17 kahraman BUGÜN’de anıldı

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Siirt’in Pervali ilçesinde kırsalda jandarmaya ait sikorsky tipi helikopterin düşmesi sonucu aralarında Çerkezköylü Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’un da yer aldıÄ

Çerkezköy 2.05.2013 20:19:00 0
17 kahraman BUGÜN’de anıldı

 17 BELGESELİ YAYINLANDI

Belgeselci yazar Cengiz Özkarabekir’in hazırlayıp yönettiği, Yüzbaşı Anıl Barış Çetin, Üsteğmen Yakup Çınar (pilot), Teknik Üsçavuş Vedat Avcı, Piyade uzman çavuş Mesut Şeker, Jandarma Üsteğmen Ertan Yenici, Jandarma kıdemli üsçavuş Erkan Yalçın, Jandarma Kıdemli Çavuş Hakan Gemici, Jandarma uzman onbaşı Yusuf Tüfekçi, Jandarma uzman onbaşı Onur Karasungur, Jandarma uzman çavuş Ömer Büyükköse, Jandarma uzman çavuş Dinçer Ersoy, Jandarma uzman çavuş Eren Kızılgedik, Jandarma uzman çavuş İbrahim Çelik, Jandarma uzman çavuş Murat Yıldızhan, Jandarma uzman çavuş Kürşat Güneş, Jandarma uzman çavuş Erdal Tekin, Jandarma uzman çavuş Serkan Perişan’ın şehit düştüğü helikopter kazasının anlatıldığı belgeselde bazı şehit aileleri ile birlikte Çerkezköylü şehit jandarma uzman onbaşı Dinçer Ersoy’un babası Mustafa Ersoy ve annesi Hatun Ersoy ile yapılan röportajlara da yer verildi.
 

ŞEHİT ANNESİ VE ŞEHİT BABASI KONUŞTU

22 yaşında şehit düşen Dinçer Ersoy’un babası Mustafa Ersoy, her gün oğlunun mezarına gittiğini ve gün boyu mezarlıkta kaldığını ifade ederek “Allah kimseye evlat acısı vermesin. Çok acıymış” derken, şehit annesi Hatun Ersoy da her annenin çocuğunu bağrına basmasını isteyerek “Anneler evlatlarının yanlarında olsunlar, onları kucaklasınlar ve evlatları hata yapsa da bağışlayıcı olsunlar” dedi.
 

17 KAZADA 87 ASKER ŞEHİT DÜŞTÜ

Bir yılda meydana gelen 4 helikopter kazasına ve muhtemel sebeplerine ilişkin Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve Emekli Helikopter Pilotu Bahadır Şen’in değerlendirmelerine de yer verilen belgeselde,  bugüne kadar 17 kara şahinin düştüğü, bu kazalarda 87 askerin şehit olduğu, 53 askerin yaralandığı ve 4 sivilin hayatını kaybettiği belirtildi. Belgeselde ayrıca 27 Kasım 1998’de 16 askerin şehit düştüğü helikopter kazasından yaralı olarak kurtulan İzmirli gazi Piyade Komando Engin Yaşar’ın görüşlerine de yer verildi.
 

1 YILDA 4 KARA ŞAHİN NEDEN DÜŞTÜ?

Yaşanan son helikopter kazasında şehit düşen 17 Mehmetçikten ismini alan 17 isimli belgeselde ayrıca, bir yılda 4 helikopterin neden düştüğü de sorgulandı. 45 dakika süren belgeselde görüşlerine yer verilen Emekli Helikopter Pilotu Bahadır Şen, askeri helikopterlerin düşmesinin pilotaj, çevresel faktörler ve teknik arızalardan kaynaklanabileceğini, vurguladı. Güvenlik Uzmanı Mete Yarar da helikopter pilotluğunun zorluğuna ve önemine dikkat çekerek “Helikopter pilotları çoğu zaman kendi hayatlarını tehlikeye atarak bölgeye giderler. Askeriyede çatışmaya girmeyen helikopter pilotu yoktur. Onlar çatışmaların ortasına girerler” dedi. Belgeselin tekrarı Pazar günü aynı saatte yayınlanacak.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10