Çerkezköylü fırıncılara hijyen eğitimi

Çerkezköy’de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu arasında imzalanan protokol kapsamında fırın çalışanlarına yönelik gıda hijyen eğitimi düze

Çerkezköy 7.05.2013 19:16:00 0
Çerkezköylü fırıncılara hijyen eğitimi

 FIRINCILARA EĞİTİM VERİLDİ

Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ve Kız Teknik ve Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda dün saat 14.00’da gerçekleştirilen eğitim toplantısına Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ ile fırıncılar katıldı. 32 fırıncının katıldığı “Gıda Hijyen Eğitimi” programında Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Gıda Deneticileri Ferya Aslan Çolak ile Hamza Özkan fırıncılara bilgi verdi. Programda açılış konuşması gerçekleştiren Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Bozdağ Esnaf Odası ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği bu eğitimin verildiğini ifade etti.
 

EĞİTİMLER ÜÇ SAAT SÜRDÜ

14.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleşen “Fırın çalışanlarına yönelik gıda hijyeni denetimi” eğitiminde konuşan Gıda Denetmeni Ferya Aslan Çolak, "Bu eğitimleri gerçekten hafife almayınız. 2014 yılından itibaren bu eğitimlere katılıp sertifika almayanlar fırınlarda çalışmayacak” dedi. 3 saatlik eğitimde Gıda Denetmeni Ferya Aslan Çolak fırıncılara “hijyen ve sanitasyon, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulma, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği mevzuatı, el yıkama maske ve bone kullanımı temizlik ve dezenfekte maddelerinin kullanımı” konularını anlattı.
 

FIRINCILAR BİLGİLENDİRİLDİ

Programda Gıda Denetmeni Hamza Özkan ise “Hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdalardaki zararlı maddeler-bulaşma ve bozulmalar, personel-iş yeri, ekipman ve hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeler, ekmek ve ekmek çeşitleri mevzuatı, el yıkama, maske ve bone kullanımı” gibi farklı konularda fırıncıları bilgilendirdi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa yaptığı eğitimin ardından katılımcılar sınava tabi tutuldu. Sınavda başarılı olanlara ise “Gıda Hijyen Eğitimi” sertifikası verilecek. 
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10