“Emekçiler en karanlık günlerini yaşıyor”

Eğitim İş Çerkezköy Temsilciliği basın toplantısı düzenleyerek yeni Yönetim Kurulunu tanıttı.

Çerkezköy 19.04.2013 19:49:00 0
“Emekçiler en karanlık günlerini yaşıyor”

 YENİ YÖNETİMİ TANITTI

Önceki gün saat 18.30’da İlçe Temsilciliğinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Eğitim İş Çerkezköy Temsilcilik Başkanı Celal Taş “Bugün yeni yönetim kurulumuzu tanıtacağız. İl dışına atanan ve şimdiye kadar mücadelemize katkı veren tüm arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Yapılan yeni yapılanma ile birlikte İlçe Sekreterliğine Emel Konca, Örgütlenme Sekreterliğine Tahsin Ağay, Özlük Hukuk ve Tis Sekreterliğine Ömer Aydemir, Eğitim Sekreterliğine Aysun Gökhan, Basın Yayın ve Uluslar arası İlişkiler Sekreterliğine Orçun Emrah Eren ve Mali Sekreterliğe Meryem Taş getirildi” dedi.
 

“SINAVLARDA VE ATAMALARDA SKANDALLAR YAŞANIYOR”

Çerkezköy’de ve ülkede her şeyin son dönemlerde sanal olarak iyi gittiğini ifade eden Taş “Gerçekte iyiye giden pek bir şey yoktur. Ama bize öyle sandırıyorlar. Her şey yaz boz tahtasına dönmüş durumdadır. Dün ak dediklerine bugün kara diyebiliyorlar. Önceki bakanın aldığı öğrencilerde serbest kıyafet uygulamasında şimdi bakan Nabi Avcı geri adım attı. Zararın neresinden dönülse kardır demek durumda kaldık artık. Sınavlarda skandallar, atamalarda skandallar yaşanmaktadır” dedi.
 

“ANDIMIZ KALDIRILMIŞTIR”

“Ülkemizde çeşitli kamu kurumları tarafından ülkemizin adı değiştirilmeye kalkılmış gibi bir durum yaratılmak istenmiş, tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti ibaresi(TC) kaldırılmıştır” diyen Taş “Ancak yurttaşlarımızın kararlı duruşları sayesinde buradan da geri adım atılmıştır. Yurdumuzu tercih eden bir başka ülkeden kaçıp gelen biri yıllar sonra bakan olup ülkemizin adını kurumlardan kardırmaya kalkmıştır. Bu çok vahim bir uygulamadır. Bunun hoş görülecek yanı yoktur. 4+4+4 uygulaması sonucunda gururla söylediğimiz andımız orta okullardan kaldırılmıştır. Artık küçüklerimizi koruyup büyüklerimizi saymayacak bir nesil yetiştireceğiz. Siyasi oyun ve destekle önce ilçe yönetimi ele geçirilmiş, yeni müdürlükler ortaya çıkarılmış yandaşlar müdür olarak atanmışlardır. Müdür yardımcılığı sınavını bile kazanamayan birisini bir Endüstri Meslek Lisesine atayabilmişlerdir. Yandaş sendikanın başkanı olunca yapılır böyle şeyler. Bütün bunları normal sayar olduk. Yıllar öncesinde hayal bile olmayacak şeyler şimdi gerçek oldu” diye konuştu.
 

“KILIK KIYAFETE UYMUYORLAR”

Çerkezköy’de bazı okullarda öğretmenlerin kılık kıyafet yönetmeliğine uymadığını belirten Taş “18 Mart Çanakkale savaşının yıldönümünden başlayarak yandaş sendikanın bir eyleme var. Kamu çalışanları kılık kıyafet yönetmeliğini ihlal ediyorlar. Kot pantolonla kravatsız, ceketsiz, başörtüleriyle işyerlerine gidilmektedir. Kaymakamlık ve ilçe müdürleri bu konuda işlem yapmamaktadır. Sanırsınız ki bu insanlar kıyafet özgürlüğünden yanadır. 18 Nisan Pazar günü veli toplantısına kravatsız gitti diye bir öğretmene ceza veren bu zihniyet değil midir? Maaş karşılığı değil, endeks karşılığı değil, angarya görev için yandaş olmayanları cezalandıranlar kendileri utanmadan nasıl kılık ve kıyafet yönetmeliğini ihlal edebilmektedirler. Antalya’da odasında yandaş olmayan sendika takvimi bulunduran müdüre ceza veren anlayış Çerkezköy’de Eğitim Bir Sen takvimlerini görmüyor mudur” ifadelerini kullandı.
 

“SÖYLENECEK SÖZ BULAMIYORUZ”

Açılım sürecinin gizemi artık tamamen çözüldüğünü belirten Taş “Üniter devlet yapısı hükümetimiz ve terör örgütü eliyle parçalanıyor. Yaşananlar bağımsız yargıyı, medyayı ve üniversiteleri kısaca ülkeyi kuşatan küresel tezgahı anlamlı hale getiriyor. Emperyalizmin ülkede siyasal istikrarsızlık yaratması için 12 Eylül faşizmi koşullarında palazlandırdığı terör örgütü, nihayet Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile eşit koşullarda masaya oturtuldu. Devlet eliyle teröre siyasal meşruiyet sağladı. Anadolu topraklarında tarihin hiçbir döneminde görülmemiş büyüklükte bir ihanet yaşama geçirilirken, sözde çözüm sürecine katkı verecek akil insanlar listesinde Hak İş, Türk İş, Kesk, Memur Sen başkanlarının bulunması emek mücadelesi tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Toplumsal yıkım projesini, toplumsal barış ve huzur projesi olarak halka pazarlama görevi verilen mazlum halkımızın ekmeğini yiyerek “ adam siluetine” bürünen sözde akil adamlar hakkında söylenecek söz bulamıyoruz. Tarih onlara yakışan en güzel sözleri ve sıfatları bulacak, yüzyıllar boyu unutulmamalarını sağlayacaktır. Ancak içlerinde yer alan sözde emek örgütü liderlerinin, emekçiler adına söz söylemek haklarının olmadığını da ifade etmek zorunludur” dedi.
 

“TARİHİ BİR DÖNEM YAŞIYORUZ”

Bugün ülkede emekçilerin tarihin en karanlık günlerini yaşadığını söyleyen Taş “ İş kazaları adı altında her gün cinayet işleniyor. Toplu sözleşme yapma hakkı olan sendikalı işçi sayısı 75 milyonluk nüfusa rağmen 500 bin düşerken, bir milyonun üzerinde taşeron işçi ortaçağ koşullarında çalışıyor. Kamu çalışanları yoksulluk sınırının altında ücret alıyor. Bütün bu gelişmelerin her biri ortak mücadele alanı yaratması gerekirken sözde bu emek örgütleri, kurtuluş savaşı yıllarında İngiliz parasıyla grev yaparak Atatürk’e karşı emperyalist işgalcilerin yanında yer alan dönemin iş birlikçi sendikaları gibi davranmaktadırlar. Tarihi bir dönem yaşıyoruz. Bundan sonra her şey çok daha zor, çok daha acı verici olacak. Ancak her şeye rağmen laik, demokratik, üniter, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti hayalimizi rafa kaldırmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Sendikamız, bu zor mücadelede üzerine düşen görevi gözünü kırpmadan yerine getirecektir” diye konuştu.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10