Bakan Bayraktar’ın Çerkezköy gezisini değerlendirdi

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, dün saat 16.00’da Teşkilat Binası’nda yaptığı basın toplantısında, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Çerkezk?

Çerkezköy 16.04.2013 20:02:00 0
Bakan Bayraktar’ın Çerkezköy gezisini değerlendirdi

 ZİYARETİ DEĞERLENDİRDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 13 Nisan Cumartesi günü Çerkezköy’ü ziyaret ettiğini anımsatan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ “Öncelikle Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesini ziyaret eden bakanımız yetkililerden aldığı bölge hakkındaki bilgilerden sonra bir basın toplantısı düzenledi. Ergene Nehri’nin temizlenmesine ilişkin AK Parti hükümetinin verdiği önem ve uygulamaya geçirdiği projelerden bahseden ve gerekse evlerden kaynaklanan atıkların arıtılmasına ilişkin tesislerin projelendirildiğini ve yapım konusunda çalışmalara başlandığını ifade ettiler” diye konuştu.
 

ARITMA TESİSLERİ KONUSUNDA BİLGİLER AKTARILDI

Bakanın açıklamasında kısa zamanda bölgede bulunan atık su tesislerinin hayata geçirileceği bilgisini aldıklarını belirten Demirbağ “Bakanımız Ergene bölgesinde çevre kirliliğinin önüne geçmek için ciddi kaynak aktarılacağını belirtti. Bölgemizde en fazla hava kirliliği olan Edirne’de doğalgazın yaygınlaştırılması için çalıştıklarını ifade etti. İstanbul boğazına alternatif olarak kanal İstanbul projesi hakkında bilgi veren bakanımız, proje yerinin şua anda ne olduğunu, alternatif güzergah araştırmalarının devam ettiğini belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar’ın ziyaretinde Tekirdağ’da atıklarla ilgili kesilen cezalar, ıslah OSB’ler ve arıtma tesisleri konusunda bilgiler aktarıldı. Bakanımız hükümetimizin Ergene’nin temizliği konusunda yaklaşık 3,2 milyar TL bir maliyet öngörüsüyle yatırımlara başlandığını ifade etti” dedi.
 

YİĞİT BULUT ÇERKEZKÖY’E GELECEK

AK Parti teşkilatı olarak gerçekleştirecekleri etkinliklerle ilgili de bilgi veren Demirbağ Gazeteci Yazar Yiğit Bulut’un Çerkezköy’de konferans vereceğini ifade ederek “AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen konferansa Gazeteci Yiğit Bulut’u davet ettik. Kendisi 19 Nisan Cuma akşamı saat 19.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde vatandaşlarımıza “Güçlü bir gelecek için geçmişimizle yüzleşiyoruz” konusunda konferans verecek. Bu konferansımıza bütün halkımızı davet ediyoruz” dedi.
 

SİYASET AKADEMİSİ BAŞLIYOR

Siyaset Akademisinin de Cumartesi günü başlayacağını belirten Demirbağ “Saat 18.00’de Halk Eğitimi Merkezi’nde yapılacak. Toplam 16 derslik eğitime hangi bakanımızın ve kimlerin geleceği tam olarak belli değil. Siyaset Akademisine kayıtlar son ana kadar devam edecek” dedi.
 

“BAŞBAKAN’IN GELİŞİ TAM BELLİ DEĞİL”

Basın mensuplarının “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Çerkezköy gezisi ne zaman olacak” sorusunu da cevaplayan Demirbağ “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın programı tam olarak belli değil. 18 Mayıs’ta Tekirdağ’da Gençlik Şöleni düzenlenecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Amerika gezisine katılmazsa o günkü programa gelecek. Amerika gezisi ertelenmezse Gençlik Şöleni başka bir güne kaydırılacak” diye konuştu.
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10