Korkmaz’dan Tekirdağ Emniyetine sitem

Bölgesel Amatör Lig Playout karşılaşmasında Çorlu Gençlerbirliğispor’u 3-0 mağlup ederek 2013-2014 sezonunda tekrar Bölgesel Amatör Ligde mücadele etmeye hak kazanan Çerkezköyspor’da Başkan Ahmet K

30.04.2013 20:32:00 0
Korkmaz’dan Tekirdağ Emniyetine sitem

 Çerkezköy Haber - Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz 3-0’lık Çorlu Gençlerbirliğispor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

 

GENÇLERBİRLİĞİSPOR MAÇINI DEĞERLENDİRDİ

Önceki gün Kulüp binasında Menejer Ergun Uncuoğulları ile açıklamada bulunan Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz Bölgesel Amatör Lig Playout karşılaşmasını değerlendirdi. Son maçları ile birlikte 2012-2013 sezonunu kazasız belasız ve sıkıntısız bir şekilde geride bıraktıklarını ifade eden Korkmaz “  Tüm camiamıza hayırlı olsun. Sezon başında yola şampiyonluk parolası ile çıkarak, kaliteli bir takım kurduk. Ancak sezon başladıktan itibaren bir sürü sıkıntı ile karşılaşmak zorunda kaldık. Özellikle benim cezaevinde olmam nedeniyle iki ay olmayışım takımı kötü yönde etkiledi. Peş peşe gelen kötü sonuçlarla ilk yarıyı başarısız bir şekilde kapattık” diye konuştu.
 

“RAHAT BİR GALİBİYET ALDIK”

Başarısız geçen bir sezonun ardından Süper Amatör Lig’den gelen şampiyon takım ile playout karşılaşması oynamak zorunda kaldıklarını ifade eden Korkmaz “ Gönül isterdi ki bu final maçını şampiyonluk için oynasaydık ancak ligde kalmak için mücadele verdik. Bu maçtan 3-0 gibi net bir skorla ayrılarak 2013-2014 Sezonu’nda Çerkezköyspor’u yine Bölgesel Amatör Lig’de  mücadele etme hakkı kazandırdık. Bunun zor bir maç olacağını haftalar öncesinden söylemiştik. Çorlu Gençlerbirliğispor Süper Amatör’de şampiyon olmuş ve Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etmek isteyen bir takımdı. Karşılaşmaya da iyi hazırlanmışlar. Ama neticede kazanan biz olduk. Gerçekten zor bir karşılaşma oldu. Rakibimizin 42.dakikada gördüğü kırmızı kartın ardından rahat bir oyun ortaya koyduk. Hakan’ın 59’uncu dakikada mükemmel bir kafa vuruşu ile öne geçtik. Daha sonra sahneye çıkan Zülküf iki gol kaydederek karşılaşmadan da 3-0’lık galibiyet ile ayrıldık” dedi.
 

“TEK SORUMLU EMNİYETTİR”

Karşılaşma öncesi ve sonrasında yaşanan olaylardan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Korkmaz “ Bu karşılaşmada çıkan olayların tek sorumlusu Tekirdağ Emniyeti’dir. Bu maçın atmosferinin yüksek olacağını herkes biliyordu. Karşılaşmanın ilk devresinin yorumunu sizler için yapamayacağım. Çünkü izleyemedim. O esnada Emniyetin içeri almadığı taraftarları içeri sokmaya çalışıyordum. Emniyet bizim taraftarlarımızı içeri almadı ama Çorlu Gençlerbirliğispor taraftarlarını aldı. Bizim taraftarlarımız ilk yarının sonuna doğru stada girebildi. Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu’dan takımızı desteklemek için gelen ve içlerinde birçok bayanın da bulunduğu otobüs Çorlu ve Lüleburgaz taraftarları tarafından taşlı saldırıya uğradı. 7-8 öğrenci arkadaşımız olaylar esnasında yaralandı. Araçları ise büyük maddi hasar gördü. Bundan ötürü kendilerinden özür diliyoruz. Bu tür şeylerin sporda yaşanmasına yöneticiler olarak karşıyız. Bazen bizim de önünü alamadığımız durumlar maalesef oluyor. Bunların yaşanmasının tek sebebi Tekirdağ Emniyetidir.  Bir hafta önce bizi Güvenlik Toplantısı’na çağırdılar. Statta tatbikat yapıldı ancak maç esnasında hiçbiri uygulanmadı. Kendi bildiklerini yaptılar ve olayların çıkmasına sebep oldular” dedi.
 

“KENDİSİNİ KINIYORUM”

Yaşanan olaylarda Emniyet’in sınıfta kaldığını belirten Korkmaz “ Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Bozkurt olayları daha da ateşlemiştir. İlk defa futbolcular ve Kulüp Başkanıyla, tartışan, bize karşı kötü tavır sergileyen bir yetkili gördüm. Kendisi sükuneti sağlamak yerine olayları ateşledi. Kulüp adına kendisini kınıyorum. Tekirdağ Emniyet Müdürü bu olaya el atıp, gerekirse kamera kayıtlarını inceleyerek bu konuda gerekeni yapmalıdır. Bu konuyla ilgili olarak İç İşleri Bakanlığı’na da müracaat edeceğiz. Bu tip maçlarda, daha aklı başında, daha ciddi, görgülü bir yetkilinin görev yapması gereklidir” diye konuştu.
 

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Kulübe sezon başından itibaren desteklerini esirgemeyenlere teşekkür eden Korkmaz “ Çok önemli karşılaşmada taraftarımızdan beklediğimiz desteği göremedik. Çerkezköy’den ancak üç yada dört otobüs geldi. Bu durum Çerkezköy’ün takıma ne kadar sahip çıktığını gösteriyor. Maçta bizi destekleyen Sultangazi Spor Kulübü Yönetim Kurulu’na, taraftar grubuna, Tekirdağ Spor Kulübü Yönetim Kurulu’na, taraftarlarına, halkına, Yönetim Kurulu Üyesi Benan Utku’ya, gerek İstanbul gerek Trakya’dan gelen ve bizi destekleyenlere yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca sezon boyunca emeği geçen ve ben yokken takımı ayakta tutan yöneticilerimiz Sabri Asbaş, Hüseyin Boz, Hayrettin Çetinkaya, Ömer Faruk Bilgin’e, 3 sezondur birlikte çalıştığım, hem antrenör, hem kulüp müdürü, elimiz ayağımız olan her şeyden fedakarlık yapan en büyük destekcim Ergun Uncuoğullarından’a, dışarıdan bizi maddi manevi destekleyen Murat Kuyumculuk sahibi Murat Narçın’a, ASKF Başkan Yardımcısı Salih Yılmaz’a, sağlık sponsorumuz Optimed Hastanesi’ne ve Başhekim Ayhan Arslan’a, Teknik Direktörümüz Suat Akdereli’ye, malzemecilerimize, masörümüze, bizleri maçlarda yalnız bırakmayan basın mensuplarına, sezon başından bu yana tüm olumsuzluklara rağmen elinden geldiğince kulübümüze destek veren Belediye Başkanı Ali Ertem’e, bu güne kadar bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

KONGRE TARİHİ BELİRSİZ

Basın mensuplarının “ Kongre ne zaman “ sorusunu cevaplayan Korkmaz “ Kongre tarihimiz kesinleştiği zaman bütün kamuoyunu bilgilendireceğim. üç yıllık görev süremi doldurmaya bir yıl daha olsa da olağanüstü kongre kararı aldık. Çerkezköyspor’u Bölgesel Amatör Lig’de teslim almıştık. Bu yıl emaneti aldığımız gibi teslim ediyoruz. Bu nedenle de biz yöneticiler olarak içimiz rahattır. Bu kadar mücadeleden sonra Çerkezköyspor’u Bölgesel Amatör Lig’de tekrar bıraktığımız için mutluyuz. Gönül isterdi ki 3.Lig’e çıkıp bırakalım ama bu kadar oldu. Umuyorum ki yeni yönetim daha iyi işler yapıp Çerkezköyspor’u profesyonel lige çıkarır. Çerkezköyspor’un yeri de en az ikinci ligdir. Bunun için başta Kaymakamlık, Belediye, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Çerkezköy Esnafı ve halkın takıma sahiplenmesi gerekir. Böyle olursa başarının gelmemesi için hiçbir sebep kalmaz” dedi.
 

Haber/Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10