Çerkezköyspor’dan BAL gibi galibiyet 3-0

Bölgesel Amatör Ligi 28 puanla tamamlayan Çerkezköyspor Playout karşılaşmasında Süper Amatör Ligi şampiyon olarak tamamlayan Çorlu Gençlerbirliğispor ile karşı karşıya geldi. Rakibinin 42.dakikada on

29.04.2013 20:24:00 0
Çerkezköyspor’dan BAL gibi galibiyet 3-0

 Çerkezköy Haber - İlçemizi temsil eden Çerkezköyspor Çorlu Gençlerbirliğispor’u mağlup ederek yoluna Bölgesel Amatör Lig’de devam edecek

 

KARŞILAŞMA TATSIZ BAŞLADI

Tekirdağ Namık Kemal Stadyumunda Pazar günü oynanan karşılaşmaya her iki takımda galibiyet mücadelesi ile çıktı. Karşılaşmayı Yiğit Aslan yönetirken yardımcılıklarını ise Buğra Bayguş, İsmail Uğur Göçmen ve Yusuf Ziya Erdinç yaptı. Temsilcimiz karşılaşmaya Muzaffer Kurt, Ali Kayhan, Gökhan Doğan, Mesut Salmaz, Bekir Çelik, Samet Sert, Hakan Olgan, Gökhan Küçük, Ersin Akkemik, Zülküf Ertem ve Fırat Işık kadrosu ile çıktı. Karşılaşma öncesi iki takım taraftarları arasında tatsız olaylar yaşandı. Emniyetin yetersiz kaldığı kavgada Çorlu Gençlerbirliğispor taraftarları stada alınırken, temsilcimizin taraftarları ise karşılaşma başladıktan yarım saat sonra içeriye alındılar. Tatsız başlayan karşılaşmanın ilk dakikalarında iki takımda kontrollü bir futbol ortaya koydu.
 

 

 

ÇORLU GENÇLERBİRLİĞİSPOR

İlerleyen dakikalara doğru temsilcimiz Zülküf ve Fırat ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Kontrollü bir futbol ortaya koyan Çorlu Gençlerbirliğispor ise kontra ataklarla temsilcimiz kalesinde ataklar geliştirdi. Karşılaşmanın 42.dakikasında Çorlu Gençlerbirliği’nde bir oyuncu Bekir’e sert müdahalede bulunarak kırmızı kart ile cezalandırıldı. Rakibinin bir kişi eksik olmasını iyi değerlendiren Çerkezköyspor sağlı sollu ataklarla rakip kaleye yüklendi. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan gol çıkmayınca ilk devre golsüz eşitlik ile tamamlandı.
 

HAKAN OLGAN İLE ÖNE GEÇTİK

Karşılaşmanın ikinci devresine etkili başlayan temsilcimiz Çerkezköyspor ataklarını sol kanattan geliştirdi. Ancak savunmada hata yapmayan Çorlu Gençlerbirliğispor Çerkezköyspor’a gol şansı tanımadı. Karşılaşmanın 59.dakikasında temsilcimiz Çerkezköyspor arzuladığı gole kavuştu. Sağ kanattan Fırat’ın kullandığı korner atışına iyi yükselen Hakan Olgan müthiş bir kafa vuruşu ile topu ağlara göndererek Çerkezköyspor’u 1-0 öne geçirdi. Gelen golün ardından Çerkezköyspor’lu oyuncular sevincini kendilerini desteklemeye gelen taraftarları ile yaşadılar.
 

FARKI İKİYE ÇIKARDI

Çorlu Gençlerbirliğispor gelen golle birlikte oyun disiplininden koptu. Eksik kalan rakibi karşısında bu devrede çok rahat bir oyun ortaya koyan temsilcimiz 79.dakikada farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan hızlı gelişen Çerkezköyspor atağında Ersin Zülküf’e indirdi. Zülküf’te şık bir vuruş ile topu ağlara göndererek skoru 2-0 yaptı. Farkın ikiye çıkması ile birlikte temsilcimiz kalan dakikalarda çok rahat bir futbol ortaya koydu.
 

BAL’DA MÜCADELE EDECEK

Karşılaşmanın 90.dakikasında ataklarını sürdüren Çerkezköyspor Zülküf ile bir gol daha buldu. Sol kanattan gelişen Çerkezköyspor atağında ceza sahası dışında topla buluşan Zülküf mükemmel bir vuruş ile topu ağlara göndererek skoru 3-0 yaptı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada Çerkezköyspor’un 3-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Temsilcimiz bu galibiyet ile 2013-2014 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de tekrar oynamaya hak kazanırken, Süper Amatör Lig’in şampiyonu olan Çorlu Gençlerbirliği takımı ise gelecek sezon tekrar Süper Amatör Ligde oynayacak.
 

STADYUM SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Öte yandan Namık Kemal stadında oynanan karşılaşmada Çerkezköyspor’u desteklemek için Tekirdağspor, Çerkezköyspor, MuratlıBelediyespor ve Sultangazispor taraftarları stada akın etti. Çorlu Gençlerbirliğispor taraftarları ise Lüleburgazspor taraftarları ile birlikte stada gelince ortalık savaş alanına döndü. Maç öncesinde iki takımın taraftarı polisin aldığı tüm önlemlere rağmen stada giriş sırasında birbirlerini taş attı. Polis, taraftarları biber gazı sıkarak dağıttı. Olaylar maç sırasında da devam etti. Taraftarlar, ellerindeki taş ile söktükleri koltukları birbirlerine fırlattı. Atılan taşlardan biri polis, 10'u taraftar toplam 11 kişi yaralandı.
Sağlık ekipleri yaralılara olay yerinde müdaha ederken atılan taşla kafası yarılan polis memuru ile 2 taraftar ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer yaralılara ise ambulans içinde ayakta tedavi edildi. Polis olayları bastırmak için biber gazı sıktı. Çok sayıda taraftar sıkılan biber gazı nedeniyle stattan ayrılırken, bir süre duran karşılaşma, tribünlerdeki olayların durulmasının ardından devam etti.
 

OTOBÜSLER, TARAFTARI STAT'DA BIRAKIP GİTTİLER

Bu arada Çorlu Gençlerbirliğisğor taraftarlarını getiren 2 otobüsün camları kırılınca, şoförler maç sonunu beklemeden stattan ayrıldı. Maç sonrası konuk takımın taraftarları ise,Tekirdağ Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Bozkurt'un girişimleriyle Tekirdağ Belediyesi'nden temin edilen 2 otobüsle polis eskorluğunda Çorlu'ya gönderildi. Aynı şekilde Çerkezköyspor taraftarları da polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında, geldikleri otobüslerle Çerkezköy'e döndüler.
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10