Konferans salonu törenle açıldı

Mevlana İlk ve Ortaokulu’na Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan 150 kişilik konferans salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Çerkezköy 19.04.2013 19:50:00 0
Konferans salonu törenle açıldı

 AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından Mevlana ilk ve orta Okulu’na yaptırılan konferans salonunun açılışına Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Erdoğan ve Hüseyin Yaşar, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Sait Yazı, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.
 

 

ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ

Açılış töreninde konuşan Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan “Eğitim yüce Atatürk’ün dediği gibi en önemli görevlerden bir tanesidir. Türkiye’nin dünya ile yarışabilmesi eğitimden geçer. Çocuklarımız için yatırım çok önemli ve onlar bizim geleceğimizdir. Belediye Başkanımız çok büyük katkı sağladı ve konferans salonunun koltuklarını hediye etti. Kendisinden Allah razı olsun. Diğer hayırseverlere de teşekkür ediyorum. Bu salonun hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'de kısa bir konuşma gerçekleştirerek “ Konferans Salonu’nun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
 

“ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından konferans salonunun açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından konferans salonunda bir program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Okul Müdürü Mehmet Elçin “Ne olursan ol gene gel diyebilen tüm dünyada hoşgörü timsali olarak kabul edilen Mevlana’nın adını taşıyan okulumuza hoş geldiniz. Mevlana ilk ve ortaokulu öğretmenleri olarak, bu günün küçüğü yarının büyükleri olacak olan çocuklarımızın geleceğe en iyi şekilde hazırlanabilmeleri için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Öğrencilerimize teorik bilginin yanında ilgi, istek ve kabiliyetleri doğrultusunda; kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlere yönlendirmeye çalışıyoruz” dedi.
 

“PROJE EKİBİMİZİ OLUŞTURDUK”

Elçin “Bu amaçla öğretmenlerimizle yapmış olduğumuz görüşmelerde öğrencilerimizin kültürel ve sosyal faaliyetlerini sergileyebilecekleri, velilerimizin de çocuklarını rahat bir şekilde izleyebilecekleri bir salon yapma kararı aldık. Proje ekibimizi oluşturduk. Belediye Başkanımızı, hayırseverler ve inşaatçılıkla uğraşan velilerimizle görüştü ve salonumuz bu günkü haline geldi” ifadesini kullandı.
 

“ SALONUMUZ HERKESE AÇIK”

Konferans salonunun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Elçin, “Bu salon sadece okumuzun değil Çerkezköy’ündür. Bakanlığımızın sürdürdüğü Okullar hayat olsun projesi kapsamında belediyemizin, mahallemizin ve diğer kurum ve derneklerinde etkinliklerini açıktır” dedi.
 

SAKARYA ŞİİRİ DUYGULANDIRDI

Okul müdürü Mehmet Elçin’in konuşmasının ardından öğrencilerden Büşra Akpınar Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya şiirini okudu. Sakarya şiirini gözleri yaşlı okuyan Büşra Akpınar katılımcılara da duygulu anlar yaşattı. Programın devamında ise Mevlana İlkokulu 1-E sınıfı öğrencilerinin ay yıldız gösterisi sahnelendi. Programın sonunda ise konferansın yapılmasında emeği geçen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan tarafından plaket sunuldu. Okulun yapımında emeği geçenlere de İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal tarafından sertifika verildi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10