Burs ve destek programları bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Namık Kemal Üniversitesi’nde TÜBİTAK BİDEB Lisans ve Lisansüstü öğrencilerine yönelik burs ve destek programları bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Tekirdağ 12.04.2013 17:44:00 0
Burs ve destek programları bilgilendirme toplantısı düzenlendi

 BAŞVURU KOŞULLARI VE DESTEK MİKTARI

Önceki gün NKÜ Piramit Salon'da gerçekleştirilen toplantı, Proje Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Konukçu'nun açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasının ardından program TÜBİTAK BİDEB'den Uzman Miray Karakuzu’nun “BİDEB'in Burs Destek Programları” hakkında sunumu ile devam ederken,  Karakuzu, BİDEB'in faaliyetleri, burs ve destek programları, lisans öğrencilerine yönelik destekler, 2205 Yurt İçi Lisans Burs Programı, 2209/A-B-C Üniversite Öğrencileri Yurt İçi- Yurt Dışı Araştırma Projeleri Destekleme Programı, 2241/A Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı, 2241/B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması, 2242 Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması, 2238/B Üniversite Düzeyi Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması, burslar ve desteklerin başvuru koşulları ile desteklerde verilen miktarlar hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
 

BAŞVURU DOSYASININ HAZIRLANMASI

TÜBİTAK BİDEB Uzman Yardımcısı Gizem Hoşgör ise, lisansüstü öğrencilerine yönelik burslar hakkında 2211 Yurt İçi Lisansüstü Burs Programı, 2214/B Yurt Dışı Müşterek Doktora Burs Programı, 2214/A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı, Bilimsel Etkinlik Programları; 2229 Lisans ve Lisan Öncesi Öğretmen ve Öğrencilere Yönelik Bilimsel Etkinlik Destekleme Projesi, 2217 Lisans Yazokulu ve Benzeri Etkinlikler Destekleme Programı, 2224 Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılma Desteği Programı, burslar ve desteklerin başvuru koşulları ile desteklerde verilen miktarlar, BİDEB elektronik başvuru sistemi, 2000-2012 yıllarında TÜBİTAK BİDEB burslarına başvuranlar hakkında istatistiki bilgiler, BİDEP tarafından Üniversitemizin kuruluşundan günümüze kadar ne kadar destek aldığı, başvuruların nasıl değerlendirildiği ve başvuru dosyasının hazırlanmasında gerekenleri anlattı. Programın sonunda Üniversite Proje Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Konukçu tarafından, Uzman Miray Karakuzu ve Uzman Yardımcısı Gizem Hoşgör'e NKÜ tabağını hediye edildi.
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10