Trafik Haftası etkinliklerle kutlanacak

Her yıl Mayıs ayının ilk haftası olarak kutlanan Trafik Haftası dolayısı ile Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği'nde çeşitli etkinlikler düzenliyor. P

Çerkezköy 4.05.2013 00:19:00 0
Trafik Haftası etkinliklerle kutlanacak

 Çerkezköy Haber - Karayolları Trafik Güvenliği Haftası’nın Çerkezköy’deki kutlama programı belirlendi.

 

ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

İlçe Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Tertip Komitesi tarafından hazırlanan kutlama programı çerçevesinde 6-12 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Karayolları Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla 5 Mayıs Pazar günü yazılı pankartların Çerkezköy Belediye Başkanlığı, Kapaklı Belediye Başkanlığı ve Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği koordinesinde itfaiyenin yardımı ile İlçe Merkezi ve Kapaklı Beldesinin muhtelif yerlerinde cadde ve sokaklara astırılacak. Vatandaşların trafik güvenliğine duyarlılıklarını artırmak amacıyla kazaya karışmış olan bir araç Belediye Meydanı’nda Trafik Haftası boyunca teşhir edilecek.
 

EĞİTİM ÇALIŞMALARI DÜZENLENECEK

Hafta boyunca tüm resmi araçlar ile taksi, dolmuş, servis aracı, otobüs gibi ticari araçlara ve gönüllü vatandaşlara ait araçlara kırmızı kurdele bağlanacak.  Karşıdan karşıya geçiş kuralları, okul servis araçlarına ait kurallar, özellikle bilinmesi gereken trafik işaretleri, emniyet kemeri ve yaya geçitleri ile alt-üst geçitleri kullanma, kaldırımsız yollarda gece ve gündüz yürüme, bisiklete binme gibi kurallar ağırlıklı olmak üzere ilk ve ortaöğretim okullarında öğrencilere yönelik eğitim çalışmaları düzenlenecek. Kamu ve özel sektör kuruluşlarının işbirliği ile aşırı hız, alkollü araç kullanma, emniyet kemeri, kask ve diğer koruma tedbirlerinin kullanılması, geçiş kuralları, gürültü ve çevre kirliliği, trafik kazalarının psikolojik etkileri ve yayaların uyması gereken kurallar başta olmak üzere trafik olgusu ile ilgili afiş, broşür ve pankart gibi materyaller hazırlatılarak şehrin uygun yerlerinde bulunan reklam panoları, ulaşım araçları, toplu taşıma durakları, okullar, kamu kurumları, sürücü kursları, açık-kapalı spor sahaları, benzin istasyonları ve halkın yoğun olduğu merkezlere asılacak. Trafik kazasına karışmış veya yakınlarını kaybetmiş kişiler ziyaret edilerek bunların da etkinliklerde aktif olarak katılmaları sağlanacak. Trafik haftası etkinlikleri kapsamında 10 Mayıs Cuma günü camilerde trafik güvenliği ile ilgili vaazlar verilecek.
 

TRAFİĞİN ÖNEMİ ANLATILACAK

Hafta boyunca “Trafik; sevgi, saygı ve hoşgörüyle güzeldir”, “Trafik kazası doğal bir afet değildir ama en az onun kadar can yakar”, “Emniyet kemerini bağla, hayat güvenceni sağla”, “Trafik kurallarına saygı, insanlığa saygıdır”, “Hızlı gidersen mezara, yavaş gidersen ailene kavuşursun”, “Alkol algıları köreltir, trafiği kirletir”, “ Emniyet kemeri tekerlekli sandalyeler kadar bağlayıcı değildir”, “Trafikte can güvenliğiniz kendi ellerinizde” sloganları ile trafiğin önemi anlatılacak.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10