Kaldırım çalışmaları 24 Nisan’da başlayacak

Çerkezköy Belediyesi Nisan ayı Altyapı Koordinasyon Toplantısı, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’nde yapıldı. Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş'ün başkanlığındaki toplantÄ?

Çerkezköy 19.04.2013 19:50:00 0
Kaldırım çalışmaları 24 Nisan’da başlayacak

 NİSAN AYI TOPLANTISI YAPILDI

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde önceki gün saat 15.30’da Çerkezköy Altyapı Koordinasyon Nisan ayı toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş Başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Harita Mühendisi Ersan Bahtiyar, İnşaat Mühendisi Yunus Yılmaz, Su ve Kanaliasyon İşleri Müdürü Faruk Şen, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Harita Mühendisi Erhan Koç, Gazdaş İşletme Şefi Kıvanç Türkmen, Gazdaş Trakya Bölgesi Harita Mühendisi Ahmet Uysal, Tredaş Çerkezköy İşletme Müdürlüğü Proje Tesis Baş Mühendisi Taylan Görücü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü MOBESE Polis Memuru Suat Kahve katıldı.
 

ASFALT ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Toplantıda çalışmalarla ilgili bilgi veren Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Atatürk Caddesi üzerinde kaldırım çalışmalarına 24 Nisan’da başlayacaklarını belirterek “Daha sonra ise Barbaros Caddesi’nde çalışmalara devam edeceğiz. Bu çalışmalara Atatürk İlköğretim Okulu tarafından başlamayı hedefliyoruz. Bu çalışmalar bittikten sonra da caddenin diğer tarafını yapacağız. Daha sonra ise çalışmalara Barbaros Caddesi’nde devam edilecek. İtfaiye Müdürlüğü’ne kadar olan kısımda kaldırımlar yenilenecek. Kaldırım çalışmaları Güveniş Caddesi’nde devam edecek ancak 20 günlük bir gecikme olacak” dedi.
 

“SORUN İSTEMİYORUZ”

Çalışmalar hakkında Tredaş’tan öncelik isteyen Gümüş “Yapacağımız kaldırımların maliyeti gerçekten çok yüksek. Yol çalışmalarında belirtilen yerlerde bir şeyleri atlamayın. Barbaros ve Güveniş Caddeleri bizim için acil. Biz sizlerden hatları yer altına almanızı istiyoruz. Ayrıca boştaki direklerin de sökülmesi gerek” ifadesini kullandı. Temmuz ayından itibaren Atatürk Caddesi başta olmak üzere Barbaros, Güveniş Caddesi’nde, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde sıcak asfalt çalışması yapılacağı belirten Gümüş “Bu çalışmalarda bu bölgelere son şekilleri vermek istiyoruz. Çalışmalarda ise hiçbir sorun ile karşı karşıya gelmek istemiyoruz” dedi.
 

“KAVŞAK YENİLECEK”

Çerkezköy’de bulunan mahallelerde ve sokaklarda da demirli beton yol çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği bilgisini veren Gümüş “Gazdaş bu betonlu yollarda sıkıntı yaşamasın diye şimdiden yazışmalarımızı yaptık” dedi. Atatürk Viyadüğü’nde çalışmalar yapılacağını kaydeden Gümüş “Yakın zaman içinde Çorlu yolunda bulunan Atatürk kavşağında çalışmalara hız vereceğiz. Şu anda Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nin orada bulunan trafonun kaldırılması gerekiyor. O kavşak tamamen değişecek. O trafonun kaldırılması için size yazışmalarda bulunacağız” diye konuştu.
 

SORUN DERE ISLAHINDA

Hikmet Uğraş Caddesi’nde yapılacak duble yol çalışmaları kapsamında da, elektrik direklerinin deplase edilmesi gerektiğini belirten Gümüş “Buranın temelleri hazırlanıyor. Sadece işçilik size kalacak” dedi. Toplantıda söz alan Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Faruk Şen son dönemlerde problemin Pınarça Deresi’nin ıslahı kapsamındaki çalışmalar esnasında yaşanacağını belirterek “Bu bölgede Tredaş’ın üç adet elektrik direği bulunuyor. Islah çalışmaları kapsamında dere üzerinde beş adet yeni köprü yapılacak. Ayrıca Hükümet Caddesi’nde bulunan köprü de bu kapsamda genişletilecek. Bu çalışmalarda Telekom, Tredaş ve mobese hatlarının deplase olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10