Kooperatifçiliğin önemi anlaşılıyor

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü ve Ekonomi Topluluğu tarafından organize edilen “Kooperatifçiliğin Son 10 Yılına Bir Bakış ve 2020’deki Durum” konulu konferans ön

Tekirdağ 10.05.2013 22:13:00 0
Kooperatifçiliğin önemi anlaşılıyor

 KOOPERATİFÇİLİĞİN SON 10 YILI

NKÜ Rektör V. Prof. Dr. Şefik Kurultay, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katıldığı konferansta, üniversite tanıtım filminin sunulmasının ardından programın açılış konuşmasını Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İ. Hakkı İnan yaptı. Uluslararası Kooperatifler Birliği (ICA) Başkanı Dame Pauline Green’in özgeçmişi hakkında bilgi veren İnan “Dame Pauline Green, Uluslar arası Kooperatifler Birliği’nin 117 yıllık tarihinin ilk kadın başkanıdır. Uluslararası Kooperatifler Birliğini küresel açıdan geliştirmek için çalışmalarda bulundu” dedi.
 

GELECEĞİ GENÇLERİN ELİNDE

Konferansa konuşmacı olarak katılan Uluslararası Kooperatifler Birliği (ICA) Başkanı Dame Pauline Gren de kooperatifçiliğin geleceğinin gençlerin elinde olduğunu ifade etti. Kooperatifçiliğin bu günü ve geleceği hakkında da katılımcıları bilgilendiren Green, Uluslararası Kooperatifler Birliği’nin (ICA) en eski sivil toplum kuruluşları arasında yer aldığını ve kuruluşundan günümüze kadar olan dönemde kooperatifçiliğin öneminin kavranmasıyla önemli bir yol kat ettiğini belirtti.
 

Haber / Sevay KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10