Yerlikaya bir günde 10 köyü ziyaret etti

Göreve başladığı Ağustos ayından bu yana çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya önceki gün de Ortaca Köyü, Yörükler Köyü, Fahrioğlu Köyü, Kemaller Köyü, Ka

Hayrabolu 28.04.2013 11:24:00 0
Yerlikaya bir günde 10 köyü ziyaret etti

 Çerkezköy Haber - Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın önceki gün gerçekleştirdiği köy ziyaretlerinin ilk durağı Ortaca Köyü oldu. Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel ve kurum müdürleri ile Ortaca Köyü’nü ziyaret eden Vali Ali Yerlikaya, Muhtar Seyfi Tan ve köy halkı ile sohbet ederek onların sorunları dinledi. Vali Ali Yerlikaya Ortaca köyü ziyareti ile il merkezine bağlı köy ziyaretlerini tamamladı.

 

KÖY HAKKINDA BİLGİ ALDI

Daha sonra beraberindekilerle birlikte Hayrabolu’ya bağlı Yörükler Köyü’nü ziyaret eden Yerlikaya, Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan’ın da yer aldığı ziyarette köylülerin sorunlarını dinledi. Köy ziyareti sırasında köy muhtarı Eşref Özlü’den köy ile ilgili bilgi alan Yerlikaya, geçen yıl trafik kazasında hayatını kaybeden muhtar Şerif İnan için de köy halkına başsağlığı diledi.
 

 

KÖYLÜLER TARAFINDAN KARŞILANDI

Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan ve kurum müdürleri ile ziyaretlerini Hayrabolu’ya bağlı Fahrioğlu köyü ile sürdüren Yerlikaya, burada da köy muhtarı Mustafa Arslan ve köy halkı tarafından karşılandı. Köylülerin sorunlarını dinleyen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın bir sonraki durağı Kemaller Köyü oldu. Muhtar Hasan Erbaş ve köylüler tarafından karşılanan Vali Ali Yerlikaya, köy halkı ile sohbet ederek köylülerin sorunlarını dinledi. Vali Ali Yerlikaya ile birlikte Kemaller köyüne gelen kurum müdürleri de alanları ile ilgili konularda, köy halkını bilgilendirdi.
 

SORUNLARI DİNLEDİ

Daha sonra beraberindeki kurum müdürleri ile birlikte Hayrabolu’ya bağlı Kandamış köyünü ziyaret eden Yerlikaya, burada da Muhtar Tevfik Keskin ve köylüler tarafından karşılandı. Muhtar Keskin’den köye ilişkin bilgiler alan Yerlikaya, beraberindeki kurum müdürleri ile köy halkının sorunlarını dinledi. Yerlikaya ziyaretlerini Çene Köyü ile sürdürdü. Çene Köyü ziyaretinde Vali Ali Yerlikaya, muhtar Tuncay Irık ve köylüler ile sohbet ederek onların sorunları dinledi. Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan ve kurum müdürleri ile Hayrabolu’ya bağlı Çene köyünü ziyaret eden Vali Ali Yerlikaya, ziyareti sonunda köylülere sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileğinde bulundu. Çene köyü ziyaretinde Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem de yer aldı.
 

BİLGİLER VERDİLER

Ziyaretlerini Karayahşi Köyü ile sürdüren Yerlikaya, Köy Muhtarı Recep Akgün ve köylüler ile sohbet ederek sıkıntı ve talepleri dinledi. Köy ziyaretinde Vali Ali Yerlikaya ile birlikte, köye gelen kurum müdürleri de alanları ile ilgili konularda köy halkına bilgi verdi.
 

1717 KİLOMETREDE ASFALT ÇALIŞMASI YAPILACAK

Vali Ali Yerlikaya ziyaretlerini Bayramşah Köyü ile sürdürdü. Bayramşah köyü ziyaretinde muhtar Mustafa Bülent ve köy halkı ile sohbet eden Vali Ali Yerlikaya, köy halkının sorunlarını dinledi. Vali Ali Yerlikaya köy ziyaretinde, 2013 yılı içerisinde, il genelinde toplamda 1717 kilometrelik köy yolu ağı ile ilgili olarak belirlenen yollara, sıcak asfaltlama çalışmasının yapılacağını söyledi.
 

GÜZEL VE FARKLI BİR KÖY

Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel ve beraberindeki kurum müdürleri ile Hayrabolu’ya bağlı Parmaksız köyünü de ziyaret eden Yerlikaya, beraberindeki kurum müdürleri ile muhtar Ahmet Tuna ve köy halkı ile sohbet edip, sorunlarını dinleydi. Yerlikaya “Parmaksız Köyü orman varlığı ile güzel ve farklı bir köy” dedi.
 

ŞENLİKLERE DAVET ETTİLER

Yerlikaya ve beraberindekiler son olarak Emiryakup Köyü’nü ziyaret etti. Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel ve beraberindeki kurum müdürleri ile Emiryakup köyünü ziyaret eden Vali Ali Yerlikaya, köylüler ile sohbet ederek, sorunlarını dinledi. Köylüler, Vali Yerlikaya’yı Tatar geleneğinde önemli bir yer tutan ve bu yıl 26 Mayıs’ta 21.si düzenlenecek olan Tepreş şenliklerine de davet ettiler.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10