Beşiktaş, Olin Edirne'yi ezdi geçti

Beko Basketbol Ligi'nde bu hafta Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Olin Edirne'yi 29 sayı farkla 87-58'lik skor ile mağlup etmeyi başardı.

22.04.2013 00:13:00 0
Beşiktaş, Olin Edirne

 Çerkezköy Haber - Beko Basketbol Ligi'nde Beşiktaş, Olin Edirne'yi 29 sayı farkla 87-58 yendi.

 

İYİ BAŞLADI

Maça iyi başlayan Beşiktaş, ilk dakikadan itibaren rakibine büyük üstünlük kurdu. İyi savunma yapan ve 6. dakika içinde Cevher'in basketiyle 17-4 üstünlük kuran siyah-beyazlı ekip karşısında çabuk toparlanan Olin Edirne, Kamer'in basketiyle son dakika içinde farkı 2 sayıya (21-19) indirdi. Karşılaşmanın ilk periyotu 23-19 ev sahibi takımın üstünlüğüyle tamamlandı.
 

FARKLI GALİP GELDİ

Karşılaşmada ikinci çeyrekte her iki ekip savunma yapmakta zorlandı. Serhat Çetin ile skor bulan Beşiktaş, ilk yarıyı da 37-31 önde tamamladı. Siyah-beyazlı takım, mücadelenin 3. periyotunda oyuna ağırlığını tamamen koydu. Christopher ile sayılar üreterek farkı açan ev sahibi takım, bu çeyrek sonunda 24 sayılık üstünlük buldu (64-40). Son periyotta skorer oyununu sürdüren Beşiktaş, karşılaşmayı 29 sayı farkla 87-58 kazandı. Siyah-beyazlı takımda Serhat Çetin ve Patrick Christopher, 15'er sayı üretti. Gasper Vidmar ise 8 sayı ve 8 ribauntla mücadeleyi tamamladı. Olin Edirne'de ise 19 sayı ile maçın en skorer ismi olan Artsiom Parakhouski'nin performansı, takımının farklı mağlubiyetini engellemeye yetmedi.
 

“KOLAY KOPTUK”

Olin Edirne’nin Beşiktaş’a 87-58 skorla 29 sayı farkla mağlup olduğu Beko Basketbol Ligi 27. Hafta karşılaşmasından sonra maç sonunda yayıncı kuruluşun sorularını yanıtlayan Olin Edirne koçu Gökhan Taştimur bunun bir iş kazası olmasını temenni ederek “Her çıkışın bir inişi vardır” dedi. Taştimur “ kolay değil. Koptuk 3. Periyotta. İşin gerginliği de var. Bu durumda olduğun zaman istediğin basketbolu da, performansı da istediğin gibi sergileyemiyorsun. Bu geçen hafta Mersin maçında da böyleydi. O gün daha yumuşak savunmada skorlarımızın hepsi girdi basket oldu ve kazandık. Ama bu Mersin maçında da o belliydi… Her çıkışın bir inişi var. Biz Ocak itibariyle Antep maçından itibaren şu maça kadar ilk defa, bu 11. veya 12. Maç… 12. Maç,  ilk defa böyle bir skor, üçüncü periyotta kopan bir maç. Son bir dakikaya, son iki dakikaya 2 sayı önde iki sayı geride girdik bugüne kadar, ikinci devre başlayınca. Ha oldu, çok fazla maçla ilgili yorum yapacak halim yok. Çok kötü oynadık hem hücum hem müdafaa.  Beşiktaş’ı tebrik ediyorum, onlara bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum” dedi.
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10