Eğitiminiz nedeniyle farklı konumdasınız

Yerel Yönetimler-3 konulu AK Parti Çerkezköy Siyaset Akademisi eğitim programı önceki gün yapıldı. Akademinin bu haftaki programına konuşmacı olarak AK Parti MKYK yedek üyesi Nazım Maviş ve Yrd. Doç Dr. Ali

Çerkezköy 12.05.2013 22:05:00 0
Eğitiminiz nedeniyle farklı konumdasınız

 Çerkezköy Haber - Siyaset Akademisi 4. hafta programı önceki gün saat 18.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirildi. Program da yerel yönetimler mevzuatı  işlendi.


İNSANLARA BEKLEDİKLERİ ÜMİDİ VEREBİLMELİSİNİZ
Siyaset Akademisi Programına konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç Dr. Ali İhsan Özeroğlu, insanların siyaset yapmak istememesine rağmen Dünya’nın içinde bulunduğu kaosa bakıldığında, bunun gerekli olduğunu belirtti. İnsanların her ne kadar da siyaset yapmak istemese de dünyanın içinde bulunduğu karmaşaya bakıldığında siyasetin gerekli olduğunun görülebileceğini kaydeden Özeroğlu, “Bu nedenle siz almakta olduğunuz bu eğitim nedeniyle toplum içinde farklı bir konumda bulunuyorsunuz. Sizden bir şeyler ümit eden insanlara bekledikleri ümidi verebilmelisiniz.” diye konuştu. 

SEÇİMLE İŞ BAŞINA GETİRİLİRLER
Yerel yönetimler mevzuatının üç kurumdan oluştuğunu ifade eden Özeroğlu “Yerel yönetimler; özel idareler, belediyeler ve bu iki kurumun ortaklaşa oluşturmuş olduğu birliklerden meydana gelir. Yerel Yönetimlerin temelini belediye kanunu, büyük şehir belediye kanunu ve özel idareler kanunu oluşturur. Yerel yönetimler, bir yerde yaşayan insanların müşterek ihtiyaçlarının yapılan organizasyonlarla karşılanmasıdır. Bunları sağlık, ulaştırma, eğitim, emniyet, ibadet ve bunların üst dereceleri olan esenlik, mutluluk, huzuru sağlama görevi bulunmaktadır. Yerel yönetimlerdeki kişiler seçimle iş başına getirilirler.” dedi.

İLK BELEDİYE 1876 YILINDA KURULMUŞTUR
Yerel yönetimlerin geçmiş dönemlerde ki sürecine dair değerlendirmelerde de bulunan İhsan Özeroğlu “Selçuklularda yerel yönetim kadılar tarafından icra edilmekteydi. Osmanlılarda bu görev vakıflar, cemiyetler, cemaatler ve tarikatlar tarafından yürütülmüştür.” değerlendirmesini yaptı. Vakıflar tarafından idaresi yapılan yerel yönetimlerin 1876 yılından sonra şehremini adı verilen ve şehrin emini olarak bilinen belediyeler tarafından yürütüldüğünü söyleyen Özeroğlu,  Türkiye de ilk belediye 1876 yılında 2. Meşrutiyetin ilanından sonra İstanbul’un Şehremini dediğimiz semtinde kurulmuştur. Bu günkü belediyelerimizin halka götürmüş olduğu hizmetler, o zamanlarda şehreminleri vasıtasıyla halka sunulmaktaydı” dedi.

DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI ANLATILDI
Siyaset Akademisi 4. Programı daha sonra MKYK yedek üyesi Nazım Maviş’in ‘Demokrasi ve İnsan Hakları’konulu konuşmasıyla devam etti. Siyaset Akademisi eğitim programına Yard. Doç Dr. Ali İhsan Özeroğlu, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Belediye Başkan Yardımcıları Gökhan İnce ve Habip Bilgin, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Çerkezköy Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin,  AK Parti Kapaklı Belediyesi Meclis Üyeleri Ali Doğuş, İrfan Demir, Ahmet Doğaç ve Arif Çelik, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve partililer katıldı.

Haber / Türker ÖZKAN

0282 726 91 91
0282 747 65 10