ

Ligden düşmesi kesinleşen Kırklareli Sanayispor ise evinde Suadiye Belediyespor’u konuk etti. İki takımında prestij amaçlı çıktığı karşılaşmada Kırklareli Sanayispor ilk devrenin son dakikalarında bulduğu arka arkaya gollerle ilk devreyi 2-0’lık üstünlük ile tamamladı. İkinci devre rakip kalede farkı indirmeye çalışan Suadiye Belediyespor 80.dakikada bulduğu golle ümitlense de kalan dakikalarda istediğini elde edemedi. Karşılaşmada ev sahibi ekip Kırklareli Sanayispor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı.
 

PUAN DURUMU

 

1- Tuzlaspor 51

 

2- Tekirdağspor 49

 

3- Sultangazispor 49

 

4- Sultanbeyli Belediyespor 47

 

5- Edirnespor Gençlik 43

 

6- Lüleburgazspor 34

 

7- Hereke Yıldızspor 33

 

8- İncirlispor 32

 

9- Babaeskispor 32

 

10- Bağcılarspor 27

 

11- Çerkezköyspor 25

 

12- Suadiye Belediyespor 21

 

13- Kırklareli Sanayispor 13

 

14- İzmit Çenesuyu 6

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10