İlk sondaj vuruldu

Çerkezköy Belediyesi tarafından Ambardere Mevkii'nde başlatılan 11. derin su kuyusu çalışmaları kapsamında ilk sondaj dün vuruldu.

Çerkezköy 29.04.2013 20:27:00 0
İlk sondaj vuruldu

 SANİYEDE 50 LİTRE SU POMPALAYACAK

Çerkezköy Belediyesi, 11’inci su kuyusu kapsamında dün saat 14.00’da Ambardere Mevkii'nde sondaj çalışmalarına başladı. Yerin 400 metre altından çıkarılacak olan su kuyusunun 25 gün içinde şebekeye bağlanacağını söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, kuyunun saniyede 50 litre su taşıyacak kapasitede olduğunu vurgulayarak, "Yeni açılacak su kuyusu ile birlikte, kuyularımız Çerkezköy'ün su ihtiyacına fazlasıyla cevap verebilecek kapasiteye ulaşacak." dedi
 

400 METRE DERİNE İNECEĞİZ

Çerkezköy Belediyesi’nin iki yeni su kuyusu için ihale yaptığını ve ilk su kuyusu için çalışmaların başladığını söyleyen Ali Ertem, Ambardere'de ilk sondajın vurulduğu su kuyusu için yürütülen çalışmaları, Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Amiri Özcan Tayan ve Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Faruk Şen ile birlikte inceledi. Çerkezköy Belediyesi tarafından hazırlanan proje çerçevesinde sondaj çalışmaları yapılacağını söyleyen Ertem, “Arzu ettiğimiz su seviyesine yerin 400 metre altında ulaşacağımızı tahmin ediyoruz." diye konuştu.
 

SANİYEDE 50 LİTRE SU KAPASİTELİ

Yaz aylarında artan su ihtiyacına tedbir olması açısından bahse konu su kuyusu çalışmalarını gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Ertem, "Biz göreve geldiğimizden beri, her yıl bir kuyu açıp, Çerkezköy'ün susuz kalma ihtimalini yok ediyoruz. Çalışmaların 20-25 gün içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz. Çalışmanın tamamlanmasının ardından, saniyede 50 litre su taşıyacak olan kuyumuzu şehir şebekesine bağlayacağız. Bu kuyumuzu şebekeye bağladıktan sonra, Çavuşlu yolu üzerinde ikinci su kuyusu için ilk sondajı vuracağız." dedi.
 

6 MİLİMLİK TESİS KALINLIĞINI 8 MİLİME GEÇİRDİK

Yeni su kuyusu tesis çapının 10-12 inç, tesis kalınlığının ise 8 milimetre olduğunu belirten Başkan Ali Ertem, “Daha önceki su kuyusu çalışmalarında tesis kalınlığı 6 milimetre idi. Derinlik ise 300-350 metre civarındaydı. Daha kaliteli ve hızlı su pompalanabilmesi için 400 metre derinliğe iniyoruz. Ambardere mevkiinde toprağın korozyon yoğunluğunun fazla olması nedeni ile de tesis kalınlığını 8 milimetre yaptık” dedi.
 

KURBAN KESİLDİ

Ortalama bir su kuyusunun ömrünün 10 yıl olduğunu sözlerine ekleyen Ali Ertem, kendisi göreve gelmeden önce açılan su kuyularından bugün yalnızca bir tanesinin aktif olduğunu belirterek, yeni açılacak 2 su kuyusu ile birlikte 8 kuyunun aktif halde olacağını, 5 su kuyusunun ise fiili olarak su pompalayacağını dile getirdi. Çerkezköy’ün su sıkıntısı çekmemesi için kendilerini en zor günler için hazırladıklarını kaydeden Ertem, açılışın hayırlı olmasını temenni etti. Ertem’in açıklamalarının ardından ilk sondaj vuruldu ve günün anısına kurban kesildi. 
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10