Süreç dedikleri oyundan ibaret

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde konferans vermek için ilçemize gelen Usta Gazeteci, Yazar, Televizyon Programı Yapımcısı Banu Avar, konferans öncesinde Radyo Haber’e konuk oldu. Ak Parti hükümetinin izlediÄ

Çerkezköy 12.05.2013 22:06:00 0
Süreç dedikleri oyundan ibaret

 Çerkezköy Haber - Usta Gazeteci, Yazar, Televizyon Programı Yapımcısı Banu Avar dün 15.00’da Radyo Haber’e konuk oldu. Yaklaşık 40 dakika süren programda birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulunan Banu Avar, pkk terör örgütünün geri çekilme sürecini bir tiyatro oyunu olarak değerlendirdi.


TAHMİNLER BİLGİYE DAYALI OLMALI
Çerkezköy’e en son bundan yaklaşık 6 yıl önce geldiğini belirten Banu Avar, Çerkezköy’ün doğasının çok güzel, insanlarının ise oldukça bilinçli olduklarını söyleyerek, Çerkezköy’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Günümüz Türkiye’sinde inanılmaz gelişmeler yaşandığını ifade eden Avar, “Nasıl oluyor da Türkiye’de yaşanan birçok olayı önceden yazılarınızda dile getirebiliyorsunuz?” sorununa şöyle cevap verdi: “Eğer herhangi bir çıkar grubunun beslediği bir gazeteci değilseniz, gözlemleme yaparak bilgiye dayalı sağlıklı tahminlerde bulunabilirsiniz. Objektif olan herkes ülkenin ve dünyanın nereye gittiğini görebilir.”

TÜRKİYE, AMERİKA NE DERSE ONU YAPIYOR
Konuşmasında Türkiye’nin yıllardır Amerika’nın emirleri doğrultusunda hareket etiğini dile getiren Usta Gazeteci Banu Avar, “Türkiye, Amerika ne derse onu yapıyor. Amerika tarafından yıllarca Türkiye’yi idare edenlerin eline, yerine getirmeleri emirlerin bulunduğu maddeler verildi. İzleyeceğiniz yol budur dendi.” diye konuştu. 

BARIŞ DEĞİL TÜRKİYE’NİN YOK EDİLME SÜRECİ
AK Parti hükümetinin uygulamaya çalıştığı sürecin, barış değil Türkiye’nin yok edilme süreci olduğunu öne süren Banu Avar, “Son zamanlarda, şehit haberleri gelmiyor diye meydanlarda açıklamalarda bulunuyorlardı. Daha dün Reyhanlı’da 45 kişi hayatını kaybetti. Bu nedenle kimse pkk ile barış sürecine girdik, artık kan dökülmeyecek diye kendini kandırmasın.” ifadelerini kullandı.

SORUMLUSU HÜKÜMETTİR
Reyhanlı’da yaşanan olayda 45 kişinin hayatını kaybetmesinin sorumlusunun Ak Parti hükümeti olduğunu savunan Banu Avar, “Ben bu olay üzerine halkımızın survivor izlemek yerine, benzemez kimse sana izlemek yerine sokağa çıkıp tepkisini göstermesini, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarının bu acısını paylaşmalarını beklerdim” diyerek Türk halkına sitem etti.

BEN TÜRKÜM DİYEMİYORLAR
Türk medyasının nasıl analiz edilmesi gerektiği konusunda da açıklamalarda bulunan Banu Avar, “1918 yılında Türk basının dörtte üçü para için İngilizlere bağlıydı. Bugün de değişen pek bir şey yok. Bugün size ‘Ben Türküm’ demeye çekinen bu tür 39 haber sunucusu sayabilirim. Benim gibi, Amerika ve İsrail’in emirleri doğrultusunda TRT’den kovulmuş olan gazeteciler ise bugün iş bulamıyor. Ben bugün Fettullah’ın F’sini ağzıma alsam aylık 50 bin TL maaşla işe başlarım. Fakat ben böyle büyümedim. Babamın bana öğrettiği ilk iki kelimeden biri İstiklal Marşı’ndaki ‘Korkma’ kelimesi, diğeri ise Kuran’ın ilk ayeti ‘İkra’ oldu.” dedi. 

HÜKÜMET ÇOK BÜYÜK BİR HATA YAPTI
Son zamanlarda gittikleri birçok yerde halkın tepkisiyle karşılaşan Akil İnsanlar konusunda da açıklamalarda bulunan Banu Avar, “Ben onları gülerek izliyorum. Bundan 94 yıl önce ne yaşanıyorsa, bugün de aynı şeyler yaşanıyor. 30 Mart 1919’da Sadaret bir karar aldı. Savaş yaklaşıyor. İşgallere direnimlesin diye bir grup oluşturuldu ve halkı ikna etmeleri için görevlendirildiler. Fakat başarılı olamadılar. Hükümet, Amerika’nın Akil İnsanlar önerisini dikkate alarak çok büyük bir hata yaptı” diye konuştu. 

TÜRK KELİMESİ BATILILARI ÜRPERTİYOR
Birilerinin Türk kelimesinden rahatsızlık duymasının sebebinin sorulması üzerine konuşan Banu Avar, “Türk ulusu, varlığı boyunca batılıların, Hıristiyanların bütün oyunlarını bozmuştur. Bu nedenle Türk kelimesi onlarda bir ürperti yaratıyor.” dedi. Terör örgütü pkk’nın geri çekilme süreci hakkında değerlendirmede bulunan Avar, pkk’nın gerçekten temizlenebilmesi için milli bir hükümet gerektiğinin altını çizdi. Banu Avar, Türkiye’nin geleceği noktanın, önceki gün Reyhanlı’da yaşanan tablo gibi olacağı konusunda uyarıda bulundu.  

Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10