Erzurumlular Derneği yeniden hayata geçiyor

2006 yılında kurulan, 2013 yılı ocak ayına kadar varlığını devam ettiren Karaağaç Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin, yeniden kurulması çalışmalarına başlandı.

Çerkezköy 6.05.2013 20:20:00 0
Erzurumlular Derneği yeniden hayata geçiyor

 Çerkezköy Haber – Karaağaç’ta,  yedi yıl boyunca Erzurumlulara hizmet veren derneğin, üç ay önce kapatılmasının ardından, yeniden bir dernek kurulması çalışmalarına başlandı. Cumartesi günü saat 19.00'da Karaağaç Dostlar Kıraathanesi’nde yapılan toplantıda, 350 Erzurumlu vatandaşın ikamet ettiği Karaağaç’ta, bir derneğin olmamasının büyük bir eksiklik olduğu ifade edildi. Yeni bir dernek kurma adına bir araya gelen Erzurumlular, birçok görüşün ortaya konulduğu toplantı sonunda kurucu yönetimi oluşturdu.

 

DERNEĞİN OLMAMASI EKSİKİKTİR

Yapılan toplantıda söz alan, Erzurumlular Derneği Eski Başkanı Osman Nuri Karadaş, derneğin kapatılmasındaki etkenlerin bir tarafa bırakılıp,  gelecekte neler yapılabileceğinin konuşulmasının önemine vurgu yaparak,  ‘’Geçmişi bir tarafa bırakıp, bir kez dahi konuşmamak kaydıyla,  yarın neler yapabiliriz konusunda fikir belirtmek zorundayız.  Bu noktada sevgiyi, hoşgörüyü, insanlığı ve sosyal yönümüzü ön plana çıkarmak, hepimiz için en doğru olan hareket olacaktır.  Dün ile bu gün arasında hızlı bir değişim yaşamaktayız. Karaağaç’a gelen hemşerilerimizi tanımadığımız gibi, onların da bir derneğimiz olmaması nedeniyle bizlere ulaşamadıklarını görmek, bizim için büyük bir ayıptır. Bu eksikliği gidermek adına bir kurucu yönetim oluşturmalıyız.” dedi.
 

HEM BAŞKAN HEM ÜYEYDİM

Kimin başkan olacağı noktasında takılıp kalmanın yanlış olacağına dikkat çeken Karaağaç Beldesi Erzurumlular Derneği Eski Başkanı Nuri Karadaş “Başkan olmamam kaydıyla kurulacak olan yönetimde severek görev alacağımı belirtmek istiyorum. Maddi ve manevi yapabileceğim her türlü yardımla yanınızda olmaya hazırım. Başkan olmaya aday olacaklar arasından tahsilli olanların yarışarak başkan olmalarının,  derneğin geleceği açısından önemli olduğunu ifade etmeliyim. Bana hiç kimsenin tanımadığı imkânları, ben başkan ve yönetimine tanımaya söz veriyorum. Zira benim yönetimim zamanında ben hem başkan olmak zorunda kalmıştım hem de üye. Bu durumun tekrar yaşanmaması adına herkesin elini taşın altına sokmasını istirham ediyorum” ifadelerini kullandı. 
 

DERNEK BİRLEŞTİRİCİ YAPIDIR

Saygı ve sevginin esas alınması;  kin ve nefretin bir köşeye itilmesi sonrasında başarılmayacak hiçbir zorluğun olmayacağının altını çizen Selim Işık, yedi yıl boyunca derneğe başkanlık etmiş olan Osman Nuri Karadaş’a hizmetleri nedeni ile teşekkür ederek yeni oluşumun gerekliliğine dair değerlendirmelerde bulundu.  Selim Işık “Dernek olmadan hiçbir sosyal aktivite içerisinde olmamız mümkün değildir. Gerek cenaze törenlerimizde, gerekse düğün merasimlerimizde,  birlik ve beraberlik ruhunu sergileyebilmemiz, ancak bir dernek kurmamızla mümkündür.  Bu güne kadar dernek adına, bizlere hizmet sunan önceki yönetime bir kez daha teşekkür ederek, bundan sonraki çalışmalarımızda yanımızda olmalarını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.   
 

BİRBİRİMİZE KARŞI HOŞGÖRÜLÜ OLMALIYIZ

Karaağaç Erzurumlular Derneği’nin kurulması adına yapılan istişare toplantısında konuşan Abdurrahim Bulut ise “İyi ya da kötü her ne sıfat adı altında olursa olsun bir önceki derneğe emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra çok daha esaslı bir yönetim oluşturarak, sosyal meselelerimizin bir bütün ve beraberlik içerisinde şekillenmesini sağlamak adına kurucu yönetimimizi oluşturmak zorundayız. Bu konuda herkesi duyarlı olamaya, hoş görülü davranmaya ve sorumluluk almaya davet ediyorum.  Geçmişe takılıp kalmak, geleceğe yön verememek demektir. Bu nedenle herkes birbirini anlamaya özen göstermelidir. Bize yakışan, bu toplantı sonrasında Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizin yönetim kurulunu oluşturmuş olarak bu toplantıdan ayrılmaktır.” dedi.
 

SİNAN IŞIK KURUCU BAŞKAN

Uzun süren istişareler sonucunda Sinan Işık kurucu başkanlığa adayı olduğunu ifade etti.   Sinan Işık, sayısı Karaağaç’ da 350 kişiyi bulan Erzurumluların derneğinin olmamasının doğru bir şey olmadığını, kurul gerçekleştirilinceye kadar kurucu başkanlığa aday olduğunu söyledi. Işık “Ben kurucu başkanlığa aday olduğumu belirttim. Bu bir sorumluluk ve çalışmayı gerektiren durumdur.  Genel kurulda aday olacak arkadaşlarımızın olması bizleri sevindirir. Amaç hizmet olduktan sonra bunu benim yapmam ya da bir başkasının yapmasının pek fazla önemi yoktur.  Önemli olan Erzurumlu insanımızın sevincinin ve hüznünün, diğer Erzurumlular tarafından paylaşılmasıdır” dedi.  
 

ÜYELER BELİRLENDİ

Yapılan istişare toplantısı sonucunda yeni kurulacak olan Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin kurucu başkanlık görevi Sinan Işık’a verilirken; kurucu yönetim kurulu asil üyeliklerine Orhan Aslan, Abdurrahim Bulut, Kamil Yurdagül, Nimet Karadaş, Osman Nuri Karadaş, Harun Karakaya ve Hanefi Karslı getirildi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10