45 gün sonraya randevu verilince, hastaneye yeni cihaz aldı

Mide ve kalınbağırsak rahatsızlığı nedeniyle Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne giden Serhat Emlak sahibi Tazebey Ercan, tedavisinde gerekli olan endoskopi cihazının arızalanması ve kendisine 45 gün sonraya randev

Çerkezköy 11.04.2013 19:40:00 0
45 gün sonraya randevu verilince, hastaneye yeni cihaz aldı

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Necati Karaoğlu, dün saat 11.00’da hastaneye cihaz yardımında bulunan Serhat Emlak sahibi Tazebey Ercan’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

 

HİZMET NÜFUS SAYIMIZ ÇOK YÜKSEK

Çerkezköy’ün konum olarak kilit bir noktada bulunması nedeni ile hizmet nüfus sayısının çok yüksek olduğunu dile getiren Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Karaoğlu, “Çorlu, Silivri ve Çatalca gibi ilçelerden de muayene olmak için hastanemize gelen insanlar var. Bunun yanında hastanemiz, Kapaklı, Kızılpınar, Karaağaç ve Veliköy’deki vatandaşlarımıza da hizmet veriyor” dedi.
 

TALEP FAZLA OLUNCA DEVREYE RANDEVU SİSTEMİ GİRİYOR

Çerkezköy Devlet Hastanesi olarak günde 2 bin 200 ila 2 bin 500 arası hastaya poliklinik hizmeti verdiklerini söyleyen Başhekim Karaoğlu, “2012 yılında 570 binin üzerinde hastayı muayene ettik. Bunların 10 binden fazlası hastanemizde yatakta tedavi oldu. Hastanemizin potansiyeli yüksek olunca talep de artıyor. Hal böyle olunca da devreye randevu sistemi giriyor” dedi.
 

45 GÜN SONRAYA RANDEVU VERİLDİ

Hastanenin randevu sayısının ve sürelerinin azalması için hasta tedavilerinde kullanılan bazı cihazların ikincisini hatta üçüncüsünü almaları gerektiğini belirten Necati Karaoğlu, “Tazebey Ercan hastanemize mide rahatsızlığı nedeni ile geldi. Kendisinden endoskopik işlem talep edilmiş. Randevu almak için hastaneye geldiğinde bahse konu işlem için kullanılan tek cihazın da arızalı olması nedeni ile kendisine 45 gün sonrasına randevu verilmiş” diye konuştu.
 

MALİYETİ KENDİSİ KARŞILADI

Tazebey Ercan’ın bu durum üzerine kendisi ile konuşmaya geldiğini ve hastanede bahse konu cihazdan neden ikinci bir tane bulunmadığını sorduğunu ifade eden Karaoğlu, “Tazebey Ercan’a haklı olduğunu fakat devlet hastanelerine cihaz alımı için belli bir prosedür izlememiz gerektiğini, bu sürecin de aylarca uzayabileceğini söyledim. Bunun üzerine bana cihazın maliyetini sordu ve cihazın alımı için kendisinin maddi kaynak sağlayabileceğini ifade etti. Tazebey Ercan sayesinde hastanemiz ikinci bir endoskopi cihazı kazanmış oldu” ifadelerini kullandı.
 

GÜNLÜK İŞLEM SAYISI 3 KAT ARTTI

Daha önce tek bir cihazla günde 7-8 hastaya işlem yapılabildiğini fakat, ikinci cihazın hastaneye hediye edilmesinin ardından bu sayının 20’nin üzerine çıktığını kaydeden Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Necati Karaoğlu, “Artık hastalarımıza endoskopik işlemlerle ilgili en geç 1 hafta sonrasına randevu veriyoruz. Bu da doktorlarımız tarafından hastalarımız için uygun görülen 1 haftalık diyet süresidir” dedi.
 

TEŞEKKÜR PLAKETİ TAKDİM ETTİ

Kendisinin çok varlıklı bir kişi olmadığını ifade eden Serhat Emlak sahibi Tazebey Ercan, “Çerkezköy’de ne zenginler var. Her biri 5–10 bin TL yardımda bulunsa kim bilir kaç hastane yapılır. Hiçbir hastanemizin eksiği kalmaz” dedi. Ziyarette Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Necati Karaoğlu, desteklerinden dolayı Tazebey Ercan’a bir teşekkür plaketi takdim etti.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10