Ergene Derin Deşarj Yönetimi Çerkezköy’de toplandı

Tekirdağ Ergene Derin Deşarj Yönetim Kurulu II. Toplantısı ile OSB ve IOSB Değerlendirme Toplantısı dün saat 14.00’da Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Hiz

Çerkezköy 2.05.2013 01:27:00 0
Ergene Derin Deşarj Yönetimi Çerkezköy’de toplandı

TOPLANTI YAPILDI

Toplantıya katılmak üzere Çerkezköy’e gelen Yerlikaya, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, ÇOSB Başkan Vekili Gürdal Adal, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan tarafından karşılandı. Tekirdağ Ergene Derin Deşarj Yönetim Kurulu II. Toplantısı saat 14.00’da başladı. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın başkanlık ettiği toplantıya Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ceyhan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Abdullah Aksoy, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Gürdal Adal, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyeleri ve ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. 
 

KANAL PROJESİ ANLATILDI

Basına kapalı gerçekleştirilen Tekirdağ Ergene Derin Deşarj Yönetim Kurulu II. Toplantısı’nda “Marmara’ya Derin Deniz Deşarjı Uygulama Projesi yüklenicisi MİMKO Mühendislik İmalat Müşavirlik Koordinasyon ve Ticaret A.Ş.’ye yüzde 20 avans verilmesi hususunda karar alınması; IOSB Atıksu Arıtma Tesisi ve A.Ş.’nin birlikte entegre olarak Derin Deniz Deşarjı Kanal Projesi ÇED raporunun Boğaziçi Çevre Ar-Ge Danışmanlık Ltd. Şti.’ne yaptırılmasına sözleşme imzalanmasına ve A.Ş. hissesine düşen 65 bin TL (KDV dahil) bedelin ödenmesi hususunda karar alınması; Proje Kontrol Birimi kuruluncaya kadar Ön Kabul Heyeti’nin İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. İzzet Öztürk, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Eyüp Debik, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ceyhan, ÇOSB Temsilcisi Tuncer Hancıoğlu, Devlet Su İşleri Müdürlüğü Temsilcisi Kadir Durmaz’dan oluşturulması hususunda karar alınması” gündem maddeleri görüşülürken, toplantı MİMKO Mühendislik İmalat Müşavirlik Koordinasyon ve Ticaret A.Ş. tarafından Kanal Projesi ile ilgili yapılan sunumun ardından sona erdi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10