2013 eğitimin altın yılı olacak

CHP İl Genel Meclis Üyeleri, Zeki Gürcün ve Sami İkizler İlçe Teşkilat Binasında ortaklaşa bir basın toplantısı düzenledi. 2013 yılında eğitim ve öğretim kurumlarına yönelik uygulanacak progra

Çerkezköy 2.05.2013 01:31:00 0
2013 eğitimin altın yılı olacak

 Çerkezköy Haber – CHP’li Tekirdağ İl Genel Meclis Üyeleri Zeki Gürcün ve Sami İkizler,  Çerkezköy ve Kapaklı İlçelerinde 2013 yılında uygulanacak yatırım programı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

 

FEVZİPAŞA ORTAOKULUNA KAVUŞACAK

Dün saat 15.30’da Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Zeki Gürcün, yatırım programlarının 3 bölümde incelenebileceğine işaret ederek “2013 yılında uygulanacak olan program üç esas üzerinde odaklanmaktadır. Bunlar: Okul inşaatları, öğretim kurumlarında depremsellik çalışmaları ve okul bakım ve onarımlarıdır. Okul inşaatları konusunda 2013 yılında Fevzipaşa Ortaokulunun yapımına başlayacağımızı belirtmeliyim. Fevzipaşa’da oturan insanımız bu konuda bayağı sıkıntı çekmişti. Üç bloktan oluşan okulun B bloğunun 2009 yılında yıkılmasına karar verilmiş olmasına rağmen bunu gerçekleştirememiştik.  Valimizin destekleriyle bu konuda bir hayli yol kat ettik. 21 derslikli olarak ihalesi 2013 yılında yapılacak olan okulun alt yapı çalışmalarında kayda değer ilerleme sağladık” dedi.
 

KAPAKLI’YA ORTAOKUL

2013 yılının İl Genel Meclisinde alınmış kararlar bakımından en güzel yıl olduğuna işaret eden Sami İkizler ise “Kapaklı Bahçelievler’de bir ortaokul yapılması kararı aldık. 40 derslikli olarak planlamamıza rağmen 4+4+4 eğitim sistemi nedeni ile 21 derslikli olması üzerinde karar kıldığımız okulun ihale bedeli 1 milyon 792 TL olup ihalesi 29 Mart’ta yapıldı. Kısa zaman sonra yapılacak olan sözleşmenin akabinde yer teslimi gerçekleştirilecek” bilgisini verdi. 
 

KARAAĞAÇ’A KIZ MESLEK LİSESİ

Karaağaç’ta da bir lise yapılacağını ifade eden Sami İkizler “2013 yılının eğitim ve öğretimin altın yılı olacağını belirtmemizin nedeni, İl Özel İdaresi tarafından eğitime ayrılan bütçeden en çok Kapaklı ve Çerkezköy’ün pay alacak olmasından kaynaklanıyor. Karaağaç’ta 24 derslikli Kız Meslek Lisesinin yapımı da 2013 yılı programımız içinde. Zemin etüdü yapılmış olan arsanın yaklaşık maliyet hesapları çıkarılıyor”  şeklinde konuştu. 
 

EN KARLI KAPAKLI

Kapaklı’ya kazandırılacak bir Ticaret Meslek Lisesi okulunun da programa alındığını müjdeleyen Zeki Gürcün “24 derslikli olması planlanan okulun zemin etütleri yapılmış, yaklaşık maliyet hesapları üzerinde çalışmalar devam etmektedir. Okulun yapım işi ihalesi 2013 yılı içerisinde yapılacaktır” değerlendirmesini yaptı. 
 

BİR DE ANAOKULU

Anaokullarının yapımı konusunda da programın belirlendiğini ifade eden CHP İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün, Kapaklı’ya 160 öğrenci kapasiteli bir okulun yapılmasını programa aldıklarını belirtti. Gürcün “İhalesi ve yer teslimi yapılmış olan okulun inşaatı devam ediyor. Karaağaç’ta 100 öğrenci kapasiteli anaokulumuz Kız Meslek Lisesi inşaatı yakınında yapılacak” dedi.
 

DEPREMSELLİK ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Okul depremsellik çalışmaları konusunda da programın yoğun olduğuna işaret eden Gürcün “Deprem Yönetmeliği öncesinde yapılmış olan okulların olası bir depremde ne derecede dayanıklı oldukları üzerine yapılması planlanan çalışmalarımızın bu bölümünde il genelinde 242 okulumuza deprem dayanıklılık testleri uygulayacağız. Bu çalışmalarımızı gerçekleştirebilmek içinde İl Genel Meclisi Bütçemizden 1 milyon 782 TL’lik bir kaynak aktararak havuzda 2 milyon 84 TL’lik bir bütçe oluşturduk. Tekirdağ Eğitim Gönüllüleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak çalışmaları devam ediyor. Depremsellik çalışmaları sonucunda hangi okulumuzun yıkılacağı, hangilerini nasıl güçlendirileceğine bu çalışmalar bittikten sonra karar verilecek” değerlendirmesinde bulundu.
 

TADİLAT VE MONTALAMA ÇALIŞMALARI DA VAR

Okulların onarılması konusunda da basına bilgiler veren Zeki Gürcün, “Bu güne kadar yapılan küçük çalışmalar yerine, kapsamlı çalışmalar yapılması konusunda fikir birliğine vardık. Vali Ali Yerlikaya’nın teklifi ile Özel İdareden ayrılan 6 milyon 138 TL’nin, okulların onarılmasında kullanılması kararına vardık. Yapılacak çalışmalar sonucunda aciliyet durumuna göre çalışmalara başlanacak. Bu çakışmalar kapsamında Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi ve Nurullah Narin Ortaokulu’nun montalama çalışmaları ve doğalgaz dönüşümleri yapılacak” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10