93 yıl sonra da aynı coşku

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çerkezköy 24.04.2013 00:25:00 0
93 yıl sonra da aynı coşku

 Çerkezköy Haber - Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dün Cumhuriyet Meydanı’nda renkli görüntülerle kutlandı.

 

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

Çerkezköy'de sabah saat 10.00'da Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal’ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Programda Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi. Milli iradenin ve milli egemenliğin temel dayanağı olan TBMM’nin açılışının 93’üncü yıl dönümünü milletçe birlik, beraberlik, huzur ve güven içersinde kutladıklarını belirten Zenginal “Milli egemenlik ve çocuk bayramını gururla kutluyoruz” dedi.
 

“TÜRK DEVLETİNİN TEMEL TAŞINI OLUŞTURMUŞTUR”

Konuşmasın da öğrencilere seslenen Zenginal “Sevgili öğrenciler, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı sizlere armağan etmekle, sizlere olan güvenini ifade etmiş ve dünyada çocuklara bayram hediye eden tek lider olarak tarihe geçmiştir. Bugün dünya çocuklarıyla beraber kutlamakta olduğumuz bu bayram, gönüllerimizdeki sevgi, kardeşlik ve dostluk duygularıyla, barış ve huzur dolu bir dünyanın temelini oluşturacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan, olmak yada olmamak mücadelesi olan Türk Kurtuluş Hareketi ile 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi Türk varlığına yeni bir güneş gibi doğarak, bağımsız Türk devletinin temel taşını oluşturmuştur” diye konuştu.
 

“GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN”

“Bugün gönderlerimizde ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı, minarelerinde ruh ve mana dünyamızın sembolü ezanların söylendiği, milli egemenliğin hakim olduğu özgür bir Türkiye’de başı dik, gönül birliği ve dayanışma içinde yaşıyorsak, bunu kanlarını ve canlarını bu ülke için gözünü kırpmadan feda eden, ölüme koşan atalarımıza borçlu olduğumuzu unutmamalıyız” diyen Zenginal “Onları hayırla ve rahmetle yad ediyorum. Sevgili öğrenciler, anne ve babalar bizleri yalnız bırakmayan yurdumun güzel insanları, değerli protokol, eğitim camiası olarak sizleri en içten ve gönülden duygularla seviyoruz. Gününüz kutlu olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.
 

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal’ın konuşmasının ardından 23 Nisan dolayısıyla ilçede yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve okullara çeşitli hediyeler verildi. Okullar arası Yıldız Erkekler Basketbol turnuvasında birinci olan Atatürk İlkokulu’na, ikinci olan Gaziosmanpaşa İlkokulu ve üçüncü olan Nurullah Narin Ortaokulu’na ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan verirken, Okullar arası Yıldız Kızlar Voleybol turnuvasında birinci olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na, ikinci olan Atatürk İlkokulu’na, üçüncü olan Karaağaç İlkokuluna ise kupalarını ve madalyalarını Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler verdi. Çerkezköy genelinde düzenlenen “TBMM ve Çocuk” konulu kompozisyon dalında “İstikbal Bayramı” adlı eseriyle birinci olan Nurullah Narin Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi Hilal Akbaba’ya, “23 Nisan Eseri” ile ikinci olan Gaziosmanpaşa İlkokulu 7.sınıf öğrencisi Ayşenur Çankaya ve “Benim Bayramım” adlı eseriyle üçüncü olan Raif Dinçkök Ortaokulu öğrencisi Burcu Savaş hediyelerini Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer’in elinden aldı. Şiir dalında “23 Nisan” eseriyle birinci olan Sanayiciler İlkokulu 7.sınıf öğrencisi Sümeyye Kantaroğlu, “En Güzel Bayramdır 23 Nisan” adlı şiiri ikinci olan Raif Dinçkök Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi Derya Mutlu, “Yıldızın Sevdalısı, Hilalin Yarenisin” adlı eseriyle üçüncü olan Nurullah Narin Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi Hilal Akbaba’ya ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem verirken, Resim dalında birinci olan Nurullah Narin Ortaokulu 3.sınıf öğrencisi, Burcu Eren, 75.Yıl Ortaokulu 4.sınıf öğrencisi Ümran Ata, Fevzipaşa İlkokulu 3.sınıf öğrencisi Eylül Leman Erdem’e ödüllerini Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz verdi.
 

 

 

KAHKAHAYA BOĞDU

Ödül töreninin ardından Burakcan Beğtaş “Hürriyet Bayrağımız” ve Ayşegül Çankaya da “23 Nisan” adlı şiirleri okudular. Şiirlerin okunmasının ardından Gaziosmanpaşa İlkokulu öğrencilerden oluşan koro Müzik Öğretmeni Yasemin Şahin yönetiminde konser verdi. Daha sonra ise Tepe İlköğretim Okulu’nun hazırlamış olduğu Nasrettin Hoca fıkraları skeci protokol üyelerini ve vatandaşları kahkahaya boğdu.
 

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Programın ilerleyen bölümlerinde Atatürk İlkokulu ve İnci Narin Yerlici İlkokulu öğrencileri geleneksel Türk çocuk oyunlarını hep birlikte oynarken, 75.Yıl Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Ankara yöresi halk oyunları ise davetlilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Programın finalinde ise 6 Nisan’da Giresun’da Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun düzenlediği yarışmada Halk Oyunları Topluluğu düzenlemeli horon dalında Türkiye şampiyonu olan Nurullah Narin Orta Okulu öğrencileri sahneye davet edildi. Hekimoğlu oyunu büyük ilgi ile izlenirken, oyunun sonunda ise öğrenciler ayakta alkışlandılar.
 

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalara Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce ve Habip Bilgin AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez, MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, PTT Müdürü Ali Arslan, Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, askeri erkan, gaziler, okul müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10