Milli eğitim personeline hijyen eğitimi

Çorlu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim ve öğretim kurumlarında okul yönetici ve eğiticilerine yönelik Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafın

Çorlu 26.04.2013 18:35:00 0
Milli eğitim personeline hijyen eğitimi

 EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Toplantıda, Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hazırlanarak 05.02.2013 tarih ve 28550 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği ile Bu Yönetmeliğe bağlı olarak “Eğitim Kurumlarında Faaliyet Gösteren Kantin ve Diğer Gıda İşletmeleri için Hijyen Kılavuzu”nun da yayınlandığını ifade ederek, aynı eğitimlerin okul çalışanlarına, kantin işletmecilerine, velilere ve öğrencilere de yapılacağını belirtti. Bu Yönetmeliğin amacının, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin özel hijyen şartlarına, gıda güvenilirliğine ve resmî kontrolüne ilişkin kuralları belirlemek olduğunu ifade eden Yaman, bu Yönetmeliğin, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin özel hijyen şartlarına, satışa ve tüketime sunulan gıdaların güvenilirliğine ve kontrolüne ilişkin usul ve esasları kapsadığını beyan kaydetti.
 

HİJYENİ ANLATTILAR

Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda satan ve toplu tüketime sunan işyerlerinin ise kayıt işlemlerinin 31 Aralık’a kadar tamamlanması gerektiğini vurgulayan Yaman, israfın önlenmesi konusuna da dikkat çekti. Ziraat Yüksek Mühendisi Arzu Soyak ile Veteriner Hekim Erhan Yalçın da Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliğini anlatarak, teknik ve hijyen konularında bilgilendirme yaptı.
 

Haber / Sevay KARDEŞ

 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10