Bakım evindeki skandal, meclis gündeminde

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ’da özel bir bakım merkezinde yaşanan skandalı Meclis gündemine taşıdı. Bakımevinde engelli yaşlıların ölüme terk edildiğini söyleyen

Tekirdağ 16.04.2013 20:02:00 0
Bakım evindeki skandal, meclis gündeminde

 NEDEN DENETİM YOK?

TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren CHP’li Yüceer, cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntülerin izleyenlerin kanını dondurduğunu söyledi. Engelli hastaların vücudunun her yanını yaraların kapladığını belirten Yüceer, bakımsızlıktan, adeta bir deri bir kemik kalmış yaşlıların, perişan vaziyette olduğunu, yardım edecek bir görevlinin dahi bulunmadığını ifade etti.  Yüceer, “Bu olay başlı başına dehşet vericidir, rezalettir. Ancak bu durumun tek suçlusu yok, birden çok suçlusu var. En büyük suçlu denetimsizliği ilke edinen bakanlığın tutumudur. Yıllarını bu topluma vermiş insanlara karşı Devlet anadır, babadır diyoruz ama yaşananlar ortada. İkinci suçlu da üç kuruşluk menfaatleri ön plana çıkarmak adına durumdan vazife çıkaran yöneticilerdir” dedi.
 

BAKAN ŞAHİN’E SORDU

CHP’li Yüceer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: “Türkiye genelinde kaç adet yaşlı ve engelli bakımevi bulunmaktadır? Bu bakımevlerinden kaç kişi yararlanmaktadır? Bakımevlerinin denetimi Bakanlığınız tarafından hangi aralıklarla yapılmaktadır? Bakanlığınıza, yıllara göre ayrı ayrı belirtilmek üzere son 5 yılda bakımevleriyle ilgili kaç şikayet gelmiştir? Bu şikayetlerden kaçı hakkında inceleme başlatılmıştır? Kaç bakımevine ceza verilmiştir? Söz konusu bakımevinde kaç personel görev yapmaktadır? Bakımevi hasta başına kaç TL para almaktadır? Bakıma muhtaç yaşlıların, yaşam koşullarının iyileştirilmesi için Bakanlığınız tarafından hangi politikalar uygulanmaktadır? Söz konusu görüntüler sadece uyarı cezasını mı gerektirmektedir?  Görüntülerin 3 Mart 2013 tarihinde çekildiği belirtilmektedir. Bu tarihten önergenin yanıtlandığı tarihe kadar, bakımevinden herhangi bir yaşlı ayrılmış mıdır/neden ayrılmıştır? Görüntülerin çekildiği tarihten önergenin yanıtlandığı tarihe kadar, herhangi bir yaşlı hayatını kaybetmiş midir? Bakanlığınızın incelemesi sonucunda bakımevinde ne gibi eksikler tespit edilmiştir? İnsanın kanını donduran bu görüntüleri izlediniz mi? İzlediyseniz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak tavrınız ne oldu?”
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10