Hem eğlendiler, hem eğlendirdiler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezinde renkli görüntülerle kutlandı. Kutlama programında konuşan CHP Milletvekili Candan Yüceer, zihinsel ve fiziksel enge

Çerkezköy 24.04.2013 00:25:00 0
Hem eğlendiler, hem eğlendirdiler
Çerkezköy Haber - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bütün yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de kutlandı. Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde gerçekleştirilen program dün saat 11.00’da başladı. Okul bahçesinde yapılan 23 Nisan Şenliğine, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, MHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Seda Duran, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Hamdi Zenginal, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, otizm öğrencileri ve veliler katıldı.
 

OKULLAR ARASINDA YERİNİ ALDI

Programda konuşan Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Rızvan Öztürk “Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezinin eğitim ve öğretim, sosyal faaliyetler alanında Çerkezköy okulları arasında yerini aldığını belirterek kısa zaman zarfında birçok zorluğu aşarak çocuklarımızla birlikte kendi okulumuzda 23 Nisan bayramlarını kutlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
 

EN GÜZEL TABLO

23 Nisan Çocuk Şenliği programının ikinci konuşmacısı Okul Aile Birliği Başkanı Müjgan Karagöz oldu.  Öğrenci ve velilerle birlikte ilk defa kendi okullarında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladıklarını ifade eden Müjgan Karagöz “Böylesine güzel bir tabloyu görebilmemiz bizleri son derece memnun etmiştir. Öğrencilerimizin bu mutlu gününde onların mutluluğunu görerek bizlerde mutlu olduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının bütün dünya çocuklarına kutlu olmasını diliyorum” dedi.
 

OKULDA İLK ŞENLİK

Eşi ile birlikte okulu yaptıran Serkan Karagöz de uzun uğraşlardan sonra protokolü okullarında görmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek “Birçok zorluk sonunda okulumuzu her türlü etkinliği gerçekleştirebilecek duruma getirmiş bulunuyoruz. Daha önce kutlayamadığımız 23 Nisan şenliklerini bu gün hep birlikte coşkuyla kutlayabilmenin heyecanını yaşıyoruz. Bu duygularla bütün çocuklarımızın bayramını kutluyorum” dedi.
 

ÇERKEZKÖY’E DEĞER KATTI

Vermiş oldukları hizmetlerle Çerkezköy’e mükemmel bir okul kazandırdıkları için Müjgan ve Serkan Karagöz çiftine teşekkür eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, engelli çocukların,  engelsiz çocuklar gibi 23 Nisan Bayramını kutluyor olmalarından dolayı mutlu olduğunu belirtti. Ertem ayrıca, otizm gibi ağır bir engele sahip olan çocukların eğitimlerinde gösterdikleri özveri nedeni ile öğretmenleri de kutladı. 
 

 

 

BAYRAMLARINI KUTLADI

Müjgan Serkan Karagöz Eğitim Merkezinde yapılan 23 Nisan kutlamalarında konuşan Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan da, engelli çocukların eğitim ve öğretimine yönelik Karagöz çifti tarafından yaptırılarak hizmete açılmış olan okulun büyük bir eksikliği giderdiğini ifade etti. Kaymakam Bayhan ayrıca dünya ve ülke çocuklarının bayramını kutladı.
 

 

EGEMENLİK MİLLETİNDİR

Atatürk’ün kendisine krallık ve padişahlıklar teklif edilmesine rağmen onun ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek cumhuriyeti ilan ettiğini belirten CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de, “93 yıl önce başta bizim çocuklarımız olmak üzere dünya çocuklarına armağan edilmiş olan 23 Nisan, Türk Milleti için büyük anlam ifade etmektedir. Bu anlama binaen bütün çocuklarımızın bayramını kutluyorum” ifadesini kullandı.

ÇOCUKLAR MUTLULUK KAYNAĞIMIZDIR
Zihinsel ve fiziksel engele sahip olan çocukların Müjgan-Serkan Karagöz Eğitim Merkezi tarafından kucaklanarak onların meslek edinmelerine imkân tanıdıkları için Karagöz çiftine teşekkür eden Yüceer, çocukların mutluluk kaynakları olduklarını bildirdi. Yüceer, okulun ihtiyaçları olması halinde bu ihtiyaçların karşılanmasına yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.
 

ÖDÜLLENDİRİLDİLER

Okul bahçesinde gerçekleştirilen 23 Nisan kutlamaları öğrencilerin gösterileri ile devam etti. Otizm öğrencileri Gangnam Style, Ali Babanın Çiftliği, Ankara’nın Bağları, Çayda Çıra gibi gösterilerle izleyenlere neşeli dakikalar yaşattı. Program sonunda KİPA tarafından düzenlenen resim yarışmasında birinci kademe 1.’si 2/C sınıfı öğrencisi Enes Murat Tuner’e bisiklet ödülünü KİPA Müdürü Ogün Doğan verdi.  2.Kademe 1.’si Gamze Kıbrıs’a ise ödülü olan tableti Kaymakam Ayhan Bayhan verdi. Program çocukların oyun ve gösterileri ile devam etti.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10