Çerkezköyspor sezonu üç puan ile bitirdi 2-1

Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta mücadele eden temsilcimiz Çerkezköyspor sezonun son hafta karşılaşmasında evinde Sultanbeyli Belediyespor’u konuk etti. Karşılaşmanın ilk devresini Fırat’ın enfes frikik g

23.04.2013 01:54:00 0
Çerkezköyspor sezonu üç puan ile bitirdi 2-1

 Çerkezköy Haber - Bölgesel Amatör Lig 11.Grup mücadele veren Çerkezköyspor son hafta maçında Sultanbeyli Belediyespor’u 2-1’lik skor ile mağlup ederek sezonu üç puan ile tamamladı.

 

KARŞILAŞMA ÇERKEZKÖY’DE OYNANDI

Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadı’nda Pazar günün oynanan karşılaşma saat 14.30’da başladı. Ulaş Ayduran’ın yönettiği karşılaşmada Fatih Acar ile Aykut Dorsan yardımcı hakem olarak görev yaptı. Çerkezköyspor karşılaşmaya Muzaffer Kurt, Ali Kayhan, Gökhan Doğan, Mesut Salmaz, Cihan Curoğlu, Samet Sert, Gökhan Küçük, Hakan Olkan, Ersin Akkemik, Fırat Işık ile Zülküf Ertem kadrosu ile çıkarken, Sultanbeyli Belediyespor ise karşılaşmaya İsmail Kaya, Emrah Günden, Cihan Güneş, İdris Aslanhan, Halim Kurtuluş, Cihan Erdil, Sertaç Ergen, Bayram Dursun, İsa Taşdemir, Emre Çağlar, Sabur Eser ilk on biri ile çıktı.
 

ÇERKEZKÖYSPOR PANKART İLE ÇIKTI

Karşılaşmaya Çerkezköyspor’lu oyuncular “ Ekmeğini ve Emeğini Koru” pankartı ile çıkarken, karşılaşmayı izlemeye gelen taraftarlar futbolcuları ayakta alkışladılar. Konuk ekip Sultanbeyli Belediyespor’un başlama vuruşu ile başlayan karşılaşmanın ilk dakikalarında temsilcimiz Çerkezköyspor etkili bir oyun ortaya koydu. Orta alanda Hakan ve Samet ile iyi organize olan Çerkezköyspor ilk dakikalarda konuk ekip Sultanbeyli Belediyespor savunmasına zor anlar yaşattılar. Karşılaşmanın 5’inci dakikasında temsilcimiz Çerkezköyspor etkili bir hücumla geldi. Sol kanattan Gökhan Küçük ile gelişen atakta topla buluşan Fırat’ın vuruşu savunmaya çarparak direğin yanından kornere çıktı. Fırat’ın kullandığı korner atışı ise sonuçsuz kaldı.
 

SABUR’UN VURUŞU DİREKTEN DÖNDÜ

İlk dakikaları savunma anlayışı ile oynayan konuk ekip Sultanbeyli Belediyespor ilerleyen dakikalarda kontra ataklarla temsilcimiz kalesinde etkili olmaya çalıştı. Karşılaşmanın 12’inci dakikasında orta alanda hızlı çıkan Sultanbeyli Belediyespor atağında Sertaç’ın pası ile hareketlenen İsa’nın ceza sahası dışından gerçekleştirdiği sert vuruş üstten auta çıktı. Bu pozisyondan bir dakika sonra Sultanbeyli Belediyespor önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Sağ kanattan ani gelişen Sultanbeyli Belediyespor atağında ceza sahası içine giren Sabur’un sert vuruşu direkten döndü. Tehlikeli pozisyonu ise Çerkezköyspor’un başarılı savunma oyuncusu Cihan uzaklaştırdı.
 

ÇERKEZKÖYSPOR BASTIRDI

İlk on beş dakikanın golsüz eşitlik ile tamamlanmasının ardından ilerleyen bölümlerde Çerkezköyspor sağlı sollu ataklarla Sultanbeyli Belediyespor kalesini abluka altına aldı. Özellikle sağ kanattan Fırat ile etkili hücumlar geliştiren Çerkezköyspor konuk ekibin savunmasını geçmekte zorlandı. 21.dakikada rakibine sert müdahalede bulunan Çerkezköyspor’da Hakan karşılaşmanın hakemi tarafından sarı kart ile cezalandırıldı. 36’ıncı dakikada sağ kanattan gelişen atakta Fırat Gökhan ile paslaştı. Ceza sahası dışında tekrar topla buluşan Fırat’ın vuruşu az farkla auta çıktı.
 

FRİKİK USTASI’NDAN MÜTHİŞ GOL

Taraftarının desteği ile ilk devreyi önde tamamlamak isteyen temsilcimiz Çerkezköyspor arzuladığı gole karşılaşmanın 43’üncü dakikasında buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Gökhan Küçük ceza sahası içinde düşürüldü. Topun başına geçen frikik ustası Fırat Işık mükemmel bir vuruş ile topu ağlara göndererek Çerkezköyspor’u Sultanbeyli Belediyespor karşısında öne geçirdi. Fırat Işık ve Çerkezköyspor’lu oyuncular golün sevincini kendilerini izlemeye gelen yüzlerce taraftarı ile paylaştı. Gelen şok golün ardından disiplinden kopan konuk ekip Sultanbeyli Belediyespor ilk devrenin kalan dakikalarında istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca ilk devre Çerkezköyspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.
 

SULTANBEYLİ BERABERLİK ARADI

Karşılaşmanın ilk devresini 1-0 mağlup kapatan ve bu karşılaşmadan mutlak üç puan ile ayrılması gereken Sultanbeyli Belediyespor ikinci devreye iyi başlayan taraf oldu. İlk dakikalardan itibaren orta alanı kalabalık tutan Sultanbeyli Belediyespor sağ kanattan etkili geldi. Reha ile gelişen atakta Çerkezköyspor’da Cihan son anda kademeye girdi. 48.dakikada Reha ile gelişen atakta Cihan topla buluştu. Cihan’ın yerden sert vuruşunu kaleci Muzaffer iki hamlede kontrol etti. Rakibinin beraberlik için geldiği dakikalarda temsilcimiz kontra ataklar geliştirerek ikinci gole ulaşmaya çalıştı. Karşılaşmanın 50.dakikasında Ersin’in pası ile hareketlenen Zülküf ceza sahası içine girdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Zülküf’ten önce savunma araya girerek topu kornere gönderdi.
 

ÇERKEZKÖYSPOR HATA YAPMADI

57’inci dakika Sultanbeyli Belediyespor atağında Sabur ile İsa paslaştı. Son olarak topla buluşan İsa’nın vuruşunu tecrübeli eldiven Muzaffer kornere çeldi. Karşılaşmanın 58.dakikasında günün başarılı isimlerinden Gökhan Küçük oyundan çıkarken yerini Emrah Çilingir’e bıraktı. 61’inci dakikada Çerkezköyspor korner kazandı. Fırat’ın kullandığı serbest vuruşta Ersin’in kafa vuruşu direkten döndü. 66.dakikada konuk ekipte etkili olamayan Emre’nin yerine Sercan oyuna dahil oldu. 72.dakikada ise Sultanbeyli Belediyespor yüzde yüzlük pozisyonu değerlendiremedi. Sağ kanattan gelişen atakta kale önünde Sercan topa dokunamadı.
 

SULTANBEYLİ BERABERLİĞİ YAKALADI

74.dakikada gelişen Çerkezköyspor atağında Fırat’ın pasında Ersin kaleci ile karşı karşıya kaldı. Sol çaprazdan iyi bir şut çıkaran Ersin’in vuruşunu kaleci İbrahim mükemmel bir refleks ile çıkardı. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde Çerkezköyspor kontrollü bir futbol ortaya koydu. Beraberlik golü için son kozlarını oynayan konuk ekip Sultanbeyli Belediyespor uzatma dakikalarında golü buldu. Sağ kanattan Sabur ile gelişen atakta Çerkezköyspor savunması topu uzaklaştıramadı. Dönen topu iyi takip eden Halim topu ağlara göndererek skoru 1-1 yaptı.
 

SEZONU ÜÇ PUAN İLE TAMAMLADI

Son dakikalarda kalesinde gördüğü golle morali bozulan temsilcimiz oyun disiplininden kopmadı. Uzatmaların ikinci dakikasında sahneye çıkan Zülküf Çerkezköyspor’u tekrar öne geçirdi. Orta olandan atılan topu iyi takip eden Zülküf Ertem topu ağlara göndererek skoru 2-1 yaptı. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmadı. Karşılaşmadan 2-1 galip ayrılan temsilcimiz sezonu 28 puanla tamamladı. Sultangazispor’un puan kaybettiği haftada galibiyet mücadelesi veren Sultanbeyli Belediyespor ise bu mağlubiyet ile sezonu 50 puanla tamamladı.
 

Haber/Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10