“Çerkezköy’ü bu dertten kurtaracağız”

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yönetimi, Fevzipaşa Mahallesi’nde kahvehane ziyareti düzenleyerek mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.

Çerkezköy 11.04.2013 19:43:00 0
“Çerkezköy’ü bu dertten kurtaracağız”

 KURTLAR KAHVEHANESİNİ ZİYARET ETTİLER

Önceki akşam saat 20.00’da Fevzipaşa Mahallesi Kurtlar Kırathanesi’nde düzenlenen toplantıya CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez, CHP İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün, İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Ziyarette konuşan CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez “Ani bir karar ile bu akşam kahveye ziyarette bulunduk. Habersiz baskın gibi oldu ama sizlerin sıkıntılarını dinlemeye geldik. Bazı kulislerde Metin Dönmez nereye kayboldu diyorlar. Ben de Metin Dönmez olarak bir gözükeyim dedim” diye konuştu.
 

O ZAMANLAR GENÇTİK

Kurtlar Kıraathanesi’nin kendisi için anlamlı bir yer olduğunu ifade eden Metin Dönmez “Kurtlar Kıraathanesi benim seçim döneminde konuşma yaptığım kahvehanelerden bir tanesidir. 2009 yılında bu kahvemizde çok coşkulu bir konuşma yapmıştım. Tabiî ki kısmet olmadı ve Belediye’yi CHP saflarına kazandıramamıştık. O dönemlerde türlü türlü oyunlar olurken, birkaç siyasi partiden adaylar çıkartılarak CHP’nin oyları da kaydırıldı. Bunun sonucunda ise AK Parti tekrar Belediye’yi almış oldu. O adaylık zamanında gençtim, gençliğimin vermiş olduğu bilgisizlikten dolayı birçok hatalarım olmuştu. 60 günlük adaylık sürecinde zamanın daralması nedeniyle parti olarak bir panik havası yaşamıştık. Kısaca çok iyi çalışamadık ve birçok eksikliğimiz vardı. Ancak bu eksikliklerimizi bu dönem gidererek daha iyi çalışarak Çerkezköy’ü bu dertten kurtaracağız. Bizler parti olarak bu inanç içersindeyiz” dedi.
 

“ÇOK İŞ YAPTIM DEME HAKKI YOKTUR”

9 yıldır Çerkezköy’de görev yapan AK Parti’nin vatandaşlara bir şeyler verebildiğine inanmadığını belirten Dönmez, “Ben bu olaya CHP İlçe Başkanı değil de bir vatandaş olarak bakıyorum. Çocuklarımla ve ailemle oturabileceğim geniş bir park ve aile yeri göremiyorum. Bir kültür merkezi, spor salonu yada gençlik merkezi göremiyoruz. Çerkezköy’ün bir tören alanı bile yok. Çerkezköy Belediyesi bu hizmetleri yapacağına asfalt, kaldırım bozulsun tekrar yap anlayışı.  Verdiğimiz vergilerle bütçenin heba edildiğini birilerinin yandaşlarının cebinin dolduğunu görüyoruz. Belediye yönetiminin ben yol, kanalizasyon, su yaptım yada çok iş yaptım deme hakkı yoktur. Bunlar zaten Belediye yönetiminin olmazsa olmazları arasında yer alan görevlerdir. Belediye eğer ki bunları da yapmıyorsa gerçekten ne işe yarıyor? Çerkezköy’de vatandaşların sosyal ve yaşamsal geleceklerine yönelik şeyler verebiliyorsan ben gerçekten Belediye için çalıştı derim” dedi.
 

“BORÇLARDA TÜRKİYE BİRİNCİSİYİZ”

Vergi yüzsüzleri listesinde Çerkezköy Belediyesi’nin üst sıralarda olduğunu belirten Dönmez “Çerkezköy Belediyesi olarak vergi yüzsüzleri sıralamasında Tekirdağ’da değil, Türkiye’de tekiz. Kısaca vergi borçlarını ödemeyen bir belediyemiz var. Sosyal Güvenlik Kurumuna borçlarımızda Türkiye birincisiyiz. Çerkezköy Belediyesi’nin SGK’ya 14 milyon TL borcu olduğunu herkes biliyor. Bunun yedi milyonu anapara, yedi milyonu ise faizdir. Yönetim geçtiğimiz haftalarda iller bankasından 3.5 milyon kredi çekti. Cumhuriyet Halk Partisi olarak buna biz onay vermedik. Alacakları para ile asfalt ve yol yapacaklarmış. Cengiz Topel Caddesi yolunu beş yıl önce o dönem Kemalettin Nalcı yapmıştır ve o yol için 8 milyon para ödenmiştir. Belediye alacağı kredi ile orada bozulmuş yolları yapacakmış. Bana göre yüklenici firma orayı yaparken bir taahhütnamede bulunarak bozulursa ben yaparım demiştir. Belediye de vatandaşın parasını oraya kullanacak” dedi.
 

“NERESİNDEN TUTSAK ELİMİZDE KALIYOR”

“Çerkezköy Belediyesi SGK’ya düzenli bir ödeme yapsaydı bugüne kadar oluşan 7 milyonluk faiz ile ilçeye birçok tesis yapılırdı” diyen Dönmez sözlerini şöyle sürdürdü: “Çerkezköy Belediyesi 14 milyon TL borç yapacağına, o parayı düzenli ödeyerek borcunu taksitlendirseydi bugün o yedi milyonluk faizi vermek zorunda kalmayacaktı. Bugün bu yedi milyona Çerkezköy’de Kültür evi, kültür merkezi, gençlik merkezi yapılırdı. Geçtiğimiz günlerde Saray’ın Güngörmez köyüne gittim. 300 hanelik köyde çok güzel bir düğün salonu var. Çerkezköy’de Belediye’ye ait bir düğün salonumuz bile yok. Çerkezköy’de bulunan dar gelirli vatandaşlarımız fiyatları 4 bin TL’yi bulan düğün salonlarına para vermekte zorlanıyor. Evimizin önünde düğün yapmaya kalkıyoruz o da yasak. Nerede bu düğünü yapacağız. Belediye olarak vatandaşa bir düğün salonu kazandıramadıysan vatandaşın günahı nedir. Neresinden tutsak elimizde kalıyor” 
 

“BU YIL YATIRIMA ALDILAR”

Toplantıda Fevzipaşa İlköğretim Okulu’nun akıbeti hakkında vatandaşlara bilgilendirmede bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün “Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan çocuklarımız okullarının yıkılması nedeniyle başka okullara gitmek zorunda kalıyorlar. Okulla ilgili yıkım kararı alındıktan sonra özellikle B Bloğun yıkımı için 2-3 sene uğraştık ve sonunda yıkım kararını uyguladık. Bundan sonraki dönemde de Sayın valimiz Ali Yerlikaya ile ilişkilerimizi iyi tutmaya çalıştık. Ben aynı zamanda Milli Eğitim Komisyon Başkanlığı görevini yürütüyorum. İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarla birlikte çok güzel çalışmalar yaparak okulumuzu bu yılki yapım programına aldık. Okulun projesi çizildi. Okul alanı hisseli arsa olduğu için problem oluşuyordu. Bu yıl büyük ihtimal okulun temelini atmayı düşünüyoruz. İnşallah önümüzdeki sene çocuklarımız uzak yollara gitmekten kurtulacaktır” diye konuştu. Konuşmaların ardından partililer Fevzipaşa Mahallesi sakinlerinin sıkıntılarını dinledi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10