Çerkezköy rengarenk

Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde ilçemizde gerçekleştirilen çalışmalar baharın tüm renklerini yansıtmaya başladı. Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Mü

Çerkezköy 14.04.2013 15:07:00 0
Çerkezköy rengarenk

  FARKLI PEYZAJ ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Belediye çalışmaları fen, imar ve çeşitli hizmetlerinin yanı sıra kavşak, refüj ve parklarda yapılan çiçeklendirme, ağaçlandırma ve bitki bakımları ile de sürüyor. Bu kapsamda çalışmalarını yürüten Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ekilen lale, menekşe, çuha ve sümbül gibi birbirinden farklı mevsim çiçekleri açarken, Öztrak Caddesi üzerinde bulunan kavşakta su kuyusu minyatürü şeklinde tasarlanan peyzaj çalışması ve mezbahane önünde kiremitlerle yapılan peyzaj çalışması dikkat çekiyor.
 

KORUMA TELİ İLE ÇEVRİLDİ

Bu çalışmaların yanı sıra geçtiğimiz yıl içerisinde gerçekleştirilen muhtarlık binaları ve taksi durakları da peyzaj çalışmalarıyla bir bütünlük oluşturarak ilçenin estetik görünümüne katkı sağlıyor. Lale soğanı ekimi sırasında ise kedi ve köpeklerin toprağı eşmelerinden zarar görmemesi için soğanların üzeri koruma teli ile çevrildi. Böylelikle ekilen çoğu lale soğanı açarken, Cumhuriyet Meydanı, Altı Yol Kavşağı, Atatürk Viyadüğü giriş kısmı, Narin Caddesi Kavşağı ve pek çok nokta lalelerle bezendi.
 

ŞEHİTLER UNUTULMADI

Çerkezköy Belediyesi şehitleri de unutmadı. Her cuma günü Çerkezköy Şehitliği’nde görevli imam tarafından okunan Kuran- Kerim’in yanı sıra, kabirlerin de bakımı ve çiçeklendirmesi düzenli olarak yapılıyor.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10