Köpek katliamı iddiası

Çorlu’ya bağlı Marmaracık Beldesi'nde Doğayı, Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) üyelerinin 'köpeklerin öldürülüp, toprağa gömüldüğü’ şeklindeki ihbarı üzerine Çataklım

Çorlu 23.04.2013 02:10:00 0
Köpek katliamı iddiası

 Çerkezköy Haber - Doğayı Hayvanları Koruma Derneği üyeleri Çorlu İlçesine bağlı Marmaracık Beldesinde Belediye tarafından çok sayıda sokak köpeğinin zehirlenerek öldürüldüğü iddiası üzerine harekete geçti. Dernek üyeleri Çorlu Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak kazı yapılması istedi. Bunun üzerine jandarma eşliğinde dernek üyeleri Marmaracık Beldesi Çataklım mevkiinde kazı çalışması yaptı. İş makineleriyle yapılan kazılarda toprağa gömülü olarak yüzün üzerinde köpek leşi bulundu.

 

“GEREKEN NEYSE YAPILACK”

DOHAYKO Çorlu İlçe Temsilcisi Gönül Sönmez, köpeklerin öldürüldükten sonra toprağa gömülmüş olarak bulunduğunu ifade ederek, "Bir vatandaşımız bize bir ihbar yaptı. Biz 2 gün önce yine bu bölgede yaptığımız araştırmada savcılığın talimatıyla köy içinde arama yaptık. Gömüldükleri yerde baktık ancak bulamadık. Bizden önce bir haber alınıp hayvanlar kaçırıldı. Daha sonra buraya gömüldüklerini tespit ettik. Bunu yine bize ihbar eden kişi söyledi. Duyarlı bir vatandaşımızdı. Nitekim görüntü ortada. Şuanda hala köpek leşleri çıkartılıyor. Gerekli prosedürü takip ediyoruz. Davacı şikayetçi olduk. Gereken neyse her şey yapılacak" açıklamasını yaptı.
 

“ÖRNEK ALINACAK”

Marmaracık Belde Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Bulutda , olaydan yeni haberdar olduğunu belirterek, "Köpeklerin nerede nasıl bulunduğunu yada öldürüldüğünü bilmiyorum. Bizim belediyemizle bir ilgisi yoktur" diye konuştu. Gömüldükleri yerden iş makineleriyle çıkarılan köpek leşlerinden veteriner ekipler tarafından örnek alınacak. Numuneler incelenmeye alınırken, köpeklerin yeniden toprağa gömüleceği öğrenildi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10