Biz, işi şova dönüştürmedik

CHP Çerkezköy Gençlik Kolları, geçtiğimiz günlerde basın açıklaması yaparak kendilerini eleştiren AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları’nı adeta topa tuttu. AK Parti Gençlik Kolları’nın a?

Çerkezköy 12.05.2013 22:05:00 0
Biz, işi şova dönüştürmedik

Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanlığı düzenlediği basın toplantısında AK Parti İlçe Gençlik Kollarını eleştirdi.


DANYELİ’YE CEVAP GECİKMEDİ
AK Parti Gençlik Kolları geçtiğimiz gün yaptığı basın açıklamasında, “Çerkezköy CHP İlçe Teşkilatı bu dergi organizasyonunu gerçekleştirmek için hangi kurumdan izin almıştır? Devletimizin resmi töreninde, öğrencilere siyasi propaganda yapılabilir mi? Resmi törenler parti miting alanı mıdır? CHP, amblemli dergiler dağıtarak, gelişme çağında olan çocukların bilinçaltına partilerini mi empoze etmeye çalışılmaktadır? CHP İlçe Teşkilatları aynı tarzdaki olayları ülkemizin hangi il ve ilçelerinde resmi tören esnasında gerçekleştirmiştir?” sorularını soran AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli’ye cevap verdi.

HEDEF SAPTIRIYORLAR
Önceki gün saat 20.00’de İlçe Teşkilatında düzenlenen basın toplantısına İlçe Gençlik Kolları Başkanı  Tansu Altınel ile gençlik kolları üyeleri katıldı. İlçe Teşkilatı adına açıklamalarda bulunan Tolga Özcan, “AKP Çerkezköy Gençlik Kolları’nın partimizi hedef alan yazılı basın açıklamasını hayretle okuduk. Suçluluk psikolojisiyle, kendi yapmış oldukları eylemi savunmak yerine her zaman olduğu gibi hedef saptırarak, yine partimizi suçlayıcı, karalayıcı, basit bir siyaset izlemeyi tercih etmişlerdir” dedi.

MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
CHP olarak ne Devletin Kurumu olan okulları siyasi karargâh, ne de öğretmenleri, öğrencileri, velileri ve okul yöneticilerini bir propaganda aracı olarak görmediklerini söyleyen Özcan, eğitim-öğretim kurumlarında sadece eğitim, öğretim, araştırma ve inceleme ile ilgili faaliyetler yürütülmesi gerektiğini kaydetti. CHP’nin bu bilinçle okulları ve henüz eğitim hayatına yeni başlamış öğrencileri siyasete alet etmediklerini söyleyen Özcan, böyle bir şeyin gerçekleşmesine asla müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi.

SİZLERLE AYNI ZİHNİYETTE DEĞİLİZ
Öğrencilerin siyasi olarak istismar edilmesine kimsenin hakkı olmadığını söyleyen Tolga Özcan, “AKP Çerkezköy Gençlik Kolları’nın dergi olarak kamuoyuna açıkladığı olay; sadece ve sadece 'boyama' kitabıdır. Partililerimizin ne dağıttığından bile haberi olmayanlar, afaki yorumlar yaparak, kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır. Keza; biz parti logosunun bulunduğu bir poşet içinde "hediye" dağıtmadık. Bunu siyasi bir şov haline dönüştürerek fotoğraflamak, Çerkezköy'e hatta Tekirdağ'a duyurmak için basını çağırmadık. Yanımıza yöneticilerimizi de alarak ilköğretim çağındaki öğrencilerimizin duygularını hiçe sayarak dokuz sütuna manşet yapmadık. Kurumları devreye sokup, fakir öğrencileri belirlemesini istemedik. Bizler mektubunuzda öğrenci kardeşlerimize haddinizi bilin gibi gözdağı verici kelimeler kullanmayız. Çünkü sizlerle aynı zihniyette değiliz. Bir şeye ihtiyacınız olduğunda ‘bizi arayın’ diye parti telefon numaralarımızı vermedik” ifadelerini kullandı.

“BOYAMA KİTAPLARINDAN GÖNDERECEĞİZ”
Herkesin önünde öğrencileri küçük düşürmediklerini ve onları rencide edecek hiç bir şey yapmadıklarını ifade eden Özcan, “Biz tören alanında 'boyama kitabı dağıtırken zengin-fakir diye bir ayrım yapmadık. Biz sadece Atatürk'ün partisi olarak Atamızın çocuklara emanet ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ruhuna uygun bir şekilde öğrenci kardeşlerimizi sevindirmek için boyama kitabı dağıttık. Yaptığı açıklamada bile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'ndaki "Ulusal Egemenlik" ifadesini kullanmayan bir AKP'li yöneticiden de ancak bu açıklama beklenebilirdi.  AKP İlçe Teşkilatı’nın açıklamalarını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Son olarak AKP Gençlik Kolları’na aradaki farkı anlamaları için dergi dedikleri işte bu ‘boyama kitaplarından’ göndereceğiz” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10