Yüzde on zam direnişine destek

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Doluca Şarap fabrikası çalışanı Yılmaz Şahin’in 33 gündür devam eden direnişine Petrol İş Sendikası destek verdi.

Çerkezköy 17.04.2013 20:36:00 0
Yüzde on zam direnişine destek

 Çerkezköy Haber – Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Doluca Şarap Fabrikası çalışanı Yılmaz Şahin, ücretine yüzde 10 zam istemesine rağmen bu isteği fabrika yetkililerince kabul edilmedi. 

 

PETROL İŞTEN DESTEK

Şahin maaşının insanca yaşamasına yetmediğini ifade ederek 33 gün önce işten ayrılıp iş yerini protesto eylemine başladı. İş yeri önünde kurmuş olduğu çadırında sürdürdüğü direnişinin ancak istediği zammın verilmesiyle son bulacağını ifade eden Şahin’in sürdürdüğü direniş eylemine Petrol İş Sendikası’ndan da destek geldi. 
 

YASALAR İŞÇİNİN HAKKINI KORUMUYOR

Petrol İş Sendikası Trakya Şubesi Başkanı Turgut Düşova ve 50 kişilik grup sloganlar atarak Yılmaz Şahin’in yanında olduklarını ifade etti. Fabrika önünde açıklama yapan Petrol İş Sendikası Trakya Şubesi Başkanı Turgut Düşova, “İşten atılan sadece Yılmaz Şahin değildir. Her gün onlarca Yılmaz Şahin’ler işten atılmaktadır dedi. Düşova “Maalesef yasalar işçilerin hakkını koruyabilecek şekilde çıkarılmamıştır. Her gün onlarca işçi zam istediği için sokağa bırakılmaktadır” dedi.
 

ONLARCA İŞÇİ İŞTEN ATILIYOR

Trakya Petrol İş Sendikası’nın, Yılmaz Şahin’in yanında olacağını ifade eden Düşova “Arkadaşımız istediği zammı alıncaya kadar yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bu mücadele sadece kendisi için verilmemektedir. Her gün bu bölgede onlarca işçi haksız olarak işten çıkarılmaktadır. Bizim bu direnişi sonuna kadar desteklediğimizin bilinmesini istiyoruz. Yılmaz Şahin tek değildir. Bu eylem sonucunda da sendikalaşmanın ne kadar gerekli olduğunu gördük.  Petrol İş Sendikası olarak arkadaşımızın yeterli ücreti alana kadar sürdürme kararı aldığı direnişini bizim de desteklediğimiz kamuoyu tarafından bilinmelidir” dedi.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10