Siyaset Akademisi’nde ilk ders verildi

Siyasette niteliğin artırılması ve ülkenin sosyal sermayesinden en üst seviyede yararlanılması amacıyla başlatılan Siyaset Akademisi’nin ikinci eğitimleri önceki gün başladı. Katılımın yoğun

Çerkezköy 23.04.2013 06:43:00 0
Siyaset Akademisi’nde ilk ders verildi

 Çerkezköy Haber - Türkiye genelinde 15. dönem düzenlenen Çerkezköy’de ise 2’ncisi düzenlenen “yerel yönetimler 3” konulu siyaset akademisinde ilk ders önceki akşam verildi.


“2007 YILINDA BAŞLADI”
Önceki akşam Halk Eğitim Merkezi’nde saat 18.00’da gerçekleştirilen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra geçtiğimiz yıl yapılan Siyaset Akademisinin slayt gösterimi sunuldu. Siyaset Akademisinin millete hizmete açıldığını belirten AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ “Siyaset akademisi 2007 yılında başlatıldı. Bu dönem içinde çeşitli konular anlatıldı. Bugün AK Parti siyasette yokum dese Türkiye’de siyaset akademisinden mezun olan ve sertifikalarını almış olan 50 bin kişi başka partilerde siyaset yapmaya devam edebilecek. Siyaset Akademisi böylece kurumsallaştığını gösterdi” dedi.

“SİYASETÇİNİN VE SİYASETİN İTİBARI YERLER ALTINDAYDI”
Çerkezköy’ün Tekirdağ’ın her zaman yük akı olduğunu belirten AK Parti İl Arge Başkanı Yavuz Avcı da “Çerkezköy Tekirdağ’da her anlamda güvendiğimiz ilçelerdendir. Allah bu emeğinizin karşılığını verir. Siyaset Akademisi AK Parti ile siyasette ilkeli duruşun güvencesi ve normal değerlerin üst seviyeye çıkmasında adres olmuştur. 2002’den önce siyasetin ve siyasetçinin itibari yerlerdeydi. AK Parti ile birlikte dik duran, düzgün yürüyen, doğru konuşan siyasetçi millete hakim olan milletin hizmetkarı olan siyasetçi profili ön plana çıkmıştır” diye konuştu.

“BU EŞSİZ BİR TECRÜBEDİR”
AK Parti’nin siyaset akademisinde partili olmayan katılamaz diye bir şeyin olmadığını ifade eden Avcı “Bu siyaset akademisinde demokrasiye hizmet vardır. AK Parti’den ya da herhangi bir siyasi partiden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes bu oluşuma katılabilir. Burada alınacak eğitimler bundan sonraki eğitimlerde bir riyakattır. Buradaki havayı teneffüs etmek ayrıcılıktır. Buradan alınacak sertifikalar siyasette ilkeli duruşun, siyasi ahlakın ve becerinin bir göstergesi olacaktır. Tecrübe satın alınamayacak bir olgudur. Burada belediye başkanlarının tecrübelerinden faydalanmak eşsiz bir tecrübedir. Siyaset Akademisi demokrasiye inançtır” dedi. 

ETİK İLE AHLAK KONUSUNA VURGU YAPTI
Konuşmaların ardından Siyaset akademisinde ders vermek üzere sahneye davet edilen Sakarya Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Hüseyin Aykut, 'Siyasal Etik' konulu sunumunu yaptı. Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Aykut genel hatlarıyla ahlak ve etik kuralların anlatıldığı derste etik ile ahlak arasındaki farka dikkat çekti. Yaşanmış olaylardan örneklerin de verildiği programda  Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Aykut, “Siyaset sonuç alma işidir. Ama ahlakı unutmadan ve ayrı tutmadan yapılırsa ahlaklı ve etik olur” dedi. Ahlak felsefesinin, insanlara yapılacak davranış önerilerini sıraladığını belirten Aykut, “Ancak ahlak felsefecileri bu davranış önerilerinin altındaki gerçeği araştırır. Toplumdan topluma, kişiden kişiye değiştiği ileri sürülen değer yargıları aslında evrenseldir. Değer yargılarına uygun davranmak bir irade sorunudur. Doğruyu ve yanlışı herkes bilir. Ancak, sadece şartlar dolayısıyla bu yargılar farklı uygulanır. Hatta bazen çok ahlaklı davransanız da kimseyi buna inandırmazsınız” ifadesini kullandı. 
 
“YEREL YÖNETİMLER DEVLET İÇİNDE ÖNEMLİ UNSURDUR”
Yaklaşık 2 saat süren derste katılımcılara ara verilerek kuru pasta ile çay ikram edildi. Programın ikinci bölümünde ise Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Erbay Arıkboğa “Yerel Yönetimlerin Gelişimi” konulu sunum yaptı. Antik dönem, Roma İmparatorluğu, Ortaçağ, Osmanlı ve Cumhuriyet’in ilk dönemlerinde yerel yönetimlerin en ufak şekillenmesinden Büyükşehir yasalarına kadar olan süreçten bahseden Arıkboğa, yerel yönetimin her zaman kendi kendini yönetebildiğini ifade ederek “Yerel yönetimleri ne kadar geliştirsek, Ankara’nın gücü o kadar hafifler. Yerel yönetimler devlet sistemi içinde önemli unsurdur. Tarihin her döneminde de yerel yapılanmalarla karşılaşıyoruz” dedi. İlk dersin sonunda konuşmacılara çiçek takdim edildi.

Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10