Başbakanımız kadınlara çok önem veriyor

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Güneşler Otel’de Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar’ın da katılımıyla şehit aileleri, gazi yakınları, ÇESİAD bayan üyeleri ve bayan teÅ

Çerkezköy 12.05.2013 22:03:00 0
Başbakanımız kadınlara çok önem veriyor

 KONFERANS VERDİ

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta bayanlara AK Parti hükümetinin 10 yıllık süre zarfında kadınlar için yaptığı hizmetler anlatıldı. AK Parti’nin ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınlara çok önem verdiğini belirten Kaçar, “Bunu en yakından gözlemleyen de sizlersiniz. Başbakanımız biz kadınların yolunu açtı. Siyasete ilk girdiğimde parti ve siyaset bilmiyordum. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan her ilçede en az 5 bayan yönetim kurulu üyesi olmasını istediğini söyledi. Genel Başkanımız böyle bir kota koymasaydı erkeklerden bize fırsat kalmazdı. Biz de talep etmezdik. Bizler anneyiz, alçak gönüllüyüz. Hep önde değil de geri de kalmayı severiz. Bundan dolayı da erkeklere sizleri arkadan desteklemeye varız derdik. Ama başbakanımız kadınları ön planda görmek istediğini belirtti” diye konuştu.

AİLE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI KURULDU
İyi bir karar verilmesi için kadın ve erkeğin bir arada olması gerektiğini belirten Kaçar, “Bir kadının bu saatten sonra erkeğin önüne geçmek veya gerisinde kalmak gibi düşüncesi olamaz. AK Parti kurulduğundan bu yana kadınlar için ciddi girişimlerde bulundu. En önemlisi Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı kuruldu. Türkiye’deki bütün önemli konular bu bakanlığa bağlandı.  Bakanlığın içinde kadının statüsü genel müdürlüğü kuruldu.  Bu müdürlük kadının katılımcılığının nasıl ortaya çıkarılabileceği, kanunlarla nasıl desteklenebileceği konusunda fikirler ortaya koyuyor” dedi.

“ALO 183 HATTINI KURDUK”
AK Parti olarak kadına yönelik şiddet kanununu çıkardıklarını ifade eden Kaçar, “Bunu dünyada çıkaran ilk devletiz. Avrupa ülkelerinden hiçbiri kadına karşı şiddet kanunu çıkarmadı. Maddi yetersizlikten dolayı çıkaramadılar. Başbakan ne olursa olsun bu kanunu meclisten geçirdi. Ayrıca Alo 183 hattını kurduk. Eskiden bir kadın şiddet gördüğü zaman kocasını emniyete gidip şikayet ettiğinde ikna edilip evine gönderilmediği taktirde eşi ceza görüyordu. Şimdi eğer bir kadın ya da bir çocuk şiddet görüyorsa yakınları Alo 183 hattını arayarak şiddet uygulayan kişiyi şikayet edebiliyor. Bu hem suç sayılıyor hem de kamu davası olarak devam ediyor. Kişinin kendisinin şikayetçi olmasına gerek kalmıyor” dedi.

“DÖRT SENE ÖNCEDEN EMEKLİ OLMA ŞANSI VAR”
“Kadınların çalışma hayatına katılmaları için sanayi bölgelerinde kreşlerin açılmasını mecburi hale getirdik” diyerek konuşmasını sürdüren Kaçar, “ Kadınların yoğun çalıştığı yerlerde ve organize sanayinin bulunduğu yerlerde kreşlerin zorunlu hale gelmesi yönünde çalışmalar yaptık. Kadınlarımız işe giderken artık çocuklarını kreşe bırakıp akşamları ise çocuklarını kreşten alabiliyorlar. Artık iki çocuğu olan bir anne dört sene önceden emekli olma şansına sahip. Nasıl erkekler bir buçuk yıllık askerliği sigortadan o primi ödeyip saydırabiliyorsa, biz kadınlar da iki çocuk annesi olduğumuzda dört sene önceden müracaat edip emekli olma şansımız var. Bunu ilerleyen dönemlerde çocuk sayısında sınırlı tutmamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

SORULARI CEVAPLADI
Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar katılımcıların sorularını yanıtladı. Güneşler Otel’de saat 15.30’da gerçekleşen programa Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, AK Parti İlçe Başkanı Alaeettin Demirbağ, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Aynur Düzgünel, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in eşi Nuran Ertem ile çok sayıda davetli katıldı.

Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10