Budanan ağaçlar gibi filizler verdi

Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, 3 Mayıs Türkçülük Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada “Türkçülük ülküsünü meşale misali yakarak görülmeye

Çerkezköy 4.05.2013 00:19:00 0
Budanan ağaçlar gibi filizler verdi

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, 3 Mayıs Türkçülük Bayramı dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

 

“GENÇLİK HAREKETİ DURUMUNA GELMİŞTİR”

3 Mayıs Türkçülük Bayramı ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ “ Milli değerleri ve milli idealleri koruma ve yaşatma anlamına gelen Türk milliyetçiliği ideolojisi 1944 tarihinde başbuğumuz Alparslan Türkeş, Hüseyin Nihal Atsız ve dönemin diğer Türkçüleri tarafından düşünceden harekete dönüşmüş ve dünyanın en büyük gençlik hareketi durumuna gelmiştir. Türkçülük harekete Türk Milliyetçiliğinin komünizme, faşizme, kapitalizme ve her türlü emperyalizme karşı şahlanışı ve onurlu duruşudur. Türkçülük hareketi Cumhuriyet tarihinde iktidara ihtar niteliği taşıyan bir diriliştir” dedi.
 

“MEVLAM BÜTÜN DİLEKLERİ GERÇEK YAPSIN”

3 Mayıs Türkçülük gününü kutlayan Aktuğ “Türkçüler yıllar süren ezilmişliğine, ızdırabına, toplum dışına itilmek istenmesine hatta zamanın iktidarı tarafından mahkum edilip çeşitli işkencelere maruz kalmasına göğüs gererek şeref madalyalarını göğüslerini gere gere takmışlardır. Türkçülük ülküsünü meşale misali yakarak görülmeyenlere görmemizi sağlayan ve hayatta olmayan bütün büyüklerimizi rahmetle anıyoruz, hayattakilere yüce Allah’tan mutlu bir yaşam diliyoruz. Türkçülük budanan ağaçlar gibi filizler vermiş, eskisinden daha da güçlenmiş ve dinamikleşmiştir. Bizler de Çerkezköy Ülkü Ocakları olarak tüm dünya ve Türklüğünün bayramını kutluyor ve diyoruz ki, Ey Türk! Soyun sürsün, başın dik, alnın açık, ocak ateşin her daim canlı kalsın. Mevlam bütün dilekleri gerçek yapsın” diye konuştu.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10