Hizmetlere standart gelecek

Merkeze bağlı tüm köyleri ziyaret eden Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, ilçelere bağlı köylere yönelik ziyaretlerini sürdürüyor.

Malkara 5.05.2013 20:34:00 0
Hizmetlere standart gelecek

 AKADEMİSYEMLERE KONUYU İLETECEĞİZ

Önceki gün de Malkara’ya bağlı köyleri ziyaret eden Vali Yerlikaya’nın ilk durağı Yenice Köyü oldu. Köye gelişinde Malkara Kaymakamı Mahmut Halal ile kurum müdürleri, muhtar Halil Ateş ve köy halkı tarafından karşılanan Yerlikaya, muhtar Halil Ateş’ten köy ile ilgili bilgiler aldı. Köylülerle de sohbet ederek onların sorunlarını dinleyen Yerlikaya, köy halkından tarım arazilerinde ekili olan ürünlerinde son yıllarda kök hastalığı olduğu bilgisini aldı. Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne konunun iletileceğini söyleyen Yerlikaya “İlgili akademisyenlerden konuyudeğerlendirip, bu yönde bir inceleme yapmalarını isteyeceğiz” dedi. Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürü Cevdet Soyak ve diğer kurum müdürleri de alanları ile ilgili konularda köy halkına bilgi verdi. Yenice Köyü ziyaretine, Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aysel Erkmen, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Akdağ, Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, DSİ 113. Şube Müdürü Adem Coşkun, İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürü İnşaat Mühendisi Turhan Küçükoğlu katıldı.
 

HAYVAN HIRSIZLIĞINA KARŞI BİLGİLENDİRDİ

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, ziyaretlerini Dereköy ile sürdürdü. Ziyarette Yerlikaya, muhtar Zekeriyya Dündar’dan köy ile ilgili bilgi alırken, İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan da, hayvan hırsızlığı konusu ve kırsal kesimde asayişin sağlanması ile ilgili olarak köy halkını bilgilendirdi. Köy sakinlerinden Hasan amcanın Vali Ali Yerlikaya’nın  ziyareti nedeniyle yazdığı şiirini de okuduğu ziyaret sonunda Vali Ali Yerlikaya, köy halkına huzurlu ve ağız tatlarının yerinde olduğu bir yaşam dileğinde bulundu.
 

YAŞADIĞIMIZ YERLERİN KIYMETİNİ BİLELİM

Önceki gün gerçekleştirdiği köy ziyaretlerinde Vali Ali Yerlikaya’nın bir sonraki durağı Ballısüle Köyü oldu. Yerlikaya, Malkara’nın Ballısüle köyünü beraberindeki kurum müdürleri ile ziyaret ederek, sorunları yerinde dinledi. Muhtar Necmettin Kaya’dan köy ile ilgili bilgiler alan Vali Ali Yerlikaya; Ballısüle gibi Tekirdağ’ın diğer tüm köylerinin güzel olduğunu belirterek, “Buraların yani yaşadığımız yerlerin kıymetini bilelim” dedi.
 

KÖYLÜLERİ DİNLEDİ

Ziyaretlerini sürdüren Yerlikaya, daha sonra da Sırtbey Köyü’nü ziyaret etti. Köy ziyaretinde muhtar Mecit Totrakanlı tarafından köy ile ilgili genel bir bilgi verilmesinin ardından Vali Yerlikaya, beraberindeki kurum müdürleri ile birlikte köy halkı ile sohbet edip sorunları dinledi. Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun tarafından; ormanların korunması, geliştirilmesi ve genişletilmesi hedeflerine ulaşmak üzere, ormanlar içinde ve bitişiğinde yaşayan köy halkının; ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınmalarına katkıda bulunularak orman-orman köylüsü ilişkilerinin olumlu yönde gelişmesini sağlamak, orman köylülerinin ormanlar üzerindeki olumsuz baskılarını azaltmak amacıyla sağlanan hizmetleri, plan ve projeli  olarak ilgili mevzuat çerçevesinde yürütülmesiyle görevlendirilmiş Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı merkez ve taşra kuruluşu olan (Orman - Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü - Şube Müdürlüğü) OR-KÖY’le ilgili olarak da köy halkına detaylı bir bilgi verildi.
 

YÜZDE 97’SİNDE SULU TARIM YAPILIYOR

Sırtbey Köyü’nden ayrılan Yerlikaya daha sonra Malkara’ya bağlı Müstecep Köyü’nü ziyaret etti. Malkara Kaymakamı Mahmut Halal ve beraberindeki kurum müdürleri ile birlikte köye gelen Vali Ali Yerlikaya’yı muhtar Recep Kuzu ve köy halkı karşıladı. Köylüler ile sohbet eden Vali Yerlikaya Tekirdağ yüzölçümünün yüzde 61’inde nitelikli tarım yapıldığını ancak tarım yapılan alanların yüzde 97’sinde sulu tarımın mevcut koşullar içerisinde yapılmadığını, geriye kalan yüzde 3’lük tarım arazilerinin sulanabildiğini, sulu tarımın yapıldığı yerlerden birisinin de Müstecep olduğunu ifade etti. Vali Yerlikaya’dan sonra orman köyü olan Müstecep arazileri ile ilgili olarak Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun yürütülen çalışmaları anlattı. Köyde, DSİ 113. Şube Müdürü Adem Coşkun da DSİ tarafından köyde yapılan dere ıslah çalışması ve köy sulama göleti ile bilgi verdi. DSİ 113. Şube Müdürü Adem Coşkun; "DSİ’nin Müstecep köyünde önemli hizmetleri var" dedi.
 

OKULU DA ZİYARET ETTİ

Vali Ali Yerlikaya köy ziyaretinde, civardaki 7 köyden taşımalı olarak gelen öğrencilerin okuduğu Müstecep İlk Öğretim Okulu’nu da ziyaret etti. Malkara Kaymakamı Mahmut Halal ve beraberindeki kurum müdürleri ile okulu ziyaret eden Vali Yerlikaya, okulun bahçesinde okul idareci, öğretmen ve öğrenciler ile bir süre sohbet etti. Hatıra fotoğrafı da çektiren Vali Yerlikaya, okul müdürü Erdoğan Er ve öğretmenlerle birlikte okul binasını da gezerek idarecilerden okulun durumu ile ilgili olarak bilgi aldı
 

TARIMSAL DESTEKLEMELERİ ANLATTILAR

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın bir sonraki durağı Malkara’ya bağlı Kalaycı Köyü oldu. Muhtar Nazım Keleş’ten köy ile ilgili bilgi alan Yerlikaya, Kalaycı halkı ile sohbet edip onların sorunları dinledi. Orman köyü olan Kalaycı köyünde, Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, OR-KÖY hakkında,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak da tarımsal desteklemeler hakkında köy halkını bilgilendirdi.
 

KÖYLERİ ZİYARET ETMEKTEN KEYİF ALIYORUM

Köy ziyaretlerini sürdüren Yerlikaya, Malkara’ya bağlı Deliller Köyü’nü de ziyaret etti. Deliller köyü ile ilgili olarak muhtar Şerif Özgür’den bilgi alan Vali Yerlikaya, şehrin Valisi olarak köyleri ziyaret ediyor olmaktan keyif aldığını, kış mevsiminde bu ziyaretlerin biraz daha zor koşullar altında gerçekleştiğini, ancak baharın gelmesi ile birlikte köy ziyaretlerini gerçekleştirmenin daha kolay ve imkanlı hale geldiğini ifade etti. Vakıfiğdemir Köyü’nü de ziyaret eden Vali Yerlikaya, köy kahvesinde muhtar Cemalettin Anar’dan köy ile ilgili bilgi aldıktan sonra, köy halkının sorunlarını dinledi. Malkara Kaymakamı Mahmut Halal ile kurum müdürlerinin de yer aldığı ziyarette, Vali Ali Yerlikaya Büyükşehir olan Tekirdağ’ın, önümüzdeki yıllarda yatırım potansiyeli açısından daha farklı bir konumda olacağını ve bu özelliği ile büyüyen ve gelişen bir şehir olacağını söyledi. Vali Ali Yerlikaya köy ziyareti sonunda, köy halkı ile hatıra fotoğrafı çektirerek Vakıfiğdemir ziyaretini tamamladı.
 

HİZMETLERE STANDART GELECEK

Vali Ali Yerlikaya, köy ziyaretlerini Hereke Köyü ile sürdürdü. Muhtar Fahrettin Kazan’dan köy ile ilgili bilgi aldıktan sonra köylüler ile sohbet ederek onların sorunları dinleyen Yerlikaya, 2013 yılında onayı gerçekleşen 30 milyonluk kredi tahsisi ile Özel İdare tarafından il genelinde toplamda 1717 kilometrekare olan köy yolu ağının 100- 110 kilometresi için sıcak asfaltlama çalışması yapılacağını ifade etti. Ayrıca Vali Yerlikaya; 2014 yılında Tekirdağ’da, Büyükşehir Belediyesinin hizmet vermeye başlaması ile toplamda 257 köyün hepsinde, zamanında başta çöplerin toplanması olmak üzere, bu türden birçok soruna bir standart geleceğini, böylelikle köy halkının da il merkezindeki hizmetlerden istisnasız istifade edeceğini söyledi.
 

SON ZİYARET AHİ EVREN KÖYÜ’NE

Vali Yerlikaya son ziyaretini Ahi Evren Köyü’ne gerekleştirdi. Köy ziyaretinde muhtar Sami Pandır’dan köy ile ilgili bilgi aldıktan sonra Vali Ali Yerlikaya, köylüler ile sohbet ederek sorunlarını dinledi. Köy halkının özellikle yaz mevsiminde ürettikleri karpuzları satmak amacıyla karayolu kenarına kurdukları tezgahlarla ilgili yaşadıkları sorunlarını da dinleyen Vali Ali Yerlikaya, köylülerin rahat bir şekilde ürünlerini pazarlayabilmeleri için önce kendi aralarında mutabakatı sağlamak suretiyle Karayolları 18. Şube Şefliğine talimat vereceğini ve Malkara Kaymakamı Mahmut Halal aracılığı ile de konuyu takip edeceğini söyledi. Ziyareti sonunda köy halkına huzur içinde sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileyen Vali Ali Yerlikaya, köy ziyaretini tamamladı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10